Audi SQ8 > Audi Q8 > Audi België

Sportief, coupé en SUV.
De Audi SQ8 TDI.

Gecombineerd brandstofverbruik: WLTP*: 9,3–8,9 l/100km (NEDC*: 7,8–7,8 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie* WLTP*: 244–232 g/km (NEDC*: 206–204 g/km)
Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

Een vooruitstrevend design, een krachtige motor, permanente quattro vierwielaandrijving en veel comfort voor alle inzittenden – met de Audi SQ8 TDI ervaart u een combinatie van een dynamische coupé van topklasse, een opwindende sportwagen en een ruime SUV. Een uitgebreid standaard infotainmentpakket maakt het geheel compleet.

Download alle
00:00 | 00:00
  • De elegante lijnen van een coupé, de grote afmetingen van een SUV, de dynamiek van een sportwagen: dat is de Audi SQ8 TDI¹.

  • De 320 kW (435 pk) sterke 4.0l TDI-motor (gecombineerd brandstofverbruik*: 7,8 l/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot*: 204-205 g/km) versnelt de Audi SQ8 TDI in 4,8 seconden van 0 tot 100 km/u.

  • Vier gestroomlijnde uitlaatpijpen vormen een sportief sluitstuk.

  • Typisch kenmerk aan de voorkant van de Audi SQ8 TDI¹: het achthoekige Singleframe-radiatorrooster met verticale dubbele lamellen.

  • 21” velgen behoren bij de Audi SQ8 TDI¹ tot de standaarduitrusting – als optie kunt u kiezen voor velgen tot 22”.

  • De als optie verkrijgbare HD Matrix ledkoplampen met dynamische lichtenscenering en richtingaanwijzers zorgen voor een heldere verlichting en een hoge herkenningswaarde.

  • De buitenspiegelbehuizing van aluminium is een van de vele kenmerken die de Audi SQ8 TDI¹ van het basismodel onderscheiden.

  • Zetelbekledingen in Arrasrood accentueren het sportieve interieur van de Audi SQ8 TDI¹.

  • Dankzij de brede waaier van beschikbare infotainmenttechnologieën kunt u uw digitale dagelijkse leven voortzetten in de Audi SQ8 TDI¹.

  • Op de twee kleurendisplays van de standaard MMI Navigation Plus met MMI touch response bedient u de infotainment-, comfort- en aircofuncties.

Sportiviteit in cijfers¹

Vermogen

320

kW

(435 pk)

Koppel

900

Nm

Acceleratie

4,8

seconden

0 tot 100 km/u

Krachtige aandrijving

De Audi SQ8 TDI¹ wordt aangedreven door een 4.0l TDI-motor (Gecombineerd brandstofverbruik: WLTP*: 9,3–8,9 l/100km (NEDC*: 7,8–7,8 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie* WLTP*: 244–232 g/km (NEDC*: 206–204 g/km)). De V8-biturbomotor levert 320 kW (435 pk) en een maximumkoppel van 900 Newtonmeter. Een standaard elektrisch aangedreven compressor ondersteunt de turbolader en zorgt zo voor een bijzonder goed startvermogen en een homogene vermogensontwikkeling over het gehele toerentalbereik. De wagen accelereert van 0 tot 100 km/u in 4,8 seconden en de topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u. Het 48 volt mild-hybridsysteem, eveneens standaard, vermindert het brandstofverbruik door energierecuperatie en door uitschakeling van de motor tijdens het rijden, in functie van de situatie – de zogenaamde vrijloopmodus.

Audi SQ8 fährt auf einer beleuchteten Straße
Meer over rijdynamiek

Digitalisering beleven

Een toonaangevend bedieningsconcept, een groot standaard infotainmentaanbod en de optionele diensten van Audi connect² – dat vindt u in de Audi SQ8 TDI¹. Op het 12,3” display met hoge resolutie van de standaard Audi virtual cockpit direct voor u, vindt u alle belangrijke displays zoals toerenteller, snelheidsmeter, klok, brandstofpeil en resterend rijbereik. Het standaard topinfotainmentsysteem MMI Navigation Plus met MMI touch response met zijn twee schermen aan de middenconsole is uw toegang tot de digitale wereld.

Interieurdesign des Audi SQ8 mit Fokus auf das Cockpit
Meer over bedieningsconcept & infotainment

Ruim, elegant, sportief

Naast een grote ruimte voor alle inzittenden biedt de Audi SQ8 TDI¹ u ook een elegant interieurdesign met sportieve accenten: stap in over een standaard verlichte drempelstrip met aluminium inleg voor-en achteraan en ga zitten in standaard sportzetels met S-indruk en contrasterende naden. Als optie zijn S-sportzetels plus met geïntegreerde hoofdsteunen en hoge zijkussens en met ventilatie- en massagefunctie verkrijgbaar. De standaarduitrusting omvat pedalen en voetsteunen van roestvrij staal, evenals het multifunctionele lederen stuurwiel plus met 3-spaaks design. Het standaard sfeerverlichtingspakket zorgt voor een aangename sfeer. Verhoog de feelgoodfactor nog eens extra met het optiepakket voor de luchtkwaliteit of het optionele glazen panoramadak. Dankzij zijn grote buitenafmetingen heeft de Audi SQ8 TDI¹ ook een ruime kofferinhoud. Praktische voorzieningen voor in- en uitladen, zoals de als optie verkrijgbare achterbank plus en het optionele railsysteem met bevestigingsset, maken het dagelijkse leven voor u gemakkelijker.

S-Sportsitze im Interieur des Audi SQ8

Assistenten op de achtergrond

Laat rijhulpsystemen⁵ u helpen bij het rijden met uw Audi SQ8 TDI¹. Naast individuele functies zijn ook vooraf samengestelde pakketten als optie beschikbaar. Het pakket Rijassistentie Plus biedt de grootste mogelijkheden met een combinatie van de drie assistentiepakketten Tour, Stad en Parkeren. Het omvat bijvoorbeeld de Adaptive Driving Assistant, die u helpt versnellen, remmen, snelheid behouden en afstand bewaren. De uitstapwaarschuwing kan van achteren naderende weggebruikers detecteren. Wanneer een situatie als kritiek wordt beschouwd, gaan de waarschuwingsstrips in de deur en de led-waarschuwing op de buitenspiegel branden. Bovendien wordt het openen van de deur even vertraagd.

Mann geht auf die Fahrertür des Audi SQ8 zu

Helder verlicht

Standaard is de Audi SQ8 TDI¹ uitgerust met ledkoplampen die zorgen voor een verlichting die het daglicht benadert en zo meer veiligheid biedt. Als optie kunt u ook kiezen voor de HD Matrix ledkoplampen met dynamische lichtenscenering en richtingaanwijzers. Het vooruitstrevende design past harmonieus bij het sportieve uiterlijk van de Audi SQ8 TDI¹, de innovatieve technologie verlicht de weg precies, zonder andere weggebruikers te verblinden. De dynamische lichtenscenering en richtingaanwijzers zorgen voor een hoge herkenningswaarde.

Frontscheinwerfer des Audi SQ81
Gecombineerd brandstofverbruik: WLTP*: 9,3–8,9 l/100km (NEDC*: 7,8–7,8 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie* WLTP*: 244–232 g/km (NEDC*: 206–204 g/km)
2
Meer informatie over Audi connect vindt u op www.nl.audi.be/connect of bij uw Audi verdeler.
3
Google en het Google-logo zijn gedeponeerde handelsmerken van Google Inc.
4
Houd er rekening mee dat hulpsystemen de bestuurder bij het rijden alleen kunnen ondersteunen binnen de grenzen van het systeem. De bestuurder blijft steeds verantwoordelijk en moet de aandacht steeds bij het rijden houden.
*
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.