De e-tron technologie > Hybride technologie van Audi > Audi Innovation > Audi België

Hybride technologie van Audi

  • 1400x438_0013_AA3_E-TRON_161002_1.jpg
1400x438_0013_AA3_E-TRON_161002_1.jpg

Audi e-tron verandert de wereld,
niet het leven van alledag.

e-tron technologie

De Audi e-tron technologie is de volgende stap naar duurzame en CO₂-neutrale mobiliteit. Onze alternatieve aandrijvingstechnologieën beloven een schitterende toekomst zonder compromissen. Ze staan garant voor een grote autonomie, sterke prestaties en een zeer lage uitstoot.

Vandaag kunt u bij Audi al terecht voor wagens met hybridepower. Onze plug-in hybrides bieden u het beste van twee werelden: ze verenigen de voordelen van een elektrische transmissie met die van een TFSI- of TDI-verbrandingsmotor. Vanaf 2018 produceert Audi ook volledig elektrische modellen.

00:00 | 00:00

Milieubewust

04_Green_Energy.jpg

Green energy

Wie elektrische wagen zegt, denkt automatisch aan duurzaamheid. Maar om de CO₂-uitstoot te vermijden, is het belangrijk dat de batterij wordt opgeladen met groene stroom. Daarom werkt Audi samen met lokale leveranciers van groene energie: Climact. Uw Audi verdeler biedt u de Audi Green Mobility aan (optioneel). Die garandeert dat het verbruik van uw Audi e-tron wordt gedekt door 100% hernieuwbare energie - geproduceerd in België - om het even waar u oplaadt, thuis of aan een openbare laadpaal. U hoeft zelf niets te doen, alles wordt voor u geregeld.
www.climact.com/audi
04_Production_responsable.jpg

Verantwoorde productie

Bij Audi hebben we een duidelijke visie op het produceren van wagens: intelligente en duurzame voertuigen moeten uit een intelligente en duurzame productiesite komen. We kijken erop toe dat alle productiestandaarden aan dit criterium voldoen.
Al jaren zetten we ons consequent in voor innovatie en duurzaamheid. We hechten veel waarde aan milieubescherming en hebben eerbied voor natuurlijke energiebronnen. Om maar één voorbeeld te noemen: Audi Brussels heeft de grootste fotovoltaïsche installatie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Daardoor kan onze Belgische Audi fabriek jaarlijks tot 14.220 ton aan CO₂-uitstoot vermijden.
04_Recyclage.jpg

Recyclage

Efficiëntie is het basisprincipe achter alle processen bij Audi, van de productie tot de auto’s zelf. We vermijden milieubelastende stoffen en we zetten grondstoffen optimaal in. Recyclage en hergebruik kennen een lange traditie bij Audi. Het spreekt voor zich dat we alle e-tron batterijen – na jarenlange dienst - maximaal zullen recycleren. Indien een e-tron batterij niet helemaal defect is worden enkel de modules vervangen, niet de gehele batterij.

Een netwerk van snelle laadpunten

Waar kan ik mijn Audi e-tron onderweg opladen? Dat is een veelgestelde vraag. In België plant Audi een uitgebreid netwerk van laadpunten, met snelladers die 150 kW vermogen aankunnen, voldoende om in 30 minuten zo’n 300 à 400 km actieradius bij te laden. Daarbovenop verplicht een Europese richtlijn België om 21.000 publieke laadpunten te hebben tegen 2020. Het rijcomfort zal in België dus gevoelig toenemen voor bestuurders van elektrische wagens.

Via Audi connect of de travel assistant op myAudi.com kunt u er makkelijk naartoe navigeren. Ook de speciale Audi e-tron app op uw smartphone biedt nuttige informatie over alle mogelijke laadpunten.

Een 100% elektrische Audi? Ontdek de Audi e-tron.

Vanaf 2018 produceert Audi Brussels de Audi e-tron. Een hele eer voor België, als u weet dat dit de allereerste 100% elektrisch aangedreven wagen uit de Audi geschiedenis is. Deze volledig elektrische SAV (Sport Activity Vehicle) heeft een rijbereik van 500 km (standaard WLTP-cyclus (voorheen NEDC), reëel bereik 350 km) en beschikt over een CCS-lader (Combined Charging System) die de batterij in slechts 50 minuten volledig oplaadt aan een 150 kW DC-laadpunt. Daarnaast zal Audi Brussels ook een tweede elektrisch model bouwen: de Audi e-tron Sportback. De productie van elektrische wagens in België is een mooi bewijs dat Audi zoekt naar duurzame en lokale oplossingen om een groene mobiliteit in België te garanderen.

00:00 | 00:00