g-tron technologie > Hybride technologie van Audi > Audi Innovation > Audi België

Hybride technologie van Audi

 • tron-banner.jpg
tron-banner.jpg

Audi g-tron. Neem voorsprong op de toekomst.

Audi g-tron technologie. Een nieuwe standaard in ecologisch rijden.

Audi g-tron combineert sportiviteit en langeafstandsmobiliteit met schone energie. Dankzij de g-tron technologie rijdt u zowel op benzine als op aardgas (CNG). Achter de tankklep gaan twee vulopeningen schuil. De prestaties zijn met beide brandstoffen hetzelfde. Op het instrumentenpaneel zitten twee aparte brandstofdisplays, zodat goed zichtbaar is hoe het met de CNG- en benzinevoorraad is gesteld. Na het tanken en ook als het erg koud is, start de auto automatisch op benzine. Vervolgens schakelt de techniek zo snel mogelijk over op CNG. De g-tron technologie blijft op de achtergrond: het overschakelen tijdens het rijden tussen CNG en benzine gebeurt geheel automatisch.

Moet ik mijn rijstijl aanpassen?

Audi g-tron biedt u een superieure rijervaring.

Als bestuurder hoeft u nergens aan te wennen, het omschakelen tussen benzine en CNG gebeurt volledig automatisch. De acceleratie is net zo dynamisch als bij een Audi die enkel op benzine rijdt. De diepliggende gastanks die dankzij het lichte-constructieprincipe van Audi 50% lichter zijn dan stalen gasflessen, beïnvloeden het rijgevoel niet. Het enige verschil met een gewone Audi is dat u een tweede tankmeter hebt om de inhoud van de CNG-tank in het oog te houden. En niet te vergeten: u geniet van een aanzienlijk lagere brandstofkost.

Wat is g-tron?

 • 690x388_van_endert_audi_G_Tron_Barcelona_0004.jpg
  g-tron

  De benaming g-tron wijst erop dat de wagen samengeperst aardgas (compressed natural gas, afgekort CNG) kan tanken. De motor is vanuit de fabriek daarop voorbereid. Aardgas is een relatief schone brandstof. Bij de verbranding ontstaat geen fijnstof, wat een groot voordeel is voor de lokale luchtkwaliteit.

  Het belangrijkste bestanddeel van aardgas is namelijk methaan, dat van alle fossiele brandstoffen de laagste specifieke CO₂-uitstoot heeft. Bovendien is methaan ook uit organisch restmateriaal te winnen, wat de milieuwinst nog groter maakt. De lichte tanks, efficiëntie en dynamiek bewijzen de voorsprong van Audi. De lage brandstofkosten zijn iedere kilometer een pluspunt.

Voordelen van CNG

 • 690x388_filmbild3.jpg
  CNG

  CNG is een brandstof die veel voordelen biedt. Om te beginnen rijdt u ecologisch. De verbranding van aardgas is bijzonder zuiver, er komt geen fijnstof vrij. Bovendien is de CO₂-uitstoot van aardgas de laagste van alle fossiele brandstoffen. Dat zorgt voor een minimale ecologische voetafdruk bij gebruik op CNG.

  Als u kiest voor Audi g-tron, doet u ook financieel voordeel. De kostprijs van CNG-brandstof is immers aanzienlijk lager. Bovendien heeft de motor minder last van slijtage dankzij de propere verbranding en de verminderde verbrandingsresidu’s. Het onderhoud wordt daardoor voordeliger. Tel daar nog uw fiscaal voordeel bij als u in Vlaanderen een CNG-voertuig aankoopt (niet van toepassing bij leasing).

Veilige tank

1400x438_van_endert_audi_G_Tron_Barcelona_1946.jpg

De aardgastank van een Audi g-tron is gemaakt van moderne materialen die maar weinig wegen. Ze bestaan uit drie lagen: de binnenste is van gasdicht polyamide. De middelste laag zorgt voor de stevigheid dankzij een mix van met koolstofvezel versterkte kunststof en glasvezelversterkte kunststof. De derde laag is van glasvezel, dat snel is te controleren op beschadigingen. Kortom, de veiligheid is gegarandeerd.

A4 Avant g-tron
Configureren
 • A4 Avant g-tron
 • A5 Sportback g-tron
 • Er is al een A3 Sportback g-tron vanaf

 • 26.350

  EUR

 • Er is al een A4 Avant g-tron vanaf

 • 37.875

  EUR

 • Er is al een A5 Sportback g-tron vanaf

 • 39.800

  EUR