Audi Sport customer racing - Audi racing
Customer racing

Customer racing

Audi België Audi Sport Audi racing
Audi Sport customer racing

Audi Sport customer racing

Racewagens aanbieden die topprestaties neerzetten, evenals een service die de reputatie van het merk eer aandoet: dat is de missie van Audi Sport customer racing. Met de Audi R8 LMS GT3, Audi R8 LMS GT2, Audi R8 LMS GT4 en Audi RS 3 LMS wordt het merk vertegenwoordigd door klantenteams over de hele wereld.

successen

Audi behaalde op bijna elke plaats een overwinning. Via klantenteams heeft de Audi R8 LMS GT3 de grootste uithoudingsraces gewonnen (24 Hours of Spa, 24 Hours of Nürburgring, 12 Hours of Bathurst, 10 Hours of Suzuka, enz.) of in zijn klasse (24 Hours of Daytona). Daabij komen ook nog de titels in grote kampioenschappen zoals de Intercontinental GT Challenge, de GT World Challenge Europe, de Blancpain Endurance Series, de ADAC GT Masters...

Veel van deze successen zijn toe te schrijven aan het Belgische Team WRT, onder leiding van ex-piloot Vincent Vosse. Ook de Belgische piloten Laurens Vanthoor, Frédéric Vervisch, Enzo Ide, Dries Vanthoor en Charles Weerts hebben in belangrijke mate bijgedragen aan het succes van deze Audi R8 LMS GT3. Bovendien is sinds 2021 (en de wijziging van de regelgeving) de Audi R8 LMS GT3 ook de vertegenwoordiger van het merk met de vier ringen in de prestigieuze DTM, waarbij de beroemde Duitse competitie de zogenaamde "toerwagens" heeft vervangen door GT's.

historie

De Audi R8 LMS GT4 - het kleine broertje van de GT3-versie - schittert sinds zijn verschijning in 2018 ook op de circuits. Deze is technisch en financieel betaalbaarder, en is hierdoor een ideaal wapen om te startes in de GT-races, zowel op nationaal niveau (in Frankrijk of Duitsland bijvoorbeeld) of in internationale wedstrijden zoals de GT4 European Series.

De Audi R8 LMS GT2 - krachtiger dan de GT3 maar minder aerodynamisch - is vooral bedoeld voor Gentlemen Drivers. Vanaf het eerste jaar in een speciale competitie (in 2021) zorgde deze voor een dubbele overwinning in de GT2 European Series, waarbij het Belgische team PK Carsport en zijn piloten Bert Longin en Peter Guelinckx vice-kampioen werden in Pro-Am.

Tot slot biedt Audi Sport customer racing met de Audi RS 3 LMS een totaal andere wagen aan. Dit is een echte toerismewagen die voldoet aan de TCR-voorschriften. De 2-liter turbomotor levert 340 pk op de voorwielen. De tweede generatie van de RS 3 LMS, geïntroduceerd in 2021 in de World Touring Car Cup (de FIA ​​WTCR), scoorde meteen drie successen en stelde de Belg Frédéric Vervisch in staat om de zilveren medaille te pakken in het kampioenschap. Net als Team WRT in GT3 won een Belgisch team het vertrouwen van Audi Sport om deze wagens te ontwikkelen en in te zetten, die nu beschikbaar zijn voor klanten en nationale competities, of van het type TCR Europe. De naam? Comtoyou Racing! De internationale successen van Audi zijn dus vaak gekenmerkt door een mooi vleugje belgitude.