Racen in het bloed: het sportieve DNA van Audi
Audi racing

Racen in het bloed

Audi België Audi Sport
Audi racing

Alles voor de overwinning

Sinds z'n oprichting al is Audi aanwezig in de autosport. Om steeds beter te presteren, blijft Audi innoveren in al deze competities. Een filosofie waarmee het merk met de vier ringen zeer vaak zijn leiderspositie weet te bevestigen.

Meer dan 100 jaar sportieve prestaties voor Audi

Meer dan 100 jaar sportieve prestaties voor Audi

Audi en autosport, de wederzijdse liefde duurt al jarenlang. Oprichter August Horch zag hierin onmiddellijk de ideale speeltuin om zijn knowhow in de kijker te plaatsen, en om de grenzen van de autosport te verleggen via vooruitgang en innovatie. Van 1909 tot vandaag heeft Audi bijna alles gewonnen, maar de honger naar prestaties is nog lang niet gestild.

Ontdek de sportieve geschiedenis van Audi
Audi schrijft geschiedenis in Dakar

Audi schrijft geschiedenis in Dakar

Geen uitdaging schrikt Audi af. In 2022 heeft het merk daarom een ​​aanval ingezet op de moeilijkste Rally-Raid ter wereld: de Dakar. Met niet zomaar een wagen! Vanuit zijn drang naar technologische vooruitgang heeft Audi een hybride prototype ontwikkeld: de Audi RS Q e-tron. Een wagen aangedreven door elektromotoren gecombineerd met een elektriciteitsgenerator. In de extreme omstandigheden van de Saoedi-Arabische woestijn heeft deze Audi vanaf zijn eerste deelname geschiedenis geschreven.

Herbeleef de prestaties
Audi aan de top van de GT World Challenge Europe

Audi aan de top van de GT World Challenge Europe

De mooiste circuits van Europa domineren door de strijd aan te gaan met de meest prestigieuze merken? De GT World Challenge Europe met zijn endurance- en sprintraces is een kolfje naar de hand van de Audi R8 LMS GT3 en de klantenteams die ermee rijden. Meer bepaald Team WRT zorgde er voor een veelvoud aan Belgische successen en records.

Ontdek deze competitie
Overwinning voor klanten dankzij customer racing

Overwinning voor klanten dankzij customer racing

Niet alleen in GT3 schittert Audi via klantenteams. Dankzij de wagens die ontwikkeld zijn door Audi Sport customer racing én de topservice van deze afdeling boekt het merk met de ringen overwinningen over de hele wereld, via teams die deelnemen met de Audi R8 LMS GT2, Audi R8 LMS GT4 of Audi RS 3 LMS.

Ontdek dit programma