Surf the city: veilig op weg met de elektrische step

5 tips voor extra veiligheid met een elektrische step

Audi Magazine

De voorbije jaren is de elektrische step een vaste waarde in het stadsbeeld geworden. Ook bij Audi vindt u een model in het gamma: de Audi Electric Kick Scooter powered by Egret. Audi geeft u 5 belangrijke aanbevelingen voor een zorgeloze rit, in alle veiligheid.

5 tips voor extra veiligheid met een elektrische step
Draag een helm

1. Draag een helm

Met een elektrische step bereikt u vlot een snelheid van 20 km/u. Een val tegen zo’n snelheid kan ernstige gevolgen hebben, zeker bij hoofdletsels. Hoewel een helm niet verplicht is, raden wij het dragen ervan ten zeerste aan.

Koop een Audi helm
Zorg dat u gezien wordt

2. Zorg dat u gezien wordt

Zeker bij regenweer of in het donker is een goede zichtbaarheid essentieel wanneer u zich verplaatst met een elektrische step. Denk dus aan reflecterende of fluorescerende kledij, eventueel met ingebouwde LED-lichtjes.

Rij niet op het voetpad

3. Rij niet op het voetpad

Wanneer u met een elektrische step rijdt, dient u de regels van de fietsers te volgen. Op het voetpad mag u dus enkel stapvoets rijden, wat eigenlijk geen optie is met dit type vervoermiddel. Bovendien hebt u op het voetpad meer kans op drempels en oneffenheden, die voor extra risico zorgen.

Zorg dat u verzekerd bent

4. Zorg dat u verzekerd bent

Vraag na of uw familiale verzekering voor dekking zorgt in geval van een ongeval. Indien niet, dient u een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA) af te sluiten.

Rij defensief

5. Rij defensief

Wees altijd extra voorzichtig met een elektrische step om onaangename verrassingen te voorkomen. Hou er rekening mee dat niet alle autobestuurders u op elk moment opmerken. Bovendien zorgen de kleine wieltjes voor minder stabiliteit en meer slipgevaar op een nat, glad of hobbelig wegdek, zeker bij plotse remmanoeuvres.

Als u al deze regels in acht neemt, zult u merken dat een elektrische step ideaal is voor uw laatste kilometers door het drukke stadsverkeer.

Audi Electric Kick Scooter powered by Segway

Audi Electric Kick Scooter powered by Egret

Klap hem open, geef hem een zetje ... uw Audi Electric Kick Scooter powered by Egret is klaar voor een rit door de stad. Met een actieradius tot 80 km kunt u hem meerdere dagen gebruiken zonder opladen. Moet u onderweg toch even bijladen? Dan kan dat makkelijk met de handige oplaadkabel. De Audi Electric Kick Scooter powered by Egret biedt u een maximale snelheid van ca. 25 km/u, waarbij de wielen zorgen voor soepel en stabiel rijcomfort op verschillende terreintypes. Op het full colour-informatiedisplay leest u makkelijk de snelheid, rijmodus, batterijstatus en allerlei andere informatie af. Bovendien is hij uitgerust met LED-lichten vooraan en achteraan voor een goede zichtbaarheid.

Wilt u uw elektrische step meenemen in uw wagen of op de bus? Dan vouwt u hem makkelijk op, en plaatst u hem netjes in de opbergzak.

Alles over de Audi Electric Kick Scooter

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels