De nieuwe Audi A3 Sportback: een revolutionair design

De nieuwe Audi A3 Sportback:
wanneer design de sleutel tot succes is

Audi Magazine

In 1996 creëerde Audi het premium compacte segment met de lancering van de Audi A3. De vierde generatie van dit model belooft het succes van zijn voorgangers met hetzelfde elan voort te zetten. Een lange loopbaan dus, die de Audi A3 vooral te danken heeft aan zijn innovatieve design.

Nouvelle Audi A3 Sportback
Krachtig uiterlijk

Bij Audi is design altijd doordacht. Twee duidelijke doelstellingen bepaalden het ontwerp van de nieuwe Audi A3 Sportback: “We wilden hem sportiever maken en de carrosserie een specifiek karakter geven”, legt Philipp Römers, Exterior Designer bij Audi, uit. Missie geslaagd? Römers geeft tekst en uitleg.

Een krachtig uiterlijk

De voorkant van de Audi A3 Sportback spreekt boekdelen: deze wagen is ontworpen om aan de weg te kleven. "Het Singleframe-rooster is verlaagd en verbreed, in lijn met de andere modellen van Audi", legt Philipp Römers uit. Die lage plaatsing accentueert het dynamische, krachtige en sportieve karakter van deze compacte premiumwagen, terwijl de diepte van de grote, hoekige luchtinlaten een sculpturaal effect creëert. De prominente bumper maakt die aanblik af, en voegt een flinke dosis expressiviteit toe.

Een atletisch figuur

Een atletisch figuur

In zijaanzicht vallen de concave flanken van de Audi A3 Sportback op, een nieuw element in de designtaal van het merk met de vier ringen. De schouderlijn, die vloeiend doorloopt van de koplampen naar de achterlichten, benadrukt de flanken nog verder. De oppervlakte eronder buigt af naar binnen, waardoor de quattro-blisters de schouderlijn van de carrosserie eruit springen. Die kenmerken zorgen voor een spel van licht en schaduw, mede te danken aan de sterke contouren van de dorpels. Opvallend aan de flanken is vooral de duidelijk bredere C-stijl, die sterker afhelt dan bij de vorige generaties. “Een subtiele verwijzing naar de eerste, iconische Audi quattro”, weet Philipp Römers.

Een achterkant die ‘Audi’ ademt

Een achterkant die ‘Audi’ ademt

De achterkant van de nieuwe Audi A3 Sportback is korter dan die van de vorige versies en maakt de wagen nog compacter. “Dit is mijn favoriete perspectief op het nieuwe model”, zegt Philipp Römers. “Je ziet duidelijk hoe het interieur perfect is geïntegreerd in de achterkant van de wagen.” En dankzij de vlakke, slanke lichtblokken herkent ook u deze wagen onmiskenbaar als een Audi.

Een unieke lichtsignatuur

Een unieke lichtsignatuur voor elk model

Bij Audi zijn de koplampen altijd een integraal onderdeel van het exterieurdesign. Ze stellen u in staat om een ​​model meteen te identificeren. De nieuwe Audi A3 Sportback zet deze trend verder en lanceert bovendien een wereldprimeur. De Matrix ledkoplampen op dit model zijn namelijk de eerste die zijn uitgerust met digitale dagrijverlichting. Het principe: een matrix van pixels uit 15 leds genereert een specifieke daglichtsignatuur, afhankelijk van de afwerking.

Missie geslaagd

Een verlaagd rooster, een prominente bumper, een innovatief concaaf ontwerp, quattro-referenties, een verkorte achterkant en een unieke lichtsignatuur: de nieuwe Audi A3 Sportback is ongetwijfeld net zo sportief en exclusief als de ontwerpers hem inbeeldden. Spreekt hun visie u aan? Dan hoeft u alleen nog uw eigen visie te configureren …

Configureer uw Audi A3 Sportback