Audi en Paradise City: focus op adaptability

Audi en Paradise City: de kracht van adaptability

Audi Magazine

Hoe blijf je streven naar een duurzamere wereld, als die wereld plots volledig verandert? Corona zorgde ervoor dat de bezielers van Paradise City plots alles moest herdenken, om te komen met nieuwe initiatieven. Uiteraard met de steun van Audi.

Audi en Paradise City: de kracht van adaptability
Met Audi Crossroads geeft Audi een platform aan partners die dezelfde waarden delen: vooruitgang, innovatie, aanpassingsvermogen en het streven naar een duurzamere wereld.
In volle Coronacrisis bewezen de organisatoren van Paradise City hoe krachtig deze waarden zijn in het bedenken van creatieve oplossingen. Hiermee wisten ze zich immers perfect aan te passen aan de nieuwe context.

Nieuwe concepten

Vorig jaar zag de toekomst er immers uitdagend uit voor Paradise City, aangezien het festival niet kon plaatsvinden door Corona. Gilles De Decker en Dimitri Verschueren bleven echter niet bij de pakken zitten, en wisten zich perfect aan te passen aan de steeds veranderende omstandigheden. Hierbij wilden ze mensen een 100% Paradise City-ervaring aanbieden, maar wel zonder de klassieke festivalbeleving.

Daarbij bewezen ze op een meesterlijke manier hun adaptability. Op een recordtijd werden nieuwe concepten ontwikkeld, die perfect aansloten bij de sfeer en de duurzame aanpak van het festival. Naargelang de geldende Coronamaatregelen konden deze worden ingezet of aangepast, uiteraard met de veiligheid van de bezoekers als grootste prioriteit.

Zo ontstonden Paradise Down by the Lake, een multizintuiglijke ervaring rond muziek met vlotten op het water, en Taste of Paradise, een soortgelijke ervaring rond gastronomie i.s.m. topchef Syrco Bakker van Pure C (**). Hiervoor konden de organisatoren rekenen op de steun van hun vaste team van medewerkers, én van de partners - waaronder Audi e-tron.

Solar Flower

In augustus 2021 wordt de zesde editie van Paradise City georganiseerd. Vandaag is het festival zowel in België als elders in de wereld gekend om zijn duurzame DNA. Het resultaat van een ongeziene gedrevenheid en passie, flexibiliteit om in een onverwachte situatie nieuwe oplossingen te vinden en met hun concept constant te evolueren.

Een voorbeeld: het door Audi ontwikkelde fotovoltaïsche systeem Solar Flower, dat een deel van het festival verlicht met 100% groene stroom. Dit type initiatief maakt het mogelijk om de CO2-​​uitstoot van het festival drastisch te verminderen, en een uiterst positieve algemene balans te realiseren.

Ontdek in deze video hoe innovatie een antwoord biedt op grote uitdagingen:
00:00 | 00:00

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels

  • 1920x1080_Header visual episode 1.jpeg
    Audi en Paradise City: de kracht van adaptability

    Als ondernemer moet je flexibel kunnen inspelen op verandering. Zo zorgde Corona voor een enorme uitdaging voor de bezielers van Paradise City, die hier op een slimme manier mee omgingen. Resultaat: een reeks vernieuwende concepten. Met de steun van Audi.

    Lees het artikel