Audi Magazine

Autosport

GT World Challenge Europe: full house voor Audi en WRT in Imola

GT World Challenge Europe: full house voor Audi en WRT in Imola

Audi en Team WRT hadden zich geen mooier seizoensbegin kunnen wensen in de GT World Challenge Europe. Met een pole positie en een zege na drie uur wedstrijd zijn de Belgen Dries Vanthoor en Charles Weerts en de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde perfect uit de startblokken geschoten op de Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola!

Lees het artikel
Abu Dhabi Desert Challenge: historische zege voor de Audi RS Q e-tron

Abu Dhabi Desert Challenge: historische zege voor de Audi RS Q e‑tron

Een ding is zeker: de Abu Dhabi Desert Challenge 2022 zal bij Audi in het geheugen gegrift blijven. Stéphane Peterhansel won deze tweede afspraak van het wereldkampioenschap FIA Rally Raid en bezorgde op die manier de constructeur uit Ingolstadt een historische zege met de Audi RS Q e-tron. Het was namelijk de allereerste woestijnzege voor dit elektrisch aangedreven prototype.

Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Valentino Rossi opteert voor Audi en WRT

  Levende legende uit de motoracerij Valentino Rossi heeft zijn oog laten vallen op Audi en Team WRT voor zijn overstap naar vier wielen. De Italiaan zal aan de start verschijnen van de tien manches van de GT World Challenge Europe, waaronder de 24 uur van Spa, met een Audi R8 LMS GT3. In de aanloop naar het seizoen, vertelt hij over zijn verwachtingen.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Belgisch kwartet bij Audi Sport customer racing

  Het contingent Audi Sport customer racing-rijders heeft in 2022 een zeer sterke Belgische link. Van de in totaal 18 namen, dragen er niet minder dan vier de Belgische driekleur op hun overal: Frédéric Vervisch, Dries Vanthoor, Charles Weerts en nieuwkomer Gilles Magnus.

  Lees het artikel
 • Header.jpg
  Opnieuw een titel voor Audi in de Intercontinental GT Challenge

  Bij de 9 uur van Kyalami, de slotmanche van de Intercontinental GT Challenge die in Zuid-Afrika werd verreden, veroverde Audi voor de vierde keer in zes jaar de constructeurstitel. Het bleek een succesvol seizoen, met één zege en een Audi op het podium bij elk van de drie verreden wedstrijden!

  Lees het artikel
 • 1920x1080_HEADER.jpg
  De Audi RS 3 LMS uitgeroepen tot TCR-model van het jaar

  Dankzij zijn wereldwijde prestaties werd de Audi RS 3 LMS bekroond met de titel van “TCR Model of the Year” van het jaar 2021. Het is de tweede keer in vier jaar dat de 340 pk sterke bolide van Audi Sport customer racing deze eer te beurt valt.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  24U van Dubai: schitterende dubbel voor Audi en Team WRT!

  Het seizoen 2022 kon onmogelijk beter beginnen voor Audi Sport customer racing en Team WRT! De troepen van Vincent Vosse pakten een schitterende dubbel bij de 24 Uur van Dubai met hun Audi R8 LMS GT3, waarbij Dries Vanthoor deel uitmaakte van de winnende rijderscombinatie. Er was overigens nog meer goed nieuws, want de Audi R8 LMS GT2 van PK Carsport pakte de zege in de GTX-klasse en de Audi RS 3 LMS van AC Motorsport werd 2e in de TCR-categorie.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  2022, een zeer sportief jaar voor Audi

  Audi blijft ook in 2022 trouw aan zijn DNA en zal in heel wat sportieve programma’s betrokken zijn. Met de blik op onder meer Rally-Raid, GT-racerij, wedstrijden voor toerismewagens en zelfs een rol als technische partner van een team in het wereldkampioenschap Formule E zijn de vier ringen vastberaden om opnieuw te schitteren in wedstrijden overal ter wereld. Hierbij een overzicht!

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi schrijft geschiedenis in de Dakar

  Audi heeft zich bij zijn eerste deelname aan de Dakar, de meest bekende en moeilijkste Rally-Raid ter wereld, al verzekerd van een plaatsje in de geschiedenisboeken van de mythische wedstrijd. De Audi RS Q e-tron, elektrisch aangedreven prototypes, pakten liefst vier etappezeges. De datum voor de editie 2023 staat al met stip in de agenda!

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  De Audi Sport quattro S1 E2 en Ken Block. Pedal to the metal.

  Als er één Audi model is waar elke rallyfan van droomde in de jaren ’80, dan is het wel de legendarische Audi Sport quattro S1 E2. Een wagen die ook de Amerikaanse rallyrijder - en sinds kort Audi ambassadeur - Ken Block kippenvel bezorgde. Na een ritje met deze droomwagen én enkele andere buitengewone privileges zal hij zich z’n nieuwe partnership vast niet beklagen.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Van het racecircuit naar de woestijn: het veiligheidsconcept van de Audi RS Q e-tron.

  Met een geëlektrificeerd voertuig deelnemen aan de Dakar Rally 2022 is een belangrijke primeur voor Audi. Niet in het minst omdat de Audi RS Q e-tron speciaal hiervoor “from scratch” werd gebouwd, in iets meer dan 12 maanden. Gelukkig kon Audi hierbij putten uit zijn jarenlange ervaring in andere racedisciplines.

  Lees het artikel
 • race-header.jpg
  Vincent Vosse, gewend om te winnen

  Vincent Vosse is de Team Principal van een van de beste autosportteams ter wereld. Team WRT blijft met Audi de zeges aan elkaar rijgen en de voormalig racepiloot praat bijgevolg wat graag over het bijzondere parcours dat het team tot dusver afwerkte.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi, Vervisch en Comtoyou tweede in de wereldbeker FIA WTCR!

  De nieuwe Audi RS 3 LMS heeft zijn entree op de internationale scene allerminst gemist! De tweede generatie van de wagen, die door het “customer racing” departement van Audi Sport werd ontwikkeld volgens het TCR-reglement, debuteerde dit jaar in het FIA WTCR, ofwel de wereldbeker voor toerismewagens. Dankzij het Comtoyou team en rijders Frédéric Vervisch en Gilles Magnus heeft het succes van de nieuwkomer ook een zeer sterk Belgisch kantje.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi, veiligheidspartner van het Circuit van Spa-Francorchamps

  In de autosport draait veiligheid ook om ultrasnelle hulpverlening bij ongevallen. Daarom beschikt elk circuit over ervaren interventieploegen en aangepaste interventievoertuigen. Vier Audi RS4 en een Audi R8 staan op het Circuit van Spa-Francorchamps ter beschikking van de interventieploegen op het “mooiste circuit ter wereld”.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Stéphane Peterhansel: “De Audi RS Q e-tron biedt veel rijplezier”

  Op zondag 2 januari start de Dakar Rally 2022 in Haïl, in Saudi-Arabië. Op dat ogenblik gaat Audi Sport een van de grootste technologische uitdagingen uit de moderne autosport aan. Audi-rijder Stéphane Peterhansel vertelt ons over de Audi RS Q e-tron.

  Lees het artikel
 • HEADER_A217495_large.jpg
  Nieuwe Audi R8 V10 performance RWD. De overtreffende trap.

  Als een Audi model het etiket “performance” krijgt, dan mag u zich verwachten aan nog meer vermogen en plezier. Bij de nieuwe Audi R8 V10 performance RWD hebben de ingenieurs van Audi Sport GmbH alweer de limieten opgezocht. Zijn duizelingwekkende vermogen, dynamische stuurinrichting, technologische hoogstandjes en achterwielaandrijving zorgen voor een nieuw sportief hoogtepunt.

  Lees het artikel
 • HEADER_MScd21_GTWCH_Brands-Hatch_06148.jpg
  Wim Everaerts (ingenieur bij Team WRT): “Ik ben een competitiebeest”

  Het hele seizoen 2021 was hij aanwezig, in de schaduw. Terwijl zijn piloten in hun Audi R8 LMS GT3 de zeges en podiumplaatsen aan elkaar regen, trad hij nooit in de schijnwerpers. Nochtans had hij een belangrijk aandeel in het succes van Dries Vanthoor en Charles Weerts in de GT World Challenge Europe. De 37-jarige Wim Everaerts schopte het tot een van de sleutelfiguren bij Team WRT als “ingenieur van de #32” zoals hij het zelf omschrijft.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Een uitzonderlijk seizoen voor Audi dankzij WRT, Vanthoor en Weerts

  Audi drukte nadrukkelijk zijn stempel op het seizoen 2021 van de GT World Challenge Europe. Het Belgische WRT en zijn rijders, Dries Vanthoor en Charles Weerts, kunnen terugblikken op een geslaagd seizoen waarin ze vijf van de zes titels veroverden. Ondanks een podiumplaats bij de finale in Barcelona, grijpen de troepen van Vincent Vosse naast de titel in het rijdersklassement van de Endurance Cup. Daarentegen legden ze wel beslag op de trofee bij de teams.

  Lees het artikel
 • Header.jpg
  Audi en Belgen domineren in de GT World Challenge Europe!

  Zoals zijn naam doet vermoeden, is de GT World Challenge Europe het belangrijkste kampioenschap voor GT-wagens, en in het bijzonder voor GT3-wagens, op Europese bodem. Audi nam het – via zijn klantenteams – op tegen de meest prestigieuze constructeurs ter wereld. De Belgen Dries Vanthoor en Charles Weerts hebben met hun Audi R8 LMS GT3 van Team WRT op twee races van het einde de titel vervoverd in dit prestigieuze kampioenschap.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi, WRT, Vanthoor en Weerts opnieuw kampioen!

  Nadat ze het in 2020 tot kampioen schopten in de Sprint Cup van de GT World Challenge Europe, verlengen Dries Vanthoor en Charles Weerts hun titel en dat zelfs voor de laatste afspraak van het seizoen. In Brands Hatch, waar de vierde van vijf meetings van de Sprint Cup werd verreden, scoorde het duo van de Audi R8 LMS GT3 #32 een vierde zege op acht races. Team WRT won overigens voor de achtste keer (!) de titel bij de teams in deze Sprint Cup.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Formula E: Audi verlaat het kampioenschap met een zege in Berlijn

  Lucas di Grassi heeft Audi in Berlijn een allerlaatste zege geschonken in de Formula E. De constructeur uit Ingolstadt verlaat namelijk na zeven seizoenen het kampioenschap om zich te concentreren op de Dakar 2022 met de Audi RS Q e-tron. Met 14 zeges, 47 podiumplaatsen, een titel bij de rijders en een titel bij de teams, kan Audi Sport ABT Schaeffler met opgeheven hoofd vertrekken.

  Lees het artikel
 • HEADER_R8LMS-GT3_A213896_large.jpg
  Audi R8 LMS. Gebouwd voor records.

  Midden 2021 bereikte de Audi R8 LMS de kaap van 138 geproduceerde exemplaren, waarmee de tweede generatie het officieel nóg beter doet dan zijn succesvolle voorganger. Van 29 juli tot 1 augustus 2021 zal dit model met extra verbetenheid strijden voor een podiumplaats op de TotalEnergies 24 hours of Spa.

  Lees het artikel
 • Header.jpg
  Razendsnelle eeuweling. Het circuit van Spa-Francorchamps bestaat 100 jaar.

  Het circuit van Spa-Francorchamps, volgens velen het mooiste ter wereld, viert in 2021 zijn 100ste verjaardag. In de voorbije eeuw was dit het terrein van talloze legendarische rijprestaties en sportieve successen. Hoog tijd dus voor een terugblik op zijn geschiedenis, waarvan Audi uiteraard ook deel uitmaakt.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_HEADER.jpg
  Dakar Rally: de Audi RS Q e-tron wil geschiedenis schrijven!

  Audi Sport heeft op minder dan zes maanden voor de start van ’s werelds beroemdste Rally Raid zijn RS Q e-tron voorgesteld. Het is zonder twijfel het technologisch meest geavanceerde prototype ooit in de discipline.

  Lees het artikel
 • HEADER_DBWP1955.jpg
  Audi mikt op een vijfde zege in de 24 Hours of Spa

  Sinds de introductie van de GT3-klasse bij de TotalEnergies 24 Hours of Spa is Audi onbetwistbaar de constructeur die het meeste succes heeft geboekt. In 10 edities, tussen 2011 en 2020, won de constructeur uit Ingolstadt viermaal de meest competitieve GT-race ter wereld. Dat zijn meer zeges dan welk ander merk ook! Op 31 juli en 1 augustus mikt Audi op een vijfde zege in de Belgische Ardennen.

  Lees het artikel
 • HEADERv2_A214415_1920x1080.jpg
  Volle puntenbuit in Misano voor Vanthoor, Weerts en Audi

  Dries Vanthoor en Charles Weerts waren in Misano ongenaakbaar op hun Audi R8 LMS van Team WRT en haalden zwaar uit in de GT World Challenge Europe. De twee Belgen wonnen beide Sprint Cup races en boosten zo het moraal van Team WRT in de aanloop naar de belangrijkste afspraak van het seizoen: de 24 Hours of Spa.

  Lees het artikel
 • HEADER_A213906_large.jpg
  Audi R en RS: de race naar elektrische topprestaties

  2020 was een uitstekend jaar voor Audi Sport GmbH, met een recordcijfer op het vlak van verkoop. Maar de constructeur van high performance-modellen blijft niet op zijn lauweren rusten, en gaat door met innoveren. Een belangrijke stap in dit segment is 100% elektrisch rijden, waarvan de nieuwe Audi RS e-tron GT het eerste resultaat is.

  Lees het artikel
 • Header_1920x1080_A214126_medium.jpg
  Formule E: zege voor di Grassi, de dubbel voor Audi!

  Na een frustrerende Monegaskische manche van het wereldkampioenschap ABB FIA Formule E, profiteerde het Audi Sport ABT Schaeffler team ten volle van de dubbele Mexicaanse afspraak om zich opnieuw in de titelstrijd te werpen. Op zaterdag schonken Lucas di Grassi en René Rast het merk met de ringen de dubbel in het kampioenschap voor 100% elektrisch aangedreven eenzitters. Op zondag scoorde René Rast nog twee extra punten om zo op te rukken tot de vierde plaats in de tussenstand bij de rijders.

  Lees het artikel
 • HEADER_A212761_large.jpg
  De Audi R8 LMS GT2: kleurrijk collectors’ item.

  De Audi R8 LMS GT2 zorgde voor een dubbele overwinning op Monza in 2021. Om dit te vieren brengt Audi deze verbluffende wagen uit in 6 bijzondere kleuren. Een uniek collectors’ item voor snelle beslissers.

  Lees het artikel
 • HEADER_Dakar_Teams_A213426_medium.jpg
  Een Dream Team voor Audi Sport in de Dakar

  Door een beroep te doen op Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz en Mattias Ekström voor de deelname aan de volgende Dakar Rally, maakt Audi Sport indruk. Het merk met de vier ringen, dat in januari volgend jaar als eerste een elektrisch voertuig inzet bij de meest prestigieuze Rally Raid ter wereld, schept daarmee nu reeds duidelijkheid over zijn ambities!

  Lees het artikel
 • HEADER-WRT_Vanthoor-Weerts-VdLinde_GT_World_Ricard_SRO_3.jpg
  WRT, Vanthoor en Weerts schenken Audi een podiumplaats in Le Castellet

  Er zijn van die tweede plaatsen die voelen als een zege. Na een intense wedstrijd over 6 uur, besloot de Audi R8 LMS GT3 #32 van Dries Vanthoor, Charles Weerts en Kelvin van der Linde de 1000 km van het Circuit Paul Ricard op de tweede plaats. Een geheel onverhoopt podium voor een trio dat de wedstrijd vanaf de 14e plaats moest aanvangen!

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Weerts_Charles_A1915111.jpg
  Charles Weerts: “Ik droom ervan om ooit Spa en Le Mans te winnen”

  Charles Weerts won op 19-jarige leeftijd de Sprint Cup van de GT World Challenge Europe en werd daarmee in 2020 de jongste winnaar ooit. Sindsdien vertegenwoordigt hij officieel Audi in GT-races en is vastberaden om de grootste uithoudingsklassiekers op zijn naam te schrijven. Een gesprek met de jonge Belg die in razend tempo furore maakt!

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Frijns_A212954.jpg
  Formula E Monaco: Frijns op kop in de tussenstand, ontgoocheling bij Audi Sport Abt Schaeffler

  Een ding staat vast: de zevende manche van het wereldkampioenschap ABB FIA Formule E leverde de Audi-rijders gemengde gevoelens op. Envision Virgin Racing kan vanzelfsprekend tevreden zijn met de podiumplaats van Robin Frijns, tevens de nieuwe WK-leider, en de 8e plaats van Nick Cassidy. Bij Audi Sport Abt Schaeffler daarentegen overheerste het gevoel van ontgoocheling: Lucas di Grassi moest zich tevredenstellen met de 10e plaats, terwijl teamgenoot René Rast tot de opgave werd gedwongen.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_A1911133_medium.jpg
  Dries Vanthoor, de kleine broer is groot geworden

  In het zog van oudere broer Laurens, ontpopte Dries Vanthoor zich tot een van de referenties aan het stuur van een Audi R8 LMS GT3. Als speerpunt van het Belgische Team WRT, blijft de 23-jarige fabrieksrijders trofeeën toevoegen aan zijn nu reeds indrukwekkend palmares.

  Lees het artikel
 • HEADER-Le_Mans_Ambiance_6.jpg
  De 24 Uur van Daytona en de 24 Uur van Le Mans in het vizier van het nieuwe prototype van Audi

  De prestaties van Audi in de 24 Uur van Le Mans hebben geleid tot liefst 13 zeges. In 2023, het jaar waarin de beroemdste uithoudingsrace 100 kaarsjes mag uitblazen, zal Audi opnieuw aan de start staan met een prototype dat voldoet aan het LMDh technische reglement. Een woordje uitleg.


  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header.jpg
  Formule E: belangrijke punten voor Audi in Valencia

  Voor het eerst in zijn bestaan, sloeg de Formule E afgelopen weekend zijn tenten op in de paddock van een traditioneel circuit. Het Circuit Ricardo Tormo in het Spaanse Valencia was het strijdtoneel van een “double header” die de vijfde en zesde afspraak van het seizoen omvatte. Er was absoluut geen gebrek aan plotwendingen, maar de rijders van het Audi Sport ABT Schaeffler Team pakten belangrijke punten voor het kampioenschap alvorens naar Monaco te trekken voor de volgende afspraak.


  Lees het artikel
 • header_1920x1080_A211624_large.jpg
  Een race tegen de klok voor Audi Sport richting de Dakar

  Audi Sport zal deelnemen aan de eerstvolgende editie van de meest bekende Rally-Raid ter wereld, de Dakar, met een elektrisch aangedreven prototype. Met een deadline in januari 2022, zijn de ingenieurs begonnen aan een ware race tegen de klok.


  Lees het artikel
 • 1920x1080_DiGrassi_FE_2021_Rome_Audi_A211831.jpg
  Formule E: di Grassi en Audi dicht bij een eerste overwinning

  Zes weken na de seizoensopener in Saudi-Arabië, trok het wereldkampioenschap ABB FIA Formula E opnieuw naar het Europese vasteland voor de E-Prix van Rome. In de Eeuwige Stad kregen we een “double header” voorgeschoteld, met de derde en vierde manche van een seizoen dat ongelooflijk spannend belooft te worden. Wederom behoorden de vier Audi e-tron FE07 tot de snelste bolides van het veld. Net als in Diriyah hadden de vertegenwoordigers van het merk met de vier ringen het geluk echter niet aan hun zijde. Robin Frijns, die de derde plaats bekleedt in de tussenstand, wist in de Italiaanse hoofdstad de schade het best te beperken met de Audi van het Envision Virgin Racing team.


  Lees het artikel
 • Header-csm_ABT_Showroom_2.jpg
  ABT Sportsline viert 125 jaar: van koets met ski’s tot Audi R8 LMS

  Passie en innovatie, dat zijn de twee raakvlakken tussen ABT en Audi. Reeds 125 jaar geleden borrelde de pioniersgeest in het DNA van oprichter Johann Baptist Abt. Een mentaliteit die intussen ook al 22 jaar leidt tot een harmonieuze samenwerking tussen het familiebedrijf en het merk met de vier ringen. Tot op vandaag. Dit jubileum is dan ook het uitgelezen moment voor een terugblik.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_TCR_Vervisch_Frederic_Audi_12.jpg
  Frédéric Vervisch, duizendpoot

  De Belg Frédéric Vervisch vertegenwoordigt Audi zowel in wedstrijden voor toerismewagens (FIA WTCR) als in de meest prominente GT-races, waardoor hij eigenlijk een buitenbeentje is in een wereld waar specialisatie de norm geworden is. Een gesprek met de man bij wie de liefde voor de racerij door de aderen stroomt!

  Lees het artikel
 • A208457_large_header.jpg
  René Rast, in de ban van de ringen

  René Rast, de nieuwe Audi Sport-rijder in het wereldkampioenschap FIA Formula E, maakte een geslaagde overstap van het DTM naar de elektrische eenzitters. Een terugblik op de carrière van dit talent.

  Lees het artikel
 • Allan_mcnish_header.jpg
  Allan McNish: “De autosport is mijn bestaansreden”

  Toen hij in 2013 afscheid nam als racepiloot, wist Allan McNish diep van binnen dat hij niet lang zou wegblijven van het circuit. Als drievoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans bleef hij altijd nauw verbonden met Audi Sport. En sinds 2017 staat hij aan het hoofd van het Formule E-team van het merk. Portret van een gedreven racefanaat.

  Lees het artikel
 • DiGrassi_FE_2021_Round1_Diriyah_2_header.jpg
  Formula E: sterk presterend Audi slechts mager beloond

  Met een snelste wedstrijdronde op vrijdag voor fabrieksrijder René Rast en een pole positie gevolgd door een tweede plaats op zaterdag voor Robin Frijns, die uitkwam voor klanteam Envision Virgin Racing, hebben de Audi e-tron FE07 afgelopen weekend bij de openingsmanche van het wereldkampioenschap FIA Formula E in Saudi-Arabië getoond dat ze uit het goede hout gesneden zijn.

  Lees het artikel
 • Audi_RS_3_LMS_2021_2_header.jpg
  Een nieuwe Audi RS 3 LMS op de circuits in 2021!

  De nieuwe Audi RS 3 LMS (340 pk), die door Audi Sport customer racing werd voorgesteld, zal kunnen worden ingezet in de wereldbeker (FIA WTCR) en het Europese kampioenschap (TCR Europe). De wagen is de opvolger van de eerste generatie die een schot in de roos bleek, zowel op commercieel vlak (180 verkochte exemplaren) als qua sportieve resultaten.

  Lees het artikel
 • Bertrand_Fermine_Virgin_Racing_Formula_E_2_header.jpg
  Bertrand Fermine: “De Formule E is uitdagend voor een ingenieur!”

  Hij verliet zijn geboortestreek in de Condroz voor de stad Northampton, in hartje Engeland. De 39-jarige Bertrand Fermine is ingenieur bij het Envision Virgin Racing team dat Audi’s inzet in de FIA Formula E, het wereldkampioenschap met 100% elektrisch aangedreven eenzitters. Een blik op zijn professioneel parcours dat doordrenkt is met passie!

  Lees het artikel
 • Bertrand_Fermine_Virgin_Racing_Formula_E_1_header.jpg
  Een Formula E-race in goede banen leiden: een hele kunst!

  De Formula E is een relatief nieuwe en innovatieve tak in de autosport en dwingt rijders en ingenieurs tot een andere benadering. De Belgische ingenieur Bertrand Fermine, die aan de Audi’s van het Envision Virgin Racing team werkt in het wereldkampioenschap voor elektrische eenzitters, vertelt ons waarom

  Lees het artikel
 • Bertrand_Fermine_Virgin_Racing_Formula_E_10_HEADER.jpg
  De Formula E: een proeftuin voor Audi

  Autosport is altijd al een proeftuin geweest voor de ontwikkeling van nieuwe technologie die vervolgens zijn weg vindt naar straatwagens. Audi is met de slogan “Vorsprung durch Technik” een van de constructeurs die het hardst zijn stempel heeft gedrukt op de autosport. Vandaag de dag worden de elektrische wagens van morgen vooral in de Formula E ontwikkeld.

  Lees het artikel
 • FE07-formula-e-audi-header.jpg
  Formule E: laatste seizoen en nieuwe racewagen voor Audi

  Het einde kroont het werk. Na zeven jaar topprestaties en successen in de Formule E gaat Audi zijn laatste seizoen in, maar niet zonder een grand finale. Ontdek de nieuwe Audi e-tron FE07 en zijn aandrijflijn, die Audi voor het eerst volledig intern ontwikkelde.

  Lees het artikel
 • audi-sport-customer-racing-header.jpg
  Audi Sport customer racing: drie Belgen bij de officiële rijders!

  In 2021 zullen we drie Belgen aantreffen bij het contingent van officiële Audi Sport customer racing-rijders. Naast Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch kunnen we dit seizoen met de jonge Charles Weerts (19 jaar) namelijk ook rekenen op een derde landgenoot. Afgelopen jaar ontpopte hij zich tot de jongste kampioen ooit in de GT World Challenge Europe Sprint Cup. Het merk met de vier ringen vaardigt zijn rijders af naar klantenteams en zal daarnaast ook officieel vertegenwoordigd zijn bij de vier wedstrijden van de Intercontinental GT Challenge (waaronder de 24 Uur van Spa), maar ook bij de 24 Uur van de Nürburgring, de FIA Motorsport Games en de FIA GT wereldbeker in Macau.

  Lees het artikel
 • Kyalami_Header_1920x1080.jpg
  Een laatste podium in 2020 voor Audi, WRT, Vervisch en Weerts

  Het seizoen 2020 is goed en wel ten einde! Het verdict in de Intercontinental GT Challenge viel in Zuid-Afrika, op de omloop van Kyalami. De Audi Sport Team WRT Audi R8 LMS #32 van de Italiaan Mirko Bortolotti en zijn twee Belgische teamgenoten, Frédéric Vervisch en Charles Weerts, eindigde op de tweede plaats, nadat de wedstrijd in het slotuur werd geneutraliseerd vanwege een hevig onweer.

  Lees het artikel
 • rs-e-tron-vs-r8-1920x1080_Header.jpg
  Tech Talk: opvolger Audi R8 LMS staat klaar met Audi RS e-tron GT concept

  GT Racing met elektrische wagens? Wél als het van Audi afhangt. De Audi RS e-tron GT maakte zopas zijn debuut op het circuit van Spa tijdens de Total 24 Hours. Meteen een eerste ontmoeting met de succesvolle Audi R8 LMS, en met het grote publiek. Bent u klaar voor een nieuw tijdperk?

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Dakar.jpg
  Nieuwe uitdagingen in de autosport voor Audi

  Terwijl de autosector in volle transitie is, viseert Audi een nieuwe uitdaging: Rally-Raid, met – uiteraard – de Dakar als hoofddoel. Audi ontwikkelt een elektrisch aangedreven wagen en zal daarmee de strijd aangaan in de meest extreme omstandigheden. Door de technologische vrijheden die het Dakar-reglement biedt, is deze wedstrijd bovendien één van de beste ontwikkelingsomgevingen. Daarnaast zet het merk zijn “customer racing” engagementen verder (in het bijzonder bij de Total 24 Hours of Spa) en bevestigt het momenteel te werken aan de voorbereidingen voor een comeback bij de hybride-prototypes in de uithoudingsracerij op basis van het nieuwe LMDh-reglement. Daarmee komt een zege in de 24 Uur van Le Mans en de 24 Uur van Daytona opnieuw in het vizier.

  Lees het artikel
 • wtr-gt-challenge-1920x1080_Header.jpg
  Belgian Audi Club Team WRT, het beste team in de GT World Challenge Europe

  De twee topwagens van Belgian Audi Club Team WRT finishten bij de 1000 km van het Circuit Paul Ricard in de top 5 en daarmee veroverde het team de titel in de rangschikking bij de teams in de GT World Challenge Europe Overall, het klassement dat de Sprint Cup en de Endurance Cup omvat. Belgian Audi Club Team WRT voegt hiermee een derde titel toe aan zijn palmares in 2020, nadat het team reeds de Sprint Cup-titel bij de teams en de rijders pakte (met Dries Vanthoor en Charles Weerts).

  Lees het artikel
 • rast-titel-1920x1080_Header.jpg
  DTM: de volle pot voor Audi, derde titel voor Rast

  Het DTM sloot afgelopen zondag in Hockenheim een hoofdstuk in zijn geschiedenis af, een hoofstuk waarop Audi meer dan zijn stempel drukte. Net als in 2019 domineerde het merk met de vier ringen het spectaculaire Duitse kampioenschap voor toerismewagens. Na een intense strijd tijdens de laatste meeting, pakte René Rast zijn derde titel in vier jaar tijd. Naast de titel bij de rijders, verpletterde het merk uit Ingolstadt de concurrentie in de rangschikking bij de constructeurs (met 1253 punten, terwijl BMW zich moet tevredenstellen met 500 punten) en de teams, waar Audi Sport Team ABT Sportsline met de lauweren gaat lopen.

  Lees het artikel
 • grassi-rast-fia-header.jpg
  Formula E: di Grassi en Rast bevestigd bij Audi

  In 2021 zal de Formule E een officieel wereldkampioenschap worden, erkend door de FIA. Het Audi Sport ABT Schaeffler team zal aantreden met twee absolute toprijders: de ervaren Braziliaan Lucas di Grassi en de Duitser René Rast, die bij de seizoensfinale in Berlijn sterk voor de dag kwam.

  Lees het artikel
 • 24h-spa-audi-1920x1080_Header.jpg
  Audi op het podium bij de 24U van Spa

  Voor de negende keer in tien jaar mocht Audi plaatsnemen op het podium van de Total 24 Hours of Spa, met dank aan een schitterende tweede plaats voor Audi Sport Team Attempto. De Belg Frédéric Vervisch nam plaats achter het stuur, aan de zijde van de Italiaan Mattia Drudi en de Zwitser Patric Niederhauser. Het Belgische Team WRT van zijn kant kon de pechduivel niet afschudden.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header.jpg
  Het DTM-seizoen nadert zijn einde: Audi piloot Nico Müller maakt de balans op

  2020 zal voor altijd geboekstaafd staan als een van de meest bijzondere jaren uit de DTM-geschiedenis. En voor Nico Müller staat dit seizoen misschien wel synoniem met zijn eerste titel. Voor de finale van de prestigieuze race in Hockenheim nam de Zwitser de tijd om de balans op te maken. Een gesprek waarin hij openhartig praat over zowel de gezonde concurrentie met teamgenoot Robin Frijns als zijn gezinsleven.

  Lees het artikel
 • dtm_rast_1920x1080_Header.jpg
  DTM Zolder: Rast domineert en neemt de leiding in de tussenstand

  Nadat René Rast vorige week bij de eerste van twee DTM-meetings in Zolder de tegenstand overvleugelde, knoopte hij dit weekend opnieuw aan met het succes op het Limburgse circuit. De Duitser bleef ongeslagen en pakte twee nieuwe zeges. Dat is echter niet het volledige verhaal! Dankzij zijn reeks van vier overwinningen op rij, staat de Audi Sport Team Rosberg-rijder op kop in de rangschikking bij de rijders.

  Lees het artikel
 • wrt-en-audi-kampioen_Header2.jpg
  Belgian Audi Club Team WRT verovert alle titels in de Sprint Cup

  Na een weekend boordevol spanning veroverde Belgian Audi Club Team WRT de twee belangrijkste titels in de Sprint Cup van de GT World Challenge Europe. De formatie uit Bergen werd niet enkel tot kampioen gekroond bij de teams, maar zag ook zijn twee Belgische rijders, Dries Vanthoor en Charles Weerts, de titel in de rangschikking bij de rijders claimen. Het volgende doel: de 24 Uur van Spa, van 22 tot en met 25 oktober!

  Lees het artikel
 • DTM-zolder_Header.jpg
  DTM Zolder: twee zeges voor Rast, de titel voor Audi Sport Team Abt Sportsline

  Eén ding staat vast: René Rast houdt goede herinneringen over aan de eerste van twee afspraken dit seizoen in Zolder. Met twee zeges en een pole positie presteerde de Audi-rijder voortreffelijk op het Limburgse circuit. Daarenboven veegde de Duitser bijna de volledige achterstand op leider Nico Müller weg. In de tussenstand voor het DTM-kampioenschap telt hij nog slechts tien punten achterstand op de Zwitser. Tot slot kroonde Audi Sport Team Abt Sportsline zich tot kampioen bij de teams.

  Lees het artikel
 • 24h-spa-header.jpg
  Audi Sport mikt op de zege in de Total 24 Hours of Spa

  Audi sport won de Total 24 Hours of Spa reeds viermaal in de laatste negen edities en is vastberaden om van 22 tot 25 oktober opnieuw met de zege aan te knopen in de Belgische klassieker. Om die ambitie kracht bij te zetten, ondersteunt de constructeur uit Ingolstadt drie verschillende teams: Team Attempto, Team Saintéloc en Team WRT, dat twee officiële R8 LMS GT3 zal inzetten. De Belgische fans zullen zeker de prestaties van Dries Vanthoor, Charles Weerts (beide bij WRT) en Frédéric Vervisch (Attempto) in de gaten houden

  Lees het artikel
 • 1920x1080_header.jpg
  Audi op een zucht van de zege in de 24 Uur van de Nürburgring

  De 24 Uur van de Nürburgring werd om gekende redenen uitgesteld tot het laatste weekend van september. Tijdens de nacht was er een lange onderbreking omwille van het weer. Op zondagochtend hernamen de debatten, waarbij de Audi R8 LMS GT3 constant in strijd lagen voor de zege. Uiteindelijk kwamen Mirko Bortolotti, Christopher Haase en Markus Winkelhock een luttele 15 seconden tekort om het merk met de vier ringen een zesde zege te schenken in de Eifel. De regerend kampioenen, de Belgen Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch, streden voor de zege, maar een tijdstraf en een kleine schuiver deden hen uiteindelijk terugvallen tot de vijfde plaats.

  Lees het artikel
 • zandvoort_wrt_header.jpg
  Belgian Audi Club Team WRT blijft op kop

  Belgian Audi Club Team WRT heeft in Zandvoort een nieuwe zege gepakt in de GT World Challenge Europe. Ditmaal waren het de Japanner Ryuichiro Tomita en de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde die met hun Audi R8 LMS GT3 mochten juichen in de eerste race over een uur. Enkele uren later zouden Dries Vanthoor en Charles Weerts in race 2 als eerste onder het zwart-wit geblokt duiken. Helaas ontnam een penalty hen de zege in deze tweede race. Ondanks alles blijven de twee Belgen wel op kop in de tussenstand in de aanloop naar de finale in Barcelona!

  Lees het artikel
 • DTM_constructeurs_header_1920x1080.jpg
  DTM op de Nürburgring: twee zeges en de constructeurstitel voor Audi

  Nadat Audi de eerste vijf afspraken van het DTM domineerde, volgde opnieuw een uiterst succesvol weekend op de Nürburgring. Robin Frijns en Nico Müller, die de week voordien reeds wonnen, bevestigden dit weekend hun goede vorm en pakten elk opnieuw een zege. Daar bleef het echter niet bij! Dankzij een dubbel op zaterdag en een triple op zondag verzekerde het merk met de vier ringen zich in zijn laatste seizoen in het kampioenschap van de titel bij de constructeurs.

  Lees het artikel
 • TeamWRT_PatrickHecq_Header.jpg
  Belgian Audi Club Team WRT, Vanthoor en Weerts blijven op kop!

  Belgian Audi Club Team WRT kwam op het Circuit van Magny-Cours aan de start van de tweede manche van de Sprint Cup van de GT World Challenge Europe. Met een derde en vierde plaats zijn de Belgen Dries Vanthoor en Charles Weerts erin geslaagd hun leiding in de tussenstand te vrijwaren, alvorens de blik op Zandvoort te richten, eind september.

  Lees het artikel
 • Audi_DTM_Nurburgring_GP_Header.jpg
  DTM op de Nürburgring: Audi heeft nu reeds de titels in het vizier

  Nadat Audi de eerste vier meetings van het DTM domineerde, bevestigde de constructeur op de Nürburgring de totale suprematie in het seizoen 2020, de laatste van het merk in dit kampioenschap. Nico Müller, leider in de tussenstand, diepte in de Eifel zijn voorsprong in het klassement uit met een nieuwe zege op zaterdag, terwijl Robin Frijns een Audi-kwintet aanvoerde op zondag.

  Lees het artikel
 • GT_World_Challenge_Header_1920x1080.jpg
  Audi Sport: GT World Challenge Europe

  De GT World Challenge Europe, het meest vooraanstaande GT3-kampioenschap op het Oude Continent, kwam afgelopen weekend terug op kruissnelheid. Het kampioenschap dat Sprint en Endurance (waaronder de 24 Uur van Spa) combineert werkte namelijk op de Nürburgring zijn derde afspraak van het seizoen af.

  Lees het artikel
 • Header_1920x1080.jpg
  Audi in de Formule E en DTM: de highlights van 2020

  Audi knalde in de DTM na de hervatting van het raceseizoen. En ook in de Formule E knokte het merk zich naar de top 6. Al moesten de racepiloten het dit keer uitzonderlijk zonder aanmoedigingen van het publiek stellen. Dit waren de highlights.

  Lees het artikel
 • Rene-rast_Header_Formula-E.jpg
  6 races in 9 dagen: wie zegeviert in de Formule E?

  Na vijf maanden absolute kalmte, met uitzondering van de Race at Home Challenge, organiseert de FIA ​​van 5 tot 13 augustus een mini-kampioenschap om het seizoen af ​​te sluiten. Nog een laatste keer knallen, waarbij Audi er alles aan zal doen om de titel te veroveren. Met als geheim wapen van dienst nieuwkomer René Rast.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header_01.jpg
  WRT-team behaalt eerste overwinning in esports

  Het WRT-team heeft zijn eerste virtuele overwinningen beet: goud én zilver in de 12H Monza en goud voor Dries Vanthoor in de #RaceHome-serie.

  Lees het artikel
 • e-sports_teamWRT_header.jpg
  WRT-team in esports competitie: dat geeft vonken

  Nu de autoraces tijdelijk zijn opgeschort, waagt het WRT-team onder leiding van Vincent Vosse en Yves Weerts zijn kans in de esports. Na een mooie zevende plaats tijdens de 24 uur van Le Mans, is het team vast van plan het avontuur voort te zetten.

  Lees het artikel
 • Formule E_header.jpg
  Simulator vervangt racewagen in Formule E

  Audi betrad begin dit jaar de markt van competitief gamen betreden. Intussen is de eerste seizoenshelft voorbij. Hoog tijd voor een update. Welke teams staan bovenaan het klassement? Ontdek het snel.

  Lees het artikel
 • formula-e-mexico-2020-header-1920x1080.jpg
  Turbulente dag voor Audi in Formule E in Mexico City

  Na drie opeenvolgende overwinningen moest het Audi Sport ABT Schaeffler team zich dit seizoen tevreden stellen met een 6de plaats voor Lucas di Grassi in de 2020 Formule E-race in Mexico City. Teamgenoot Daniel Abt kwam na een zwaar ongeval tijdens de warm-up toch nog aan de start – te danken aan heel wat kunst- en vliegwerk van zijn crew.

  Lees het artikel
 • novembeR_formulaE_header_1920x1080_01.jpg
  Wat mogen we verwachten van de Formule E in 2020?

  Daniel Abt en Lucas di Grassi begonnen eind november 2019 aan het zesde seizoen in de Formule E. Tot nog toe reeg het Audi Sport ABT Schaeffler team de successen aan elkaar, maar dit seizoen moet het zich aanpassen aan nieuwe regels die de sport competitiever én interessanter maken. Dit toont opnieuw waarom Formule E hét laboratorium voor technische innovatie is.

  Lees het artikel
 • DTM_header_1920x1080_01.jpg
  DTM: Audi sluit het seizoen af met twee nieuwe zeges

  Audi heeft het DTM- seizoen in schoonheid afgesloten. Op de laatste afspraak in Hockenheim reden de Audi-coureurs zich opnieuw in de kijker: zowel René Rast als Nico Müller gingen met een zege aan de haal.

  Lees het artikel
 • DIE00073_header_1920x1080.jpg
  Audi en Formule E: het avontuur gaat verder

  Er breken nog opwindende maanden aan voor dit vijfde seizoen van de Formule E. Zes races zijn al gereden, vijf volgen er nog. Met het Audi Sport ABT Schaeffler-team en dezelfde toppiloten als vorig jaar, gaat Audi voort op de ingeslagen weg.. Want het draait in Formule E niet alleen om de passie voor de sport. De deelnemers willen vooral ook experimenteren met de nieuwste motor- én batterijtechnologieën. Audi is er niet voor niets al sinds het prille begin bij, met veel succes.

  Lees het artikel
 • header_fanboost_1920x1080.jpg
  Geef uw favoriete piloten een duwtje in de rug

  Om de prestaties van het Audi team nog te verbeteren maakt ook u het verschil. Hoe een gevoel van connectie creëren rond een nieuwe discipline? Bij de lancering van de Formule E in 2014 wisten de bezielers meteen het antwoord: de Fanboost.

  Lees artikel
 • TOTAL 24 Hours of Spa_1920x1080.jpg
  Achter de schermen van de TOTAL 24 Hours of Spa

  De TOTAL 24 Hours of Spa is een uithoudingsrace die zijn gelijke niet kent. Het is een van de meest prestigieuze races ter wereld, en Audi een van de trouwste deelnemers. En het zou geen uithoudingsrace zijn als ze niet het uiterste vergt van zowel piloten als auto's. De overwinning gaat dus naar wie het slim aanpakt. Om daar meer over te weten te komen ging Sofie Luyckx, PR Manager van Audi, een kijkje nemen achter de schermen van het Belgian Audi Club Team WRT. Bekijk de wedstrijd door de ogen van een insider. Van de keuze van de kledij en de helm tot de hectiek tijdens de pitstops. En ontdek hoe de piloten tussen hun races ontspannen…

  Lees artikel
 • Formula_E_1920x1080.jpg
  Formula E Parijs - Het Audi team vecht terug

  Wat was het fantastisch op 28 april... de dag waarop de 8e editie van het Formule E-kampioenschap de meest revolutionaire, elektrische eenzitters bij elkaar bracht. Deelnemers Lucas di Grassi en Daniel Abt inspireerden de menigte van achter het stuur van hun Audi e-tron FE04. David Kervyn, public relation medewerker bij Audi, zakte af naar Parijs en deelt zijn vele indrukken met u.

  Lees artikel
 • A185479_1920x1080.jpg
  Van het circuit naar de stad: het laboratorium van de Formula E

  Al vier seizoenen rijgt de Formula E in de schaduw van zijn grote broer, de Formule 1, de ene spannende race na de andere aan elkaar. En al sinds het begin van het verhaal verschijnt ook Audi steevast aan de start. Niet alleen omwille van de autosport, maar ook voor die unieke meerwaarde: de nieuw uitgewerkte technologieën uittesten om ze later te kunnen integreren in in serie geproduceerde auto’s.

  Lees artikel
 • Dries_883x496.jpg
  In het spoor van een racepiloot

  Amper 20 en hij mag de 24 uur van Le Mans en de 12 uur van Bathurst al op zijn naam schrijven. Een interview met Audi Sport fabriekspiloot Dries Vanthoor.

  Lees artikel
 • a182001-883x496.jpg
  Formula E in Parijs

  Het vierde Formula E-seizoen strijkt op 28 april voor de derde keer neer in Parijs voor de Qatar Airways Paris E-Prix.

  Lees artikel
 • belgian-audi-club-883x496.jpg
  Audi Sport schrijft geschiedenis

  Audi en autosport hebben een lange en succesvolle geschiedenis samen. En ook 2018 belooft een sportief en spannend jaar te worden. Wat staat dit jaar op het programma van Audi Sport? Ontdek het hier.

  Lees artikel
 • blancpain-header_883x496.jpg
  Solide prestatie voor Audi op Blancpain Sprint Cup Zolder

  Belgian Audi Club Team WRT sterk in openingsmanche Blancpain GT Series Sprint Cup in Zolder. De resultaten in woord en beeld.

  Lees artikel
 • formula_2_883x496.jpg
  Elektrische stadsrace

  Audi ruilt het WEC-kampioenschap voor Formule E, het ideale labo om elektrisch vermogen te testen en energieverbruik te optimaliseren

  Lees artikel
 • formula_e_883x496.jpg
  Formule E: emotie in plaats van emissie

  De Formula E is de toekomst van de autosport. Sinds 2014 schiet de populariteit pijlsnel de hoogte in. Onvermijdelijk, want de prestaties van elektrische motoren spreken voor zich.

  Lees artikel