Brengt elektrische mobiliteit ons binnenkort verder dan ooit?

Brengt elektrische mobiliteit ons binnenkort verder dan ooit?

Hoe we ons verplaatsen van A naar B (en van C naar D) heeft een enorme impact op de klimaatverandering. Zelfs een eenvoudige trip naar de winkel draagt bij aan de luchtverontreiniging en de opwarming van de aarde.

Lees het artikel
 • nationalgeographic_header_1920x1080_boat_01.jpg
  Audi x National Geographic: Drie haltes op weg naar een duurzame toekomst voor België

  Hoe tekent de elektrische evolutie zich af in België? Nucleair ingenieur Leslie Dewan ging in opdracht van National Geographic magazine op zoek naar plekken, bedrijven en gebouwen op het scherpst van de snede op het vlak van technologische innovatie en vooruitstrevendheid. Met een glansrol voor de Brusselse Audi fabriek, de eerste volledig CO2-neutrale fabriek voor elektrische voertuigen.

  Lees het artikel
 • 24hetron_header_1920x1080_01.jpg
  10 landen in 24 uur: van Slovenië naar Nederland met de Audi e-tron

  De beste manier om een ster te promoten? Een wereldtournee. Om zijn kwaliteiten nog meer in de schijnwerpers te zetten, vertrok de Audi e-tron op een bijzondere roadtrip. Doel: tien landen doorkruisen in 24 uur.

  Lees het artikel
 • audimagazine_e-tronscooter_header_1920x1080_01.jpg
  Surf over het asfalt met de elektrische scooter van Audi

  Met het elektrische aanbod van Audi raakt u overal waar u moet zijn. Die belofte wordt eens te meer ingelost met de toevoeging van een nieuwe telg in de familie: de Audi e-tron Scooter. Voor uw kleine dagelijkse verplaatsingen, of voor die laatste paar kilometers wanneer u met uw wagen liever de stadskern mijdt.

  Lees het artikel
 • travel-with-e-tron-headerv2.jpg
  Op reis met de Audi e-tron:
  tips en tricks

  Op reis vertrekken met een elektrische wagen opent een hele nieuwe wereld. De stilte tijdens het rijden, de krachtige aandrijving en het bewuster omgaan met het klimaat maken reizen met de Audi e-tron erg aantrekkelijk.

  Lees het artikel
 • article1_hybride_header_01.jpg
  Op reis naar de noordpoolcirkel met de Audi e-tron

  Schrijfster Lieselot De Brauwer en fotograaf Nico Babot kwamen op het fantastische idee om een reis naar de noordpoolcirkel te maken met een elektrische wagen. Audi, altijd in voor een ultieme test, gaf hun de 100% elektrische Audi e-tron mee. In ruil natuurlijk voor dit uitgebreid verslag mét prachtige foto’s…

  Lees het artikel
 • Magnum_Header_1920x1080.jpg
  De productie van de Audi e-tron in beeld

  Audi laat momenteel zijn allereerste elektrische SUV met quattro technologie op de wereld los. Een historische gebeurtenis, die heel wat nieuwsgierigheid opwekt: hoe en waar wordt de Audi e-tron geproduceerd? Audi gunde twee fotografen van het wereldvermaarde Magnum Photos een inkijk in de energie-efficiënte fabriek in Brussel. Vijf dagen lang legden ze er de spitstechnologie, maar ook de passie en toewijding van de medewerkers vast op beeld. Het resultaat is een reeks foto’s die de innovatie, kwaliteit en aandacht voor detail onthullen die eigen is aan Audi.

  Lees het artikel
 • testdrives_header_02.jpg
  Zij testten de Audi e-tron: dit zijn hun eerste indrukken

  Een testpanel van vijf bestuurders mocht in première de nieuwe Audi e-tron ontdekken. Ze maakten elk een testrit met de eerste 100% elektrische Audi SUV en kregen uitgebreid de tijd om alle kenmerken in de vingers te krijgen. Wij waren erbij om hun bevindingen op beeld vast te leggen.

  Lees artikel
 • april_article2_hybride_header_01 (1).jpg
  Efficiënt en krachtig: de nieuwe plug-in hybridemodellen Audi Q5, A6, A7 en A8 TFSIe

  Een sterke elektromotor, hoge batterijcapaciteit en nieuwe aandrijvingsstrategie.

  Lees artikel
 • AUD_header1_1920x1080_01.jpg
  Audi zet zijn elektrische offensief voort op het Autosalon van Genève

  De stand van Audi op het Autosalon van Genève stond volledig in het teken van elektrische mobiliteit: het merk met de vier ringen stelde vier nieuwe, zuiver elektrische modellen voor, waarvan de serieversies tegen 2020 zullen worden geproduceerd. Een duidelijkere boodschap kon Audi daarmee niet geven: tegen 2025 moet één op drie Audi's elektrisch zijn.

  Lees artikel
 • 5.jpg
  Een nieuwe Audi van formaat voor Tony Stark in Avengers 4

  Superhelden hebben altijd een sterke assistent nodig. Logisch dus, dat Robert Downey Jr., ook bekend als Tony Stark of de Iron Man op het witte doek, in het volgende Avengers-avontuur samenwerkt met de nieuwe Audi e-tron GT concept car.

  Lees artikel
 • A1811369_1920x1080.jpg
  Een expert laat zijn licht schijnen over de Audi e-tron

  Voor het eerst sinds de Audi e-tron aan het grote publiek werd voorgesteld, mocht een expert hem onder de loep nemen. Autojournalist Martin Haven was de gelukkige. Hij mocht alle functies van de eerste 100% elektrische SUV van Audi uitproberen.

  Lees artikel
 • JL-Audi-Nafi-37_1920x1080.jpg
  Audi e-tron,
  charged by Nafi Thiam

  De Audi e-tron is het eerste volledig elektrische model van het merk met de vier ringen. En nog belangrijker: de allernieuwste Audi wordt geassembleerd bij Audi Brussels. Dat wilde het merk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Hoe kon de Belgische inbreng beter in de spotlight gezet worden dan met onze Belgische topatlete Nafi Thiam?

  Lees artikel
 • 1920x1080_A_E-TRON_181025.jpg
  De Audi e-tron volgens zijn ontwerpers

  De nieuwe Audi e-tron luidt een nieuw tijdperk in. Niet alleen voor de Audi fabriek in Brussel, maar ook voor de designers en ontwikkelaars die aan de wieg stonden van het revolutionaire model. We trokken naar Audi AG in Ingolstadt en stelden één vraag aan het team dat de Audi e-tron uittekende: waarom bent u zo trots op de Audi e-tron? Dat sommigen het niet kunnen laten om daarbij wat dieper op de technologische details in te gaan, zal u vast niet verbazen…

  Lees artikel
 • 20181001_audi_202_1920x1080.jpg
  De Audi e-tron in een adembenemende première

  Begin oktober was het eindelijk zo ver: trots stelden we de Audi e-tron aan u voor. Het was de eerste keer dat dit revolutionaire model getoond werd aan een select Belgisch publiek. Dat gebeurde met een wervelende show op zijn geboorteplek: de Audi fabriek in Vorst. We blikken terug op een fantastische avond.

  Lees artikel
 • A185993_overfull_883x496.jpg
  Wind op kop voor de Audi e-tron prototype

  De Audi e-tron prototype slaagt glansrijk in alle tests in de windtunnel van Ingolstadt. Zijn aerodynamica en virtuele achteruitkijkspiegels zijn de wind te slim af.

  Lees artikel
 • e-tron_883x496_9.jpg
  Een beter remsysteem voor meer autonomie

  Hoe kunt u tijdens het rijden energie recupereren om uw autonomie te vergroten? Dat is een van de grote uitdagingen bij elektrisch rijden. Bij de Audi e-tron prototype ligt de oplossing bij het remsysteem.

  Lees artikel
 • transition_energetique_1920x1080.jpg
  Audi e-tron prototype maakt indruk op Pikes Peak: het bewijs x3

  Met zijn beklimming van de flanken van Pikes Peak (4.203 m hoog) verblufte de elektrische Audi e-tron prototype vriend en vijand met zijn rijbereik, remsysteem en vermogen.

  Lees artikel
 • Patrick_Danau-883x496.jpg
  De 100% elektrische Audi, made by Belgians

  “Wat we hier vandaag realiseren, is nooit gezien.”
  Patrick Danau, Algemeen Directeur van Audi Brussels

  Lees artikel
 • 716_Jan_Maris_883x496.jpg
  De 100% elektrische Audi, made by Belgians

  “Alsof je je huis van top tot teen verbouwt, terwijl je erin woont. ”
  Jan Maris, hoofd van de productie van de Brusselse fabriek

  Lees artikel
 • Wim Verbeiren-2e_883x496.jpg
  De 100% elektrische Audi, made by Belgians

  “We hebben er heel bewust voor gekozen om de batterij ook zelf te maken.”
  Wim Verbeiren, industrieel ingenieur elektromechanica

  Lees artikel
 • DIE00026_magazine_883x496_article2_01.jpg
  Het duurzame geheim van Kopenhagen

  Kopenhagen is niet alleen een van de meest leefbare steden. Het wil ook de groenste, en eerste koolstofneutrale grootstad ter wereld zijn tegen 2025.

  Lees artikel
 • audi-e-tron32_883x496.jpg
  Uw elektrische Audi opladen: thuis en onderweg

  Meer autonomie en een groot netwerk van snelle laadstations: het zijn twee belangrijke voorwaarden voor wie de aankoop van een 100 % elektrische wagen overweegt. Goed nieuws! Audi zorgt voor vooruitstrevende oplossingen en de Belgische en Europese laadpunten zijn volop in ontwikkeling.

  Lees artikel
 • e-tron_interieur_883x496.jpg
  Rustpunt: prototype Audi e-tron eenzaam op het grote podium

  In het prototype van de Audi e-tron ervaren de bestuurder en passagiers hun omgeving in een nieuwe dimensie. Naast zijn vorstelijke ruimteaanbod en het elegante, minimalistische design pakt de eerste elektrische auto van Audi uit met soevereine stilte en dus het perfecte ‘podium’ voor het 3D Premium-soundsysteem van Bang & Olufsen.

  Lees artikel
 • Ice_883x496.jpg
  Nieuwe 100% elektrische SUV van Audi. Getest onder extreme omstandigheden

  Audi koos voor het hoge en barre noorden in Zweden om het pre sense assistentiesysteem te onderwerpen aan de meest extreme weersomstandigheden. Hoe zal deze slimme technologie presteren?

  Lees artikel
 • e-tron_883x496.jpg
  Audi e-tron Gran Turismo: virtual reality in het echt!

  De Audi e-tron Vision Gran Turismo werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de game Gran Turismo op PlayStation 4, maar maakte de sprong naar het échte leven in de vorm van baanverkenner voor Formula E-races. Vuurdoop in Rome op 14 april. Spanning ten top!

  Lees artikel
 • e-fact_3_883x496.jpg
  e-fact 3: Waarom accelereert een elektrische wagen zo snel?

  Ooit al meegereden met een elektrische wagen? Of zelf aan het stuur gezeten? Dan weet u dat een elektrische wagen vooruitschiet, zodra u het gaspedaal intrapt. Zelfs vanuit stilstand. Hoe dat komt? Het heeft allemaal te maken met ‘koppel’: de kracht waarmee de motor de wielen aan het draaien brengt.

  Lees artikel
 • e-ton_883x496.jpg
  Nieuws: Audi e-tron onthult prijskaartje!

  “Electric has gone Audi”. De nieuwe Audi e-tron is daar het bewijs van. Ontdek de prijs en het laatste nieuws over de eerste 100% elektrische SUV van Audi.

  Lees artikel
 • audi-e-tron-gbp-header-charging-infrastructure-ionity-883x496.jpg
  IONITY, de premium plug-in experience.

  De elektrische Audi e-tron zal de eerste wagen zijn die kan worden opgeladen aan superladers van 150 KW. In 30 minuten bereikt hij daarmee 80% van zijn rijcapaciteit van 400 km (WLTP). Even laden tijdens de rijpauze dus. Langs Europese wegen ziet u steeds meer nieuwe laadpunten verschijnen, waaronder die van IONITY. Interview met Marcus Groll, COO en managing director.

  Lees artikel
 • e-fact_2_883x496.jpg
  e-fact 2: Wat weet u over elektromotoren?

  Elke maand krijgt u e-facts met tips en informatie over elektrisch rijden. Zo weet u waarop u moet letten, als u straks zelf met een elektrische wagen de baan opgaat. In dit artikel leest u over de evolutie van elektromotoren.

  Lees artikel
 • Audi_e-tron_883x496_3.jpg
  Audi e-tron neemt een vliegende start

  Het enthousiasme voor de Audi e-tron full electric is maar moeilijk te temperen. Terwijl u dit artikel leest, registreerde Audi al meer dan 300 reserveringen. Lees alles over deze modellen en ontdek hoe ook u vandaag al de auto van de toekomst kan reserveren.

  Lees artikel
 • e-tron_883x496_1.jpg
  Audi e-tron prototype in avant-première in Genève

  Gecamoufleerde Audi e-tron prototypes veroveren de straten van Genève. Ontdek in avant-première alles over de nieuwe Audi e-tron.

  Lees artikel
 • van-endert-audi-listen-883x496.jpg
  e-fact 1: Zó werkt een elektromotor

  Vanaf nu krijgt u elke maand e-facts met tips en informatie over e-rijden. Zo weet u waarop u moet letten, als u straks zelf met een elektrische wagen de baan opgaat. In dit eerste nummer ontdekt u hoe een elektromotor in elkaar zit.

  Lees artikel
 • audi_883x496.jpg
  Audi gaat de duurzame weg op

  Digitalisering, verstedelijking en duurzame ontwikkeling zijn vandaag de drie belangrijkste trends in de automobielindustrie, wereldwijd. Ze vormen dan ook de speerpunten van de strategie van Audi.

  Lees artikel
 • audi-etron-sportback-concept-top-stairs-charger-883x496.jpg
  Een blik onder de motorkap. Een kijk op de laadmogelijkheden.

  Wie technologische revolutie zegt, zegt ook revolutie in het ontwerpen van wagens en nieuwe manieren om bij te ‘tanken’. Een vooruitblik op wat de nabije toekomst ons brengt.

  Lees artikel
 • audi-brussels-montage-883x496.jpg
  Geheime ontwikkeling

  Autoliefhebbers en voorvechters van duurzame mobiliteit kijken overal ter wereld al reikhalzend uit naar de komst van de full electric Audi e-tron. Ook al is alles rond de ontwikkeling van de revolutionaire wagen nog top secret, we mochten uitzonderlijk een kijkje nemen in de fabriek.

  Lees artikel