Eerste zege voor de Audi RS Q e-tron in de woestijn

Abu Dhabi Desert Challenge: historische zege voor de Audi RS Q e‑tron

Audi Magazine

Amper twee maanden na de Dakar in Saudi-Arabië sloeg het nieuwe wereldkampioenschap FIA Rally Raid zijn tenten op in Abu Dhabi voor de tweede afspraak van het seizoen. Het minste wat we kunnen stellen, is dat Audi geschiedenis schreef! Stéphane Peterhansel en Édouard Boulanger wonnen met hun Audi RS Q e-tron. Een eerste zege voor dit prototype dat beschikt over een elektrische aandrijving, welke gekoppeld is aan een uitermate efficiënte energieomvormer.

Abu Dhabi Desert Challenge: historische zege voor de Audi RS Q e-tron
De twee Fransmannen lieten niets aan het toeval over tijdens de vijf klassementsproeven van de rally.

De twee Fransmannen lieten niets aan het toeval over tijdens de vijf klassementsproeven van de rally. Het duo leidde van start tot finish om uiteindelijk met meer dan 29 minuten voorsprong de zege te claimen. “Stéphane en Édouard, het team bij Audi Sport, maar ook onze partner Q Motorsport verdienen allemaal felicitaties voor deze historische zege”, bevestigt Julius Seebach, Algemeen Directeur bij Audi Sport GmbH en verantwoordelijke voor de autosportprogramma’s van het merk. “Ze hebben een grote stap voorwaarts gezet met onze elektrische aandrijving en daar ben ik zeer fier op. Om al in de tweede manche van het kampioenschap te winnen met de Audi RS Q e-tron en dat tegenover de tenoren uit de voorbije Dakar, dat is echt uitzonderlijk. Daarenboven waren de omstandigheden lastiger dan in januari.”

In de Abu Dhabi Desert Challenge

In de Abu Dhabi Desert Challenge lagen de temperaturen een pak hoger dan in de Dakar: meer dan 40 graden in de schaduw en zelfs nog hoger in de woestijn. Nog een verschil: de lange en onvoorspelbare etappes in de duinen. Dat weerhield de Audi RS Q e-tron er echter niet van om zijn betrouwbaarheid in de verf te zetten. “De auto was opnieuw erg leuk om mee te rijden”, benadrukt Stéphane Peterhansel, die voor de 8e keer won in Abu Dhabi. Sven Quandt, teambaas van Q Motorsport viel de Fransman bij: “De eerste zege is altijd bijzonder en voelt nog beter hier. De alternatieve aandrijving heeft alle verwachtingen ingelost in een extreme omgeving.”

Het Audi Sport team zal allerminst op zijn lauweren rusten.

Het Audi Sport team zal allerminst op zijn lauweren rusten. Terwijl het de ontwikkeling van zijn prototype verderzet, bereidt het team zich voor op de Rally van Andalusië, die plaatsvindt van 6 tot en met 12 juni. De datum is genoteerd!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels