“Belgische” Audi domineert Fanatec GT World in Misano

“Belgische” Audi domineert Fanatec GT World Challenge in Misano

Audi Magazine

Audi, het duo Dries Vanthoor-Charles Weerts en het circuit van Misano, dat is reeds geruime tijd een succesverhaal. Het was in Italië, aan de Adriatische kust, dat Dries en Charles hun allereerste gezamenlijke zege pakten in 2019. Charles Weerts werd door die overwinning op 18-jarige leeftijd de jongste winnaar in de geschiedenis van het kampioenschap, een eretitel die hij overnam van… Dries Vanthoor.

“Belgische” Audi domineert Fanatec GT World Challenge in Misano
Dat allereerste succes in Misano

Dat allereerste succes in Misano was tevens het startschot van een samenwerking die het Belgische duo zou leiden naar twee opeenvolgende titels in de Sprint Cup van de Fanatec GT World Challenge Europe, met name in 2020 en 2021. Telkens won de “Belgische” Audi twee races op het Circuit Marco Simoncelli. In hun jacht op een derde titel, haalden de tweevoudige kampioenen opnieuw hard uit in Misano.

Dries en Charles waren op hun Team WRT Audi #32 simpelweg ongenaakbaar bij deze vierde en voorlaatste afspraak van de Sprint Cup. Met twee pole posities en twee zeges, slaan ze een kloof in de tussenstand voor het kampioenschap. Ze trekken namelijk van 16 tot 18 september naar de finale op het circuit van Valencia met een voorsprong van 11,5 punten, een bonus die misschien wel eens de doorslag kan geven.

De afspraak in Misano

De afspraak in Misano was bovendien over de gehele lijn een succes voor de Audi R8 LMS GT3 Evo. De Fransman Thomas Neubauer en de Deen Benjamin Goethe besloten de eerste race als derde en schonken het merk en Team WRT daarmee een dubbel podium. Met de prestatie pakten ze tevens de zege in de Silver Cup, de klasse voor Silver-rijders (meestal jonge semiprofessionele rijders).

Silver Cup

In die Silver Cup kwam ook de tweede plaats op naam van een Audi, namelijk het exemplaar bestuurd door de Zwitser Lucas Légeret en de Belg Nicolas Baert. De man uit Waterloo won vorig jaar het Junior-klassement van TCR Europe en proeft dit jaar van de GT-racerij, waarbij hij gestaag vooruitgang boekt. De 20-jarige Belg en zijn teamgenoot lagen op hun R8 LMS GT3 van het Franse Saintéloc Racing team zelfs in de running voor de zege op zondag, ware het niet dat tijdens de pitstop een geblokkeerde wielmoer roet in het eten gooide.

Na de vierde afspraak van de Sprint Cup, schakelt de Fanatec GT World Challenge Europe opnieuw over op Endurance-modus voor de belangrijkste afspraak van het seizoen: de TotalEnergies 24 Hours of Spa. Op 30 en 31 juli mikt Audi op een vijfde zege in de belangrijkste GT-race ter wereld!

(Foto’s: SRO Press Office)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels