Audi S3 Sportback > Audi A3 > Audi België
 • stage_exterior_front.jpg
Audi S3 Sportback 2019

Audi S3 Sportback

Krachtig en compact.
De Audi S3 Sportback.

Gecombineerd brandstofverbruik*: WLTP: 8-8,4 l/100 km (NEDC: 6,8-7 l/100 km)
Gecombineerde CO₂-uitstoot*: WLTP: 181-190 g/km (NEDC: 155-158 g/km)
Contacteer uw concessiehouder voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

Een opvallende neus, dynamisch zijaanzicht en krachtige achterkant – de Audi S3 Sportback straalt langs alle kanten sportiviteit uit. De atletische vijfdeurs brengt u vlot doorheen de stad, maar ook op het platteland kunt u op hem rekenen.

Voor dit model is momenteel geen nieuwe bestelling mogelijk, maar we hebben er wel nog een aantal in voorraad.

Download alle
00:00 | 00:00
 • Een compact sportmodel in hart en nieren: de Audi S3 Sportback.

 • Opvallende voorkant: het Singleframe-rooster, de koplampen en brede luchtinlaten vormen één designgeheel.

 • De sportieve look van de Audi S3 Sportback maakt indruk.

 • Met zijn krachtige tweeliter-TFSI-motor brengt de Audi S3 Sportback u in een oogwenk van A naar B.

 • In schoonheid eindigen: een sportieve diffusor, vier ovale uitlaatpijpen en dynamisch, spits toelopende achterlichten.

 • Ook de passagiers achteraan in de Audi S3 Sportback hebben genoeg beenruimte.

 • Geef uw Audi S3 Sportback een persoonlijke toets met het optionele pakket Audi design selection expresrood.

 • Uw controlecentrum in de Audi S3 Sportback van dichterbij bekeken.

 • Met de optionele Audi phone box verbindt u uw smartphone via Bluetooth met uw auto.

 • Geniet van ultiem luistergenot met het optionele Bang & Olufsen Sound System.

Een echte blikvanger

Een van de opvallendste elementen aan de buitenkant van de Audi S3 Sportback is het platinumgrijze Singleframe-radiatorrooster met extra horizontale, verchroomde dubbele spijlen en S3-belettering. Wat extra kleur brengt u met de optioneel verkrijgbare rode remklauwen. Onder de motorkap klopt het hart van de Audi S3 Sportback: de 221 kW (300 pk) tweeliter-TFSI (gecombineerd brandstofverbruik*: WLTP: 8-8,4 l/100 km (NEDC: 6,8-7 l/100 km), gecombineerde CO₂-uitstoot*: WLTP: 181-190 g/km (NEDC: 155-158 g/km)) levert een koppel van 370 newtonmeter.

Audi S3 Sportback

Blijf uzelf

Naast de brede waaier aan standaardfuncties en -technologieën bieden we u ook de mogelijkheid om het interieur van uw Audi S3 Sportback met behulp van speciale uitrustingspacks helemaal aan uw eigen wensen aan te passen. Met het pack Audi design selection expresrood krijgen verschillende elementen kleurrijke toetsen, zoals de ventilatorroostertjes op het instrumentenbord, de vloermatten en onderdelen van de sportzetels.

Cockpit Audi S3 Sportback

Alles in één oogopslag

De cockpit van de Audi S3 Sportback is uw controlecentrum: intelligente technologieën geven u belangrijke informatie. De topuitvoering van de bedieningseenheid, de MMI Navigation plus met MMI touch, bestuurt u met de draai-drukknop, waarvan het touchpad bovenaan uw handschrift herkent. U hebt een overzicht van alle displays in de optionele Audi virtual cockpit. Met het standaard multifunctiestuur plus voert u makkelijk allerlei aanpassingen door.

Alles in één oogopslag
Meer over bediening en infotainment
Rijassistentie systeem Audi S3 Sportback

Beter voorkomen dan genezen

Dankzij de optionele slimme rij-assistentiesystemen in de Audi S3 Sportback kunt u zich uitsluitend op het verkeer concentreren. Drie voorbeelden: de rijstrookassistent Audi side assist waarschuwt u met een ledlampje voor voertuigen in uw dode hoek. Het waarschuwingssysteem Audi active lane assist helpt vanaf 65 km/u om uw Audi binnen de lijnen te houden door middel van subtiele stuurcorrecties. Zelfs gele strepen op het asfalt bij wegwerkzaamheden worden herkend. En parkeren wordt een fluitje van een cent met de parkeerassistent met omgevingsweergave en achteruitrijcamera.

Tastbare sportiviteit

De standaard sportophanging houdt uw Audi S3 Sportback keurig met vier wielen op de baan. Het elektromechanische progressieve stuursysteem, dat behoort tot de standaarduitrusting, verhoogt het rijcomfort. Vooral in de stad en tijdens het manoeuvreren zal u minder moeten sturen. En u zult merken hoe de Audi S3 Sportback nog wendbaarder wordt in krappe bochten.

Audi Sport S3 zijkant

Zien en gezien worden

Geniet in de Audi S3 Sportback van de voordelen van vooruitstrevende verlichtingstechnologie: de optionele Audi Matrix-ledkoplampen zetten een nieuwe standaard op het gebied van design en technologie en maken uw dagelijkse leven gemakkelijker. Constant wisselen tussen dim- en grootlichten in het donker is niet langer nodig. Een besturingseenheid schakelt individuele diodes aan en uit, en reageert op elke rijsituatie.

Voorkant Audi S3 Sportback

S staat voor sportief

Vier ringen, drie generaties, twee tekens, één boodschap: met de Audi S3 beleeft u sportiviteit in z'n puurste vorm. De compacte sportwagen verleidt al liefhebbers sinds 1999. Ontdek het zelf.

S staat voor sportief
*
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw concessiehouder voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.