Audi A6 Berline | Audi België

Vooruitgang waar je stil van wordt
De Audi A6 Berline.

Gecombineerd brandstofverbruik¹: 8,7–5,1 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 198–134 g/km (NEDC: 173–114 g/km)

Wanneer design wordt gekoppeld aan efficiëntie en sportiviteit aan stijl. Wanneer innovatie en precisie hand in hand gaan. Wanneer vorm en functie één statement worden. Dan heeft de bedrijfsklasse een nieuwe leider: de A6 Berline. Atletischer dan ooit. Net zo zelfverzekerd als altijd.

Download alle
00:00 | 00:00
1920x1080-audi-a6-sedan-rear-2021-AA6_L_181023_1.jpg
1920x1080-audi-a6-sedan-rear-2021-AA6_L_181023_1.jpg
 • Met Audi Connect Key heeft u niet langer een traditionele autosleutel. Het ont- en vergrendelen van de portieren en het starten van de motor doet u gewoon met uw Android smartphone². Zo geniet u van nog meer gebruiksgemak voor uw Audi A6 Berline.

 • De nieuwe Audi A6 Berline is groter dan zijn voorganger en dat levert achterin meer beenruimte op. De kofferruimte heeft een inhoud van 530 liter.

 • De Audi A6 Berline. Klaar om u te laten schitteren.

 • De korte achterklep en de ronde vormen zorgen voor een gestroomlijnd karakter en zijn een streling voor het oog.

 • Met nieuwe, nog verfijnder werkende rijassistentiesystemen is de Audi A6 Berline dé benchmark in zijn segment. Voor nog meer comfort, autonomie en veiligheid tijdens korte en lange ritten.

 • Door sensorgegevens samen te voegen, berekent de Audi A6 Berline continu een gedetailleerd model van zijn omgeving en evalueert hij de rijsituatie⁴. Afhankelijk van de uitrusting (deels optioneel) bestaat de sensorset uit maximaal vijf radarsensoren, vijf camera's en twaalf ultrasoonsensoren.

 • De instap LED⁵ projecteert de Audi ringen op de grond met ledlicht en laat zo een unieke indruk na.

 • Even onmiskenbaar als uw ambities: met het optionele Audi design selection voor het interieur hebt u de keuze uit een aantrekkelijk aanbod van bijzondere materialen en kleuren.

 • De bediening van de MMI van de Audi A6 Berline is eenvoudiger en intuïtiever dan ooit tevoren dankzij spraakbediening. Dat is mogelijk dankzij de optionele spreektaalinteractie⁶ – een spraakgestuurde assistent die u begrijpt en antwoordt en specifieke functies uitvoert, zonder voorgeprogrammeerde commando's. Zo hebt u uw handen vrij voor belangrijkere dingen.

 • De optionele Audi design selection biedt kwaliteit met een ambachtelijk gevoel. Hier afgebeeld: hoogwaardig inlegwerk in natuurlijk, agaatgrijs, fijngenerfd berken en deurbekleding en armleuning in parelbeige.

 • Zodra uw smartphone zich in de optioneel verkrijgbare Audi phone box² bevindt en via Bluetooth met de auto is verbonden, herkent de wagen hem automatisch en kunt u hem snel en eenvoudig via de MMI, het multifunctionele stuurwiel of spraakopdrachten bedienen.

 • Bedieningsconcept van het hoogste segment. De MMI touch response-technologie brengt het gebruiksgemak van de nieuwste smartphones, nu ook naar de wagen: wanneer uw vinger zachtjes het display aanraakt, activeert dat niet onmiddellijk een functie – dat gebeurt alleen wanneer u licht op het display drukt.

 • Het bestaande loslaten, nieuwe dingen ontdekken en de wereld anders bekijken. Veel mensen delen dit verlangen. Audi komt eraan tegemoet.

 • Superieure precisie, buitengewoon comfort en gebruiksgemak en uitstekende technologische expertise, allemaal in één wagen: de Audi A6 Berline. ​

Audi A6 Sedan with ambient lighting

Sfeerverlichting

Het optionele "sfeerverlichtingspakket plus" schept een unieke, fascinerende sfeer met hoge feelgoodfactor in het interieur van de Audi A6 Berline. Nauwkeurige contourverlichting beklemtoont het instrumentenpaneel, de middenconsole en andere prominente designelementen in 30 verschillende kleurtinten.

Geperfectioneerd design. Maximaal bedieningsgemak

De als optie verkrijgbare 10,1-inch en 8,6-inch HD touch displays van de MMI navigatie plus met MMI touch response passen naadloos in het hoogwaardige dashboard en worden aangevuld met het 12,3-inch display van de optionele Audi virtual cockpit plus. Uitgebreide personaliseringsmogelijkheden stellen gebruikers in staat om hun persoonlijke profielen aan te maken. Belangrijke voertuigfuncties kunnen met drag & drop naar de gewenste positie op het onderste MMI-scherm worden verplaatst, net als bij een smartphone.

Cockpit Audi A6 Sedan
Meer over infotainment
Audi A6 Sedan rushing by

Topperformers

Kies voor uw Audi A6 Berline uit een groot aantal TDI- en TFSI-motoren van 120 kW (162 pk) tot 210 kW (286 pk, gecombineerd brandstofverbruik¹: 7,4–4,0 l/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot¹: 170-104 g/km).

Meer over de aandrijving
Audi A6 Sedan in rearview

Meer wendbaarheid. Meer manoeuvreerbaarheid. Meer sportiviteit

De standaard verkrijgbare progressieve stuurinrichting verschaft een krachtige rijdynamiek dankzij haar uitzonderlijk sportieve stuuroverbrenging, die de wendbaarheid en manoeuvreerbaarheid verhoogt, vooral in combinatie met de optionele dynamische vierwielbesturing. De optionele 21 inchvelgen beklemtonen het atletische karakter van de wagen en verbeteren tegelijkertijd het geluidscomfort.

Meer over de rijdynamiek

Altijd een generatie voorsprong. Al acht generaties lang

Vooruitziende innovaties ontwikkelen. Digitalisering echt verwezenlijken. Met een baanbrekend bedieningsconcept, uitgebreide connectiviteit en een waaier van optionele rijbijstandssystemen⁴. Voor meer veiligheid. Voor meer comfort en gemak. En voor nieuwe normen in het hogere segment. Dat is onze ambitie. Dat is onze passie. Dat is de Audi A6 Berline van de achtste generatie.

Audi A6 Sedan in the city
1
De CO₂-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.
2
Neem contact op met uw Audi-verdeler of kijk op www.audi.com/bluetooth voor informatie over compatibele mobiele telefoons (vereisten zijn onder meer een Android-besturingssysteem, NFC-technologie en een Secure Element ingebouwd in de smartphone).
3
De optionele comfortsleutel is een voorwaarde voor de Audi connect-sleutel.
4
Let op: de systemen werken slechts binnen bepaalde grenzen en dienen louter ter ondersteuning van de bestuurder. De bestuurder blijft echter als enige verantwoordelijk voor het besturen van de wagen en moet te allen tijde aandachtig blijven.
5
Audi Originele Accessoires zijn tegen een toeslag verkrijgbaar bij AUDI AG. Accessoires worden niet meegerekend bij het berekenen van het brandstofverbruik en de uitstoot van het voertuig. Daarom kunnen accessoires alleen na de eerste inschrijving worden gemonteerd.
6
Verkrijgbaar in geselecteerde talen. Afhankelijk van landspecifieke beschikbaarheid.
7
Kijk op www.audi.be of neem contact op met uw Audi-verdeler voor meer gedetailleerde informatie over Audi connect.
8
Neem contact op met uw Audi-verdeler of kijk op www.audi.be voor informatie over compatibele mobiele telefoons.
9
De functionaliteit kan variëren afhankelijk van de beschikbaarheid in verschillende landen en de voertuigconfiguratie.