Een Audi S6 Berline TDI kopen? | Audi België

Digitaal verbonden, krachtig, elegant.
De Audi S6 Berline TDI.

Gecombineerd brandstofverbruik¹: 7,3–6,9 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 191–181 g/km

De S6 Berline TDI² is een veelzijdige sportieve allrounder die standaard is uitgerust met een hele reeks infotainmentfuncties en rijbijstandssystemen³, een krachtige aandrijving en een opvallende buitenkant.

Download alle
00:00 | 00:00
1920x1080-audi-s6-sedan-exterior-2021-AS6_L_181006_1.jpg
1920x1080-audi-s6-sedan-exterior-2021-AS6_L_181006_1.jpg
  • De Audi S6 Berline TDI² weerspiegelt de bijzonder sportieve, opvallende en baanbrekende kenmerken van onze huidige designtaal.

  • De S-diffusor, de vier uitlaatsierstukken in chroom en de achterspoiler in koetswerkkleur zijn typische kenmerken van de achterkant van de Audi S6 Berline TDI².

  • De 3,0-liter TDI-motor (brandstofverbruik gecombineerd¹: 6,3 l/100 km; gecombineerde CO₂-emissie¹: 167–166 g/km) in de Audi S6 Berline TDI² levert 253 kW.

  • Het brede Audi Singleframe en de opvallende luchtinlaten aan de zijkant vormen de imposante voorpartij van de S6 Berline TDI².

  • De buitenspiegelkappen hebben standaard een aluminium look.

  • Heel wat S-specifieke elementen verlenen de Audi S6 Berline TDI² een sportief karakter.

  • De S6-familie bestaat uit de Audi S6 Berline TDI² en de Audi S6 Avant TDI⁴.

  • Sportief, functioneel, comfortabel – het interieur van de Audi S6 Berline TDI².

  • Met de optionele Audi connect key⁵ kunt u de Audi S6 Berline TDI² ontgrendelen zonder dat u de autosleutel zelf hoeft mee te nemen.

Het infotainmentbereik

De optionele Audi virtual cockpit plus is een volledig digitaal instrumentenpaneel met een 12,3-inch full-HD-scherm, dat u bedient vanaf het multifunctionele stuur. Afhankelijk van uw behoeften kunt u kiezen tussen twee modi: een display met grotere instrumenten op de voorgrond en een display met kleine instrumenten, waarin grote, gemakkelijk te interpreteren afbeeldingen zoals navigatie-inhoud worden gevisualiseerd. Wat entertainment betreft, bieden wij u het optionele Bang & Olufsen Sound System aan. De Premium-versie bestaat uit een 15-kanaals versterker en 16 luidsprekers. In de voorzetels zorgt de 3D-geluidsfunctie voor een ruimtelijk surround-effect. In de Advanced-versie met een 19-kanaals BeoCore-versterker en 19 luidsprekers verspreidt het 3D-geluid zich door het voertuig en biedt het alle inzittenden een ongeëvenaarde concertervaring.

De cockpit van de S6 Berline
Meer over bedieningsconcept en infotainment
Sportiviteit in cijfers

Vermogen

253

kW*

(344 pk)

Koppel

700

Nm*

Acceleratie

5.0

s*

0 tot 100 km/h

*Brandstofverbruik gecombineerd¹: 6,3 l/100 km; gecombineerde CO₂-emissie¹: 167-166 g/km.

Indrukwekkende prestaties

De Audi S6 Berline TDI² wordt aangedreven door een 3-liter V6 TDI-motor (brandstofverbruik gecombineerd¹: 6,3 l/100 km; gecombineerde CO₂-emissie¹: 167-166 g/km). Met zijn vermogen van 253 kW en maximumkoppel van 700 Nm kunt u van 0 tot 100 km/u accelereren in slechts 5,0 seconden.

Dynamisch nemen van bochten met de Audi S6 Berline
Meer over rijdynamiek en rijcomfort

Sportief en comfortabel – het interieur

De verlichte aluminium drempelbeschermlijsten met S-embleem aan de voorzijde behoren tot de standaarduitrusting en versterken het sportieve karakter van de Audi S6 Berline TDI². De standaardsportzetels voorin verschaffen goede steun dankzij hun zittingzijkussens. Als optie kunt u ook kiezen voor de sportzetels plus, voorin in Valcona-leder met ruitpatroon. Alle inzittenden genieten van massa’s hoofd- en beenruimte. Ondertussen zorgt het optionele luchtkwaliteitspakket met ionisator en geurstof voor een bijzonder aangenaam klimaat in de auto.

Interieur van de S6 Berline

Expressief

De voorpartij van de S6 Berline TDI² bekoort met zijn sportieve kenmerken: de brede, platte Audi Singleframe met dubbele lamellen in aluminiumlook en het S6-embleem in de radiatorgrille, de opvallende zijdelingse luchtinlaten en een progressief verlichtingsdesign.

Voorkant van de Audi S6 Berline
Smartphone met open myAudi-app en functions on demand
 

Functions on demand

Met functions on demand biedt Audi zijn klanten nog meer flexibiliteit bij de keuze van de uitrusting. Talloze functies kunnen op elk moment worden toegevoegd. Met de myAudi-app verloopt de selectie van functies intuïtief en snel.

1
De CO₂-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.
2
Brandstofverbruik gecombineerd¹: 6,3 l/100 km; gecombineerde CO₂-emissie¹: 167-166 g/km.
3
Let op: De systemen werken slechts binnen bepaalde grenzen en dienen louter ter ondersteuning van de bestuurder. De bestuurder blijft echter als enige verantwoordelijk voor het besturen van de wagen en moet te allen tijde aandachtig blijven.
4
Brandstofverbruik gecombineerd¹: 6,5-6,4 l/100 km; CO₂-emissie gecombineerd¹: 171-170 g/km.
5
De optionele comfortsleutel is een voorwaarde voor de Audi connect key.
6
Bezoek www.audi.be of neem contact op met uw Audi verdeler voor meer informatie over Audi connect.
7
Neem voor informatie over compatibele mobiele telefoons (vereisten zijn onder meer: Android-besturingssysteem, NFC-technologie en een Secure Element ingebouwd in de smartphone) contact op met uw Audi-partner of ga naar www.audi.be.
8
Afhankelijk van landspecifieke verkrijgbaarheid. De actuele compatibiliteit van het iOS/Android-besturingssysteem vindt u in de beschrijving van de myAudi-app in de betreffende App Store. U moet vooraf registreren op www.audi.com/myaudi.
9
Neem contact op met uw Audi verdeler of kijk op www.audi.be voor informatie over compatibele mobiele telefoons.