Audi Q3 Sportback TFSI e | Audi België
Audi Q3 Sportback TFSI e

Audi Q3 Sportback TFSI e

Gemiddeld brandstofverbruik*  Benzine : 2,0–1,6 l/100km | Stroomverbruik: 17,4–16,2 kWh/100 km
Gemiddelde CO2 emissie*  WLTP: 45–37 g/km (NEDC: )

Zinderende looks.
De Audi Q3 Sportback TFSI e.

Gecombineerd brandstofverbruik¹: Benzine : 2,0–1,6 l/100km | Stroomverbruik: 17,4–16,2 kWh/100 km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 45–37 g/km (NEDC: )

Sportief en sensationeel. De Audi Q3 Sportback TFSI e². Met een innovatieve plug-in hybride aandrijving die goed is voor een actieradius van 50 kilometer³ in zuiver elektrische modus zonder enige lokale uitstoot. De expressieve bumpers en de coupéachtige daklijn creëren een sportief, dynamisch aura.

Sportieve combinatie

Dynamische combinatie van een elektrische aandrijving en een verbrandingsmotor. De Audi Q3 Sportback TFSI e² biedt u een gecombineerd systeemvermogen van 180 kW (Gecombineerd brandstofverbruik¹: Benzine : 2,0–1,6 l/100km | Stroomverbruik: 17,4–16,2 kWh/100 km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 45–37 g/km (NEDC: )) en een koppel van 400 Nm. Dankzij de boostfunctie⁴ maakt u een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 7,3 seconden. Voor langere afstanden brengt de beproefde reeks verbrandingsmotoren u met gemak tot op uw bestemming.

Pure energie tijdens uw korte ritten

Heel wat korte ritten kunt u zonder probleem zuiver elektrisch maken, aangenaam stil en zonder enige lokale uitstoot. Met een volledig opgeladen batterij kunt u rekenen op een elektrisch vermogen van xxx kW (Gecombineerd brandstofverbruik¹: Benzine : 2,0–1,6 l/100km | Stroomverbruik: 17,4–16,2 kWh/100 km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 45–37 g/km (NEDC: )) en een elektrisch koppel van 330 Nm. De zuiver elektrische actieradius bedraagt tot 50 km³ en de topsnelheid tot 140 km/u.

Audi Q3 Sportback TFSI e rear
 
Audi Q3 Sportback TFSI e MMI display
 

Afgestemd op uw behoeften

Met een volledig opgeladen batterij start de Audi Q3 Sportback TFSI e² altijd in zuiver elektrische modus (EV), en wordt de verbrandingsmotor slechts geactiveerd indien nodig. Wanneer u een bestemming invoert in het navigatiesysteem schakelt het voertuig om op hybride modus. Op basis van een schat aan routegegevens beheert uw Audi de wisselwerking tussen de beide aandrijvingen om zoveel mogelijk ritten in zuiver elektrische modus te kunnen rijden. Via de MMI kunt u kiezen uit extra rijmodi: maak dagelijkse korte ritten in zuiver elektrische modus, of gebruik de verbrandingsmotor als voornaamste krachtbron om batterijlading te sparen voor toekomstig elektrisch rijden (Hold-modus) of om bij te laden (Charge-modus)⁵.

De Audi Q3 Sportback TFSI e² in cijfers

Elektrische actieradius

ongeveer 45–50

km*

Acceleratie

7.3

s*

0 tot 100 km/u

Systeemvermogen

180

kW**

Audi Q3 Sportback TFSI e Audi virtual cockpit

Ruimte voor digitaal comfort

De stroommeter in de Audi virtual cockpit toont het totale systeemvermogen, de aandrijfmodus en de laadtoestand van de batterij. In het midden, net als in de myAudi-app⁶, wordt de resterende actieradius van de Audi Q3 Sportback TFSI e² weergegeven.

Audi Q3 Sportback TFSI e charging

Thuis opladen zonder moeite

Geniet van de voordelen van een elektrische aandrijving en laad uw Audi Q3 Sportback TFSI e² thuis op met het standaard e-tron-laadsysteem compact via een huishoudelijk of industrieel stopcontact met een maximumlaadvermogen van 3,7 kW⁷.

Meer weten?

Panoramaweergave

Tip: bekijk de Audi Q3 Sportback 45 TFSI e² vanuit verschillende hoeken in deze 360-gradenanimatie.

De Audi Q3 Sportback TFSI e

Zo sportief kan een SUV zijn

Kracht en nauwkeurigheid – in ieder detail. Het zwarte titanium rooster van het achthoekige Singleframe, de trapeziumvormige luchtinlaten en de expressieve bumpers met platte blade zijn typische kenmerken van het driedimensionale design en verlenen de Audi Q3 Sportback TFSI e¹ een zelfverzekerde en dynamische look. De aanbouwelementen in contrastkleur en de coupéachtige daklijn inclusief dakrandspoiler versterken het sportieve karakter.

Audi Q3 Sportback TFSI e head light

Kleuren en velgen

Combineer verschillende lakkleuren en velgen om de Audi Q3 Sportback 45 TFSI e² helemaal naar uw hand te zetten.
6Y6Y-V72_Pyramid_AU32x_Q3SB_001_03.jpg
Daytona grijs, pareleffet Daytona grijs, pareleffet
Navarrablauw, metallic Navarrablauw, metallic
Mythos zwart, metallic Mythos zwart, metallic
Gletsjerwit, metallic Gletsjerwit, metallic
Dauwzilver, metallic Dauwzilver, metallic
19" lichtmetalen velgen in 20-spaaks V-design, grafietgrijs, gepolijst 19" lichtmetalen velgen in 20-spaaks V-design, grafietgrijs, gepolijst
19" Audi Sport lichtmetalen velgen in 5-spaaks trapeziumdesign, titaangrijs mat, gepolijst 19" Audi Sport lichtmetalen velgen in 5-spaaks trapeziumdesign, titaangrijs mat, gepolijst
19" Audi Sport lichtmetalen velgen in 5-dubbelspaaks design, titaangrijs mat, gepolijst 19" Audi Sport lichtmetalen velgen in 5-dubbelspaaks design, titaangrijs mat, gepolijst
20" Audi Sport lichtmetalen velgen in 5-dubbelspaaks modulair design, gestructureerde grijze matte inzetstukken 20" Audi Sport lichtmetalen velgen in 5-dubbelspaaks modulair design, gestructureerde grijze matte inzetstukken
20" Audi Sport lichtmetalen velgen in 5-dubbelspaaks rotordesign, zwart mat gepolijst 20" Audi Sport lichtmetalen velgen in 5-dubbelspaaks rotordesign, zwart mat gepolijst
Ontdek het interieur

Flexibel en comfortabel

Pas het interieur van uw Q3 Sportback TFSI e² aan aan uw wensen met het Design Selection- of het S line-interieur. Twee fascinerende opties met sportzetels bekleed in een combinatie van stof en kunstleder met contraststiksel, of van stof en leder.

 

Het Design Selection-interieur beklemtoont het progressieve design d.m.v. gekleurde alcantara-elementen op het instrumentenpaneel en de portierarmsteunen. En in het donker voegt het optionele sfeerverlichtingspakket plus specifieke accenten toe aan de opvallende designlijnen van het interieur.

Audi Q3 Sportback TFSI e cockpit
 
View backspace Audi Q3 Sportback TFSI e

Veelzijdige aandrijving, flexibel ruimteconcept

De batterij voor de elektromotor bevindt zich onder de vlakke laadvloer om ruimte te besparen. Dat zorgt voor een laadvolume van 300, of zelfs van 1.250 liter bij neergeklapte zetels. De standaard achterbank plus biedt u zo mogelijk nog meer flexibiliteit. Haar langspositie en de hoek van de rugleuningen zijn verstelbaar. Bovendien kunnen de rugleuningen worden neergeklapt (verhouding 40 : 20 : 40).

1
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.
2
Gecombineerd brandstofverbruik¹: Benzine : 2,0–1,6 l/100km | Stroomverbruik: 17,4–16,2 kWh/100 km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 45–37 g/km (NEDC: )
3
Elektrische actieradius gecombineerd volgens WLTP, voor 19 tot 23 inchvelgen.
4
Wanneer het gaspedaal helemaal wordt ingetrapt, wordt de elektromotor kortstondig geactiveerd (boostfunctie). De beschikbaarheid en herhaalbaarheid van deze functie hangt van verschillende factoren af, bijvoorbeeld de laadtoestand van de batterij en de temperatuur van de aandrijfcomponenten.
5
Kan resulteren in een hoger brandstofverbruik.
6
Afhankelijk van landspecifieke verkrijgbaarheid. De huidige compatibiliteit van het iOS/Android-besturingssysteem is te vinden in de beschrijving van de myAudi-app in de relevante App Store. Voorafgaande registratie op www.audi.com/myaudi is vereist.
7
Het netvoedingssnoer met industriële stekker en de bedieningseenheid van het laadsysteem zijn op elkaar afgestemd. Als u daarna gebruikmaakt van een netvoedingssnoer met een andere stekker, is het beschikbare laadvermogen van het globale systeem mogelijk geringer. Het standaard e-tron-laadsysteem compact heeft een voertuigaansluitsnoer van 4,5 m. Het laadvermogen hangt af van de bijgeleverde stekker en de beschikbare netvoeding en kan tot 3,7 kW bedragen. Het laadvermogen hangt af van het gebruikte netstekkertype, de landspecifieke spanning, het aantal beschikbare fasen van het stroomnet en de huishoudelijke installatie van de klant. Het kan in sommige gevallen dan ook lager zijn.