Taal kiezen

Kies de gewenste taal.

RS 3 Sportback > Audi België

RS 3 Sportback

RS 3 Sportback

Nieuwe motor en een nog scherpere look.

Met de krachtigste in serie gebouwde vijfcilindermotor ter wereld, een uitstekende rijdynamiek en een nog scherpere look biedt de auto een emotionele rijervaring.

Audi Sport track attack: Nürburgring

18 en 19 april 2017

 • 563x317_AR8_151011_1.jpg
  Een unieke rij-ervaring

  Audi biedt een nieuwe intensieve trainingsdag: Audi Sport track attack. Een unieke gelegenheid om de technologische hoogstandjes te testen van de Audi R8 V10 Plus op het mythische Nürburgring circuit.

  Het aantal deelnemers is beperkt. Wees er dus snel bij!

  Meer weten
563x317_ARS3_161006.jpg
Achter de indrukwekkende prestaties van de Audi RS 3 Sportback schuilt de krachtigste in serie gebouwde vijfcilindermotor ter wereld: de 2.5 TFSI. Hij levert een vermogen van 294 kW (400 pk) – 33 pk meer dan de vorige motor – en is 26 kg lichter dankzij zijn aluminium motorblok, maar dat is niet alles. Zijn maximumkoppel van 480 Nm is al beschikbaar bij toerentallen vanaf 1.700 t/min. en blijft constant tot 5.850 t/min. Daarmee is de RS 3 Sportback in staat om van 0 naar 100 km/u te sprinten in 4,1 s. Het effect van deze buitengewone aandrijfkracht wordt nog versterkt door de onmiskenbare sound van de vijfcilinder, die het resultaat is van een afwisselende ontsteking tussen dicht bij en ver uit elkaar gepositioneerde cilinders. Op aanvraag kan Audi de elektronisch begrensde topsnelheid verhogen van 250 tot 280 km/u.
563x317_ARS3_D_161006_detail.jpg
De kracht van de vijfcilinder wordt op de weg overgebracht via de S tronic-zevenversnellingsbak met dubbele koppeling en de permanente vierwielaandrijving quattro. Een elektrohydraulische meerschijvenkoppeling zorgt voor een variabele verdeling van het aandrijfkoppel tussen de assen. Hoe sportiever de rijstijl, des te sneller en vaker wordt een groot deel van het koppel naar de achteras gestuurd. De quattro-sturing is standaard in het rijdynamieksysteem Audi drive select geïntegreerd, net zoals de stuurinrichting, de S tronic, het motormanagement, de verstelbare uitlaatkleppen en de optionele RS-sportophanging met adaptieve demperregeling. De bestuurder kan de werking van deze componenten afzonderlijk laten variëren volgens drie modi – comfort, auto en dynamic. Het rijgedrag wordt geperfectioneerd door middel van de elektronische stabiliteitscontrole ESC met selectieve herverdeling van het koppel per wiel en de speciaal voor de RS afgestelde sportmodus.
Schrijf u nu in om op de hoogte te blijven van de actualiteit in verband met de Audi RS 3 Sportback
Specifiek RS-design. Aan de buitenkant illustreert de RS 3 Sportback zijn power met een specifiek Singleframe-rooster met een glanzend zwart honingraatmotief, grote luchtinlaten en hoekige drempellijsten. Een vernieuwde 'blade' in de bumper verleent de voorkant een nog bredere look. De ‘blade’ loopt aan weerskanten uit in smalle, verticale sleuven. Ledkoplampen met een opvallende lichtsignatuur zijn standaard, Audi biedt als optie ook Matrix-ledkoplampen aan. Blikvangers achteraan zijn de stijlvolle RS-dakspoiler, de diffusor en de grote ovale uitlaatpijpen van het RS-uitlaatsysteem. De dynamische uitstraling is helemaal compleet met een quattro-logo onder aan het Singleframe-rooster en de RS 3-logo's op het honingraatrooster en de kofferklep.
RS-Collage.jpg
Sportief interieur en uitstekend comfort.

De RS 3 Sportback is standaard voorzien van sportzetels bekleed met zwart fijn nappaleder. Nog meer aansluitende RS-sportzetels met geïntegreerde hoofdsteun voor de bestuurder en voorste passagier zijn als optie verkrijgbaar. De rugleuning van beide zetelvarianten is getooid met een RS-logo. Het met leder beklede RS-sportstuur is onderaan afgevlakt en voorzien van knoppen voor de bediening van het infotainmentsysteem. Het belangrijkste bedieningselement is de draai-/ drukknop op de console van het middentunnel. Optioneel kan een touchpad in het oppervlak worden geïntegreerd, waarmee de bestuurder kan scrollen, zoomen en tekst invoeren. Ook inbegrepen is een zoekfunctie met vrije tekstinvoer, die de input van de gebruiker automatisch voltooit nadat slechts een paar letters zijn ingevoerd. De stembediening kan in gewone taal geformuleerde vragen en opdrachten van de gebruiker verwerken.

De marktintroductie van de RS 3 Sportback en de RS 3 Berline is gepland in augustus 2017.
Ontdek het hele Audi Sport gamma bij één van onze 3 officiële Audi Sport verdelers
 • DELORGE AUTOMOTIVE HASSELT

 • Herkenrodesingel 8 C
  3500 Hasselt
  +32 11 27 84 40

 • AUDI DELBAR

 • Gentstraat 99-101
  8930 Rekkem
  +32 56 43 35 70

 • AUDI CENTER BRUSSELS

 • Bemptstraat, 38
  1620 Drogenbos
  +32 2 371 27 11