Landelijke vakantie met de Audi e-tron Sportback

Met de Audi e-tron Sportback de natuurlijke pracht van Limburg ontdekken

Audi Magazine

Als ze haar vakanties plant, zoekt Charlotte haar volgende bestemming meestal op een wereldkaart. Maar dit jaar is anders dan de andere. Dus nam ze de kaart van België ter hand om haar volgende tripje uit te stippelen. Voor haar staycation op het platteland belandde ze uiteindelijk in de provincie Limburg, aan het stuur van de Audi e-tron Sportback.

Zoals blijkt uit haar blog Travel Rebel, geeft reizen Charlotte's leven vorm. Meestal gaat ze op zoek naar ongewone avonturen, maar deze zomer verlaat ze vanwege de gezondheidscrisis de Belgische grenzen liever niet. Dus probeert Charlotte de ‘staycation’-trend uit, en plant ze een tweedaagse roadtrip in de provincie Limburg. Om het net dat tikkeltje specialer te maken, kiest ze een metgezel bij uitstek voor een duurzame roadtrip: de nieuwe Audi e-tron Sportback.

Met de Audi e-tron Sportback de natuurlijke pracht van Limburg ontdekken
Een ideaal transportmiddel

Een ideaal transportmiddel

Een ding is zeker: Charlotte en haar vrienden ervaren meteen het rijplezier van de volledig elektrische SUV. De wendbaarheid en precisie van de wagen zorgen voor een optimale controle over het traject in het natuurgebied Tiendeberg en zijn kronkelende wegen, waar de haarspeldbochten elkaar snel opvolgen. Onze groep reizigers vertrekt dus in optimaal comfort.

Uitkijken over turquoise meren

Uitkijken over turquoise meren

Op zoek naar een mooi uitzicht, volgt Charlotte haar gps naar de Chalet D’n Observant en steekt ze toch even de Nederlandse grens over. Ter plaatse treft ze een kleine chalet, waar ze onverwacht zelfs een laadstation ontdekt. Maar waar is het beloofde uitzicht? Terwijl ze met de uitbater praat, komt ze erachter dat ze in de buurt van de mergelgroeven is – meren gevuld met turquoise water, in een omgeving die de Grand Canyon waardig is. Simpelweg indrukwekkend.

Connecteren met de natuur

Connecteren met de natuur

Charlotte besluit het winkelen over te slaan en rijdt Maasmechelen voorbij. Zo komt ze bij de ingang van Connecterra aan, meteen ook de poort naar het Nationaal Park Hoge Kempen. Deze voormalige mijnstreek herbergt nu een prachtig landschap vol meren en heuvels en biedt een van de mooiste panorama's van Vlaanderen. Charlotte gaat er te voet op verkenning om de adembenemende natuur te ontdekken. Een aanrader voor wandelliefhebbers … maar vanwege de hitte kiest de groep dit keer toch maar voor een korte lus van 3,4 km.

Slapen op het water

Slapen op het water

Goed opgewarmd dankzij een verschroeiende 33°C, keren Charlotte en haar gezelschap terug naar hun accommodatie om af te koelen. En uiteraard hebben ze niet voor een gewone hotelkamer gekozen. De groep maakt zich op om de nacht door te brengen op een Treibgut-kampeervlot. Met de Audi e-tron Sportback veilig in het stopcontact, is het tijd voor een nieuw avontuur. Na een korte vaarles zijn ze klaar om naar hun slaapplek te cruisen. Eenmaal verankerd genieten ze van een uitzonderlijke zonsondergang, voor ze de nacht doorbrengen onder de sterren op het cabinedak.

Trekken door de Lommelse Sahara

Trekken door de Lommelse Sahara

Terug op het droge pikken Charlotte en haar reisgenoten de Audi e-tron Sportback weer op en vertrekken ze richting … de Sahara. In dit Lommelse reservaat ontvouwt zich een uniek landschap, perfect voor alweer een dag met tropische temperaturen. Met zijn grote, uitgestrekte zandvlakten, prachtige dennenbossen en charmante meren is het de ideale setting voor een dagje baden in de natuur – en wandelpaden zijn er meer dan genoeg. Het hoogtepunt van de dag? Een adembenemend uitzicht als beloning na een stevige klim op de 30 meter hoge observatietoren.

Een echte vakantie

Een echte vakantie

Na deze ultieme stop neemt Charlotte voor de laatste keer plaats aan het stuur van de Audi e-tron Sportback: richting huis. Maar ze is vast van plan deze ervaring ooit over te doen. Want zoals ze op haar blog schrijft: “Vakantie in eigen land kan ook écht als vakantie aanvoelen.”

Maak kennis met de Audi e-tron Sportback

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels