Audi Q4 e-tron: 100% elektrisch, 100% ruim

Strand, camping, watersport: de Audi Q4 e-tron brengt u overal deze zomer.

Audi Magazine

Met de lancering van de Audi Q4 e-tron, de eerste volledig elektrische compacte SUV in het gamma, wil Audi elektrische mobiliteit toegankelijker maken. Maar neem het woord compact niet te letterlijk. Ruimte biedt de Audi Q4 e-tron immers op overschot, zowel voor de passagiers als voor hun bagage. Op weg voor een kleine test.

Strand, camping, watersport: de Audi Q4 e-tron brengt u overal deze zomer.
Ruimte genoeg voor iedereen in het interieur

Ruimte genoeg voor iedereen in het interieur

Alle voertuigen zijn ingedeeld in categorieën. Met een lengte van 4.588 millimeter, een breedte van 1.865 millimeter en een hoogte van 1.632 millimeter behoort de Audi Q4 e-tron tot de compacte SUV’s. Maar Audi speelt graag met ruimte. Dankzij het modulaire elektrische platform (MEB) werd een wielbasis van 2,76 m gecreëerd, waardoor de wagen een binnenruimte biedt die zo groot is als zogenaamde "full size" SUV's, zoals bijvoorbeeld de Audi Q5. Goed nieuws dus voor de bestuurder en zijn passagiers, die kunnen plaatsnemen zonder in te boeten aan comfort.
Als echte gezinswagen biedt de Audi Q4 e-tron een inhoud van 24,8 liter om alles in op te bergen wat u maar wil meenemen. Zo beschikt de wagen uiteraard over een handschoenenkastje. Daarnaast bevat de middenconsole twee bekerhouders, een opbergruimte van 4,4 liter onder de armsteun, twee (of drie) opbergvakken voor de kinderen en twee USB type C-aansluitingen (vier als optie). Bovendien bevinden zich in de vier deurbekledingen flessenhouders voor flessen tot één liter, geplaatst voor de armsteun en daardoor zeer makkelijk bereikbaar. En hoe zit het met de koffer?

De Audi Q4 e-tron inladen voor de vakantie

Met een inhoud van 520 liter is de kofferruimte van de Audi Q4 e-tron vergelijkbaar met die van zijn grote broer, de Audi Q5. En met neergeklapte achterzetels stijgt dat cijfer tot 1.490 liter. Maar wat kan daar nu concreet in? Aangezien het tijd is voor een welverdiende vakantie, toont Audi u alles wat u kunt meenemen in deze zogenaamd compacte wagen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een tripje naar zee?

Zo komen we meteen bij een interessante optie die u kunt toevoegen aan uw uitrusting. Hiermee opent de koffer van de Audi Q4 e-tron met een simpele beweging van uw voet onder de wagen. Handig als u uw handen vol hebt. En nu gaan we alles inladen! Schuif eerst de koffers van het hele gezin achterin, en voeg dan al de rest toe. Uw windscherm natuurlijk, een bodyboard voor een sprong in de zee, en een picknickmand en koelbox om volop te genieten. Emmers en schopjes, rackets of zelfs een volleybal om plezier te maken. Alles past netjes in de Audi Q4 e-tron, en dit is slechts één voorbeeld.

Andere bestemmingen, zelfde comfort

Andere bestemmingen, zelfde comfort

Waar u ook heen wilt, de Audi Q4 e-tron past zich aan al uw wensen aan. Een kampeervakantie bijvoorbeeld, of zelfs een kajaktrip … het wordt ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring. Met volle koffer, dat spreekt voor zich. Ziet u het tot slot écht groot, dan kunt u met de optionele trekhaak en achterwielaandrijving van de Audi Q4 e-tron vlot een ton meenemen, of zelfs 1,2 ton met de quattro vierwielaandrijving. Audi heeft werkelijk aan alles gedacht voor u.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels