Rijd duurzamer met een plug-inhybride van Audi

Duurzamer rijden met de plug-inhybrides van Audi

Audi Magazine

Audi zit middenin een elektrisch offensief om zijn CO2-uitstoot te verlagen en biedt u dan ook steeds meer alternatieven voor traditionele brandstoffen. Naast de e-tron reeks is ook het gamma plug-inhybrides de afgelopen twee jaar volledig vernieuwd. Het principe: de combinatie van een verbrandingsmotor en een elektromotor. Bij Audi vindt u een hybride in elk segment – er is dus altijd een wagen die bij uw behoeften past.

Hebt u interesse in elektrisch rijden? Tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden om uw dagelijks verbruik te beperken. Plug-inhybridetechnologie wordt steeds populairder, en krijgt dan ook een prominente plaats binnen het gamma van Audi. Om hoogperformante modellen te kunnen aanbieden, richt het merk met de vier ringen zich op drie pijlers: comfortabel rijden, gemakkelijk opladen en een ruim interieur.

Duurzamer rijden met de plug-inhybrides van Audi
Rijden: een en al plezier

Rijden: een en al plezier

De plug-inhybrides van Audi onderscheiden zich door hun eenvoud en efficiëntie. Onder de motorkap bevatten ze een krachtige verbrandingsmotor en een innovatieve elektromotor. De ideale combinatie, want de eerste is perfect voor lange afstanden en de tweede maakt het mogelijk alle korte ritten te maken zonder uitstoot, dankzij een minimale actieradius van 40 km. Bovendien wordt de autonomie steeds beter. Dankzij de constante verbetering van de batterijen, die steeds krachtiger worden, was het al mogelijk om het elektrische rijbereik uit te breiden van onder meer de Audi Q5, Q5 Sportback, A6 Berline, A6 Avant en A7 Sportback.

Het plug-inhybridegamma van Audi is hoogtechnologisch. Verschillende systemen maken het mogelijk om het maximale rijbereik op een intelligente manier te verdelen over de batterij en de benzinetank, maar ook om energie te recupereren. Audi drive select biedt standaard verschillende rijmodi, die geschikt zijn voor alle situaties. Op het MMI-scherm kunt u op elk moment de laadtoestand zien of nagaan welke motor wordt gebruikt. Als bestuurder profiteert u dus van het beste van twee werelden. U kunt zich volledig op de weg concentreren, zodat elke rit een moment van intens plezier wordt.

Opladen: gemakkelijk op alle niveaus

Opladen: gemakkelijk op alle niveaus

Voor al zijn elektrische wagens maakt Audi er een punt van om het laadproces te vergemakkelijken. Met een laadvermogen van 2,9 kW tot 7,4 kW kunt u de Audi plug-inhybrides in 2,5 à 4,5 uur opladen aan een industrieel stopcontact. Audi charging verzekert eenvoudig opladen onderweg. Met één kaart krijgt u toegang tot ongeveer 500.000 laadpunten met wisselstroom in 27 Europese landen. Die hebben een laadvermogen van minimaal 7,4 kW: u laadt dus minstens even snel of sneller op dan thuis.

En met de myAudi-app wordt alles nog eenvoudiger. Via uw smartphone kunt u onder andere de status van de batterij en de autonomie controleren, oplaadbeurten plannen, de oplaad- en verbruiksstatistieken checken, de locatie van de laadpunten opzoeken, uw wagen voorverwarmen voor u vertrekt ... Meer dan genoeg mogelijkheden dus om altijd met een gerust hart de weg op te gaan.

Interieur: praktisch en ruim

Interieur: praktisch en ruim

Kan een wagen met twee motoren voldoende ruimte bieden aan zijn passagiers? Op deze terechte vraag is het antwoord zonder meer positief. Bij Audi wordt de lithium-ionbatterij in plug-inhybridemodellen gekenmerkt door een compact ontwerp, geïntegreerd in de structuur van het wagen. Bovendien is het interieur moduleerbaar, waardoor de ruimte behouden blijft. Het resultaat: een praktische wagen voor dagelijks gebruik.

Compact, SUV, luxeberline: keuze te over

Compact, SUV, luxeberline: keuze te over

Middenin zijn elektrische offensief breidde Audi de afgelopen twee jaar ook zijn plug-inhybrideaanbod aanzienlijk uit, om bestuurders duurzamere alternatieven te bieden. Alle segmenten zijn nu gedekt. Er is de Audi A3 Sportback, voor wie een compacte stadswagen nodig heeft. De Audi A7, A8 en Q8 zullen wie op zoek is naar een grotere luxewagen bekoren. En ook de Q-familie maakt nu deel uit van het plug-inhybride universum, zoals de Audi Q3, Q3 Sportback, Q5, Q5 Sportback, Q7 en Q8. Ze zijn allemaal makkelijk te herkennen aan de vermelding TFSI e naast de modelnaam. Met een dergelijk ruim aanbod vindt u dus ongetwijfeld een model dat aan uw behoeften voldoet.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels