Audi e-tron voert top van het elektrische SUV-segment aan

Audi Magazine

Het eerste 100% elektrische productiemodel van Audi verovert de wereld. De vergelijkende tests leverden al het ene positieve resultaat na het andere op, en nu groeit ook het klantenbestand. Een succes dat in 2021 nog verder moet groeien met de komst van de Audi e-tron GT, Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron. De elektrische revolutie gaat een mooie toekomst tegemoet.

Audi e-tron voert top van het elektrische SUV-segment aan
Een wereldwijd succes

Een wereldwijd succes

De cijfers laten er geen twijfel over bestaan. Met 17.641 exemplaren, wereldwijd geleverd in de eerste helft van 2020, kende de verkoop van de Audi e-tron een stijging van 86,8% in vergelijking met het voorgaande jaar, ondanks de moeilijke marktsituatie door de coronapandemie. De e-tron laat zijn concurrenten in hetzelfde segment ruim achter zich als best verkopende 100% elektrische SUV in Europa.

De Audi e-tron is vooral gewild op de Scandinavische markt

De Audi e-tron is vooral gewild op de Scandinavische markt. In Noorwegen, een pioniersland wat betreft elektrische mobiliteit, was de e-tron de best verkochte personenwagen in de eerste helft van het jaar. De SUV vertegenwoordigt 92% van het volume van de verkochte modellen van Audi in het land. Maar ook in andere landen groeit het aandeel van de Audi e-tron, zoals IJsland (93%), Zweden (12%), Israël (14%) en de Verenigde Staten, waar de verkoop van de wagen in één jaar met 50% is gestegen. En in België? In ons land is de Audi e-tron intussen de derde best verkopende elektrische wagen, goed voor voor 8,7% van de elektrische verkopen.

Hildegard Wortmann, lid van de raad van bestuur voor verkoop en marketing, verheugt zich over deze trend. “Met de Audi e-tron wijzigen we van koers. Dit model illustreert duidelijk onze visie op duurzame en progressieve high-end mobiliteit. Onze eerste volledig elektrische SUV combineert design, dynamiek en een luxueus interieur met geavanceerde technologieën – voor een emissievrije en compromisloze rit. Een nieuw tijdperk voor Audi, dat we volledig willen omarmen.”

Snelladen en autonomie over lange afstanden: de sleutels tot succes

Snelladen en autonomie over lange afstanden: de sleutels tot succes

De belangrijkste reden voor het succes van de Audi e-tron is zijn gebruiksgemak. Naast een zeer ruim en comfortabel interieur, speelt het langeafstandsbereik een doorslaggevende rol. De Audi e-tron Sportback 55 en Audi e-tron 55 kunnen bijvoorbeeld respectievelijk 446 en 436 kilometer afleggen op basis van de WLPT-cyclus. Is het tijd om de batterij op te laden? Met een capaciteit van maximaal 150 kW, die beschikbaar is tijdens bijna het hele laadproces, gaat dat bijzonder snel. Zo duurt het bijvoorbeeld maar een tiental minuten om een ​​actieradius van ongeveer 110 kilometer te bereiken. En in een halfuurtje laadt u de accu van de Audi e-tron Sportback 55** al voor 80% op. Ideaal wanneer u onderweg even een pauze wil inlassen.

Prijsbeest

Daarnaast biedt de Audi e-tron Charging Service tal van oplaadmogelijkheden, zowel voor dagelijks gebruik als voor onderweg naar uw vakantiebestemming. Deze premium service geeft u toegang tot ongeveer 155.000 openbare laadstations in 25 landen, met één enkele kaart. Een laadstation vinden is overigens eenvoudig met de myAudi-app, of met de e-tron-routeplanner.

Prijsbeest

De populariteit van de Audi e-tron is niet nieuw. Vanaf zijn lancering kwam de SUV er als beste uit in talrijke vergelijkende tests en wedstrijden. In 2019 verkozen de lezers van het Duitse tijdschrift AUTO BILD Allrad de Audi e-tron tot ‘4x4 van het jaar’ in de categorie ‘Hybride en elektrische wagens met vierwielaandrijving’. Daarbovenop kreeg de Audi e-tron ook de bekroning ‘Goldenes Lenkrad’ (Gouden Stuurwiel) in de categorie ‘Grote SUV’s’, waarbij hij de concurrenten met verbrandingsmotor achter zich liet. Ten slotte won de Audi e-tron in het kader van de prijsuitreiking ‘Bedrijfswagen van het jaar 2020’ de categorie ‘Grote elektrische wagen / luxesegment'.

innovaties

Dankzij de vele technologische innovaties waarmee de wagen is uitgerust, bracht de Audi e-tron ook de experts in vervoering. Zijn virtuele spiegels, een wereldprimeur op een productiewagen, wonnen zo de ‘Display Industry Award 2020’, uitgereikt door de Society for Information Display (SID). Die prijs is een van de hoogste onderscheidingen in de branche. Tot slot – en dat is allicht het allerbelangrijkste – zijn deze spiegels ook populair bij heel wat bestuurders. Een derde van hen kiest namelijk voor deze optie.

De volgende modellen staan ​​in de startblokken

De volgende modellen staan ​​in de startblokken

Gezien het overrompelende succes van de Audi e-tron, staat het buiten kijf dat Audi zijn elektrische revolutie voortzet. 2021 wordt ongetwijfeld opnieuw het jaar van de e-tron. Er zijn drie modellen aangekondigd in de reeks, die beloven nieuwe facetten van de elektrische mobiliteit te ontvouwen. De Audi e-tron GT pakt uit met topprestaties en een expressief design, de Audi Q4 e-tron ontpopt zich als compacte SUV en de Audi Q4 Sportback e-tron pronkt met een coupé-silhouet en sportieve lijnen. We mogen er zeker van zijn dat ze het elan van de Audi e-tron zullen handhaven.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels

 • 1920x1080_Q4-e-tron_Header.jpg
  Audi Q4 e-tron concept krijgt tweelingbroer in Sportback-versie
  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header.jpg
  Twee nieuwe atleten in de familie: de Audi e-tron S en de Audi e-tron S Sportback
  Lees het artikel
 • Header_CHARGING_SPEED.jpg
  Laadvermogen vs. laadsnelheid: Zo checkt u de performantie van uw batterij
  Lees het artikel