Verbeterd Audi e-tron gamma maakt elektrisch rijden toegankelijker dan ooit

Audi Magazine

Comfortabele en luxueuze SUV's, een ideaal rijbereik voor zowel dagelijkse ritten als lange afstanden, innovatieve technologie, snel en gemakkelijk opladen, ... De uitzonderlijke kwaliteiten van de Audi e-tron en Audi e-tron Sportback maakten het u al moeilijk om aan de elektrische revolutie te weerstaan. Vandaag komen daar nog een aantal troeven bij. U bent gewaarschuwd…

Verbeterd Audi e-tron gamma maakt elektrisch rijden toegankelijker dan ooit
 De nieuwe interne lader

Compromisloos elektrisch rijden: dat is het engagement dat Audi aangaat. Daarom zet het merk met de vier ringen alles op alles om het Audi e-tron gamma nog te versterken. Vanaf dit jaar maakt het volledig elektrische gamma van Audi een forse sprong voorwaarts dankzij sneller opladen en meer rijcomfort.

Nog een extra oplaadmogelijkheid

Vanaf de lancering van de eerste Audi e-tron was u als bestuurder van één ding verzekerd: uw batterij opladen zou vlekkeloos en zonder tijdverlies verlopen. En dat geldt vandaag meer dan ooit. Want naast snelladen met gelijkstroom (DC) zijn de Audi e-tron en Audi e-tron Sportback voortaan optioneel uitgerust met een tweede snellader voor wisselstroom (AC). Zo verdubbelt het laadvermogen – aan compatibele terminals – van 11 naar 22 kW. En u? U bent twee keer zo snel weer de baan op.

De nieuwe interne lader is al bestelbaar voor de Audi e-tron 55 en Audi e-tron Sportback 55. Voor de Audi e-tron 50 en Audi e-tron S-modellen moet u nog heel even geduld oefenen: die volgen medio 2021

Adaptive cruise assist

Adaptive cruise assist voor meer rijcomfort

Als bestuurder van een Audi e-tron bent u uiteraard de baas aan boord. Maar u kunt wel altijd een beroep doen op assistentiesystemen die uw rijplezier vergemakkelijken. En dat is precies de taak van de adaptive cruise assist. Dit geavanceerde systeem, dat gebruikmaakt van gegevens van de centrale rijhulpsturing (zFAS), houdt uw Audi e-tron altijd netjes in het midden van de rijstrook.

Maar dat is nog niet alles. De adaptive cruise assist helpt u ook bij het versnellen, remmen, het aanhouden van een constante snelheid, het bewaren van de juiste afstand en bij filerijden. Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, volstaat het om één keer per minuut het stuur aan te raken. En natuurlijk om voor u uit te kijken.

20 inch velgen

En voor de sportievelingen…

Ook de Audi e-tron S en Audi e-tron S Sportback modellen zijn niet meer weg te denken. Ze zijn al standaard uitgerust met 20” velgen, met 21” als optie. Daar komt nu nog een extraatje bij: 22” velgen. En het design? Wat dacht u van titaniumgrijze velgen in een vijfspaaks structuur, met een glanzende, gedraaide afwerking? Bedankt, Audi Sport GmbH!

Met zoveel voordelen wordt elektrisch rijden elke dag leuker. En als u zich nu eens liet verleiden?

Ontdek de e-tron modellen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels

 • 1920x1080_Header.jpg
  Twee nieuwe atleten in de familie: de Audi e-tron S en de Audi e-tron S Sportback
  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi e-tron voert top van het elektrische SUV-segment aan
  Lees het artikel
 • audi-e-tron-routeplanner-header.jpg
  Elektrisch rijden met een intelligente assistent: de Audi e-tron routeplanner
  Lees het artikel