Audi, WRT, Vanthoor en Weerts opnieuw kampioen!

Audi, WRT, Vanthoor en Weerts opnieuw kampioen!

Audi Magazine

Er wordt wel eens gezegd dat de top bereiken op zich niet het lastigste is, maar aan de top blijven wel. Dries Vanthoor en Charles Weerts, die in 2020 reeds kampioen werden in de Sprint Cup van de GT World Challenge Europe, hebben hun titel verlengd en dat nog voor de laatste afspraak van het seizoen. Het duo van de Audi R8 LMS GT3 #32 was in Brands Hatch, waar de vierde van vijf meetings werd verreden, niet het snelste, maar de twee Belgen reden een doordacht en vooral uitermate regelmatig weekend. Nadat ze in de eerste race de zege pakten na een straf voor de winnaars, die als schuldige werden aangeduid bij een aanrijding, mochten ze opnieuw genieten van het podium dankzij een tweede plaats in race 2.

Audi, WRT, Vanthoor en Weerts opnieuw kampioen!
De resultaten spreken dan ook voor zich

De resultaten spreken dan ook voor zich: de Team WRT-rijders eindigden bij elk van de acht verreden races in de punten. Daarbij pakten ze tevens vier zeges en eindigden ze liefst zevenmaal op het podium. Wat kan er nog meer gezegd worden? Wel, dat de troepen van Vincent Vosse profiteerden van deze uitstap richting Zuid-Engeland om eveneens de titel bij de teams te veroveren. In de voorbije negen seizoenen van dit sprint-kampioenschap, dat in 2013 boven de doopvont werd gehouden onder de naam FIA GT, won Team WRT acht keer de titel. Het kampioenschap staat nochtans gekend als uitermate competitief.

Het was een fantastisch weekend in Brands Hatch

“Het was een fantastisch weekend in Brands Hatch”, bevestigt Vincent Vosse, de Team Principal van Team WRT. “We veroverden de titels bij de rijders en de teams met nog één meeting te gaan. Daarnaast scoorden we tevens een zege in de Silver Cup (met de Audi #31 van Frank Bird en Ryuichiro Tomita, n.v.d.r.). Het succes lachte ons duidelijk toe en we hebben wat geluk gekend toen onze tegenstanders teruggeslagen werden door pech of betrokken raakten in incidenten op de piste. Iedereen zag dat we, zonder die incidenten, niet hadden kunnen strijden voor de pole of de zege. Ons team heeft echter knap werk geleverd. De rijders hebben niet de minste fout begaan, de pitstops waren perfect (de monteurs van WRT wonnen daarnaast ook de Pit Stop Challenge, een bekroning voor de snelste pitstops, n.v.d.r.) … Ik ben zeer trots op elk lid van het team!”

Nooit eerder slaagde een rijder erin om de Sprint Cup van de GT World Challenge Europe tweemaal te winnen

Nooit eerder slaagde een rijder erin om de Sprint Cup van de GT World Challenge Europe tweemaal te winnen. Dries Vanthoor en Charles Weerts deden dat wel en daarmee werden ze meteen ook het meest succesvolle duo in de geschiedenis van het kampioenschap.

“Ik ben enorm ontroerd en weet niet goed wat te zeggen”, erkende Dries, wiens palmares op 23-jarige leeftijd maar blijft aandikken. “Twee jaar op rij kampioen worden, en dat met nog één meeting te gaan, is echt waanzinnig. Het bewijst hoe goed we het seizoen hebben voorbereid, maar toont ook het schitterende werk van Audi en Team WRT aan. Ik ben zo trots om deel uit te maken van dit team. Dit weekend waren we niet het snelst, maar we hebben allemaal goed werk geleverd en Charles is een geweldige kerel. Ik ben zo blij!”

Op 20-jarige leeftijd is ook Charles Weerts

Op 20-jarige leeftijd is ook Charles Weerts goed op weg om zijn trofeeënkast aan topsnelheid te vullen. De student bedrijfskunde – die ook reeds officieel junior-rijder is voor Audi Sport customer racing – leert snel bij. Eind 2020 was hij al de jongste kampioen ooit in de Sprint Cup, en nu pakt hij een tweede kroon. “Het was echt een fantastisch weekend”, lachte Charles. “We wisten dat we voor een serieuze uitdaging stonden en mikten in hoofdzaak op enkele goede resultaten om onze voorsprong in de tussenstand voor het kampioenschap te vrijwaren. We hadden echt niet durven denken dat we ons reeds van de titel konden verzekeren. Dat is nochtans wat er gebeurd is, dankzij twee schitterende resultaten. Ik ben heel blij. We hebben hier keihard voor gewerkt, het team heeft fantastisch werk geleverd en ik denk dat deze titels oververdiend zijn.”

Na de tweede plaats bij de 24 Hours of Spa

Na de tweede plaats bij de 24 Hours of Spa en de titels bij de rijders en de teams in de Sprint Cup, is Team WRT vastberaden om nog te schitteren met zijn Audi’s R8 LMS! De GT World Challenge Europe omvat nog twee wedstrijden van de Endurance Cup (de Nurburgring op 3 september en Barcelona op 10 oktober) en één meeting in de Sprint Cup (Valencia op 29 en 30 september). Zowel het Belgische team als de tandem Dries Vanthoor-Charles Weerts maken nog aanspraak op de titels in de Endurance Cup en het Overall-klassement (dat Sprint en Endurance combineert). Dat belooft!

Foto’s: SRO/Patricq Hecq, SRO/Dirk Bogaerts

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels