Onderweg opladen > De Audi e-tron elke dag opnieuw > e-tron > Audi België

Onderweg opladen.

U wilt de vrijheid om lange afstanden te rijden met een elektrische auto en de flexibiliteit om uw auto op te laden wanneer u onderweg even stopt. Of u vindt het fijn om alternatieven te hebben wanneer u thuis niet kunt opladen. Welke van deze situaties ook op u persoonlijk van toepassing is, een netwerk van openbare laadmogelijkheden is cruciaal.

Meer dan 70.000 publieke laadpunten: e-tron Charging Service¹

De e-tron Charging Service¹ biedt u uniforme toegang tot een van de grootste netwerken van openbare laadpunten in Europa. U kan gebruik maken van meer dan 70.000 openbare laadpunten in 16 Europese landen. Die lijst wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe landen en nieuwe laadpunten. Met e-Roaming wordt het eenvoudig om met één enkel contract uw wagen ook in het buitenland op te laden. Momenteel hebt u die mogelijkheid al in 16 landen, maar we breiden de dekking van ons netwerk voortdurend uit. Uniforme en transparante tarieven per land zijn een van de voordelen van elektrisch rijden. Via de myAudi portal en de myAudi app² vindt u een overzicht van al uw openbare laadprocessen en uw facturen.

e-tron
 • Medium-Audi-envisions-a-charging-station-for-the-electric-era--celebrating-the-new-all-electric-Audi-e-tron-SUV-in-San-Francisco-4727.jpg
  70.000 laadstations

  Met de Audi e-tron Charging Service¹ kunnen Audi e-tron klanten gebruikmaken van een netwerk van meer dan 70.000 laadstations - daarnaast blijft ons netwerk van snellaadpalen langs snelwegen en gewestwegen in 16 Europese landen in ijltempo groeien.

 • 1920x1080_A_E-TRON_181023_detail.jpg
  Opladen in het buitenland

  Eén contract, één kaart, één toegangspunt - in 16 Europese landen: met één enkel contract kunnen Audi e-tron klanten eenvoudig en zorgeloos hun auto opladen, zelfs buiten de landsgrenzen, zonder extra kosten.

 • 1920x1080-L1005487_v01.jpg
  De myAudi app²

  De myAudi app² is bijzonder veelzijdig. U kunt die gebruiken om uw route te plannen, de beschikbare laadpunten te activeren, maar ook om informatie te raadplegen over alle laadpunten in het netwerk en het laadproces te starten. Bovendien houdt de app u op de hoogte van de status van de laadbeurt van uw Audi e-tron.

 • A191271_large.jpg
  Laadkaart

  Audi e-tron klanten kunnen laadpunten activeren met de laadkaart van de e-tron Charging Service¹ of met de myAudi app². De identificatie en afrekening verlopen automatisch, dus u hoeft zich verder nergens om te bekommeren.

e-tron

100.000 laadpunten die toegankelijk zijn met EDI

EDI, wat staat voor Electric D'Ieteren Solutions, biedt een netwerk aan van slimme laadoplossingen met niet minder dan 100.000 openbare laadpunten in 25 Europese landen. Het netwerk omvat laadpunten thuis of op het werk en wordt ondersteund door een efficiënte installatie en dienstverlening.

Als u gebruikmaakt van EDI kunt u uw factuur ook splitsen, bijvoorbeeld als u bepaalde verplaatsingen voor uw werkgever maakt. Nog een voordeel: u betaalt geen servicekosten, enkel de elektriciteitsprijs (tarief afhankelijk van de laadpaal).

e-tron

Snel laden wanneer u lang onderweg bent: het IONITY netwerk

Audi wil dat u optimaal kunt genieten van de mogelijkheden van uw Audi e-tron om lange trajecten af te leggen. Daarom werken we hard aan een krachtig netwerk van laadstations langs de Europese verkeersassen. IONITY is een bedrijf dat al snelle laadstations installeert en exploiteert langs snelwegen en gewestwegen in 25 Europese landen. Dankzij hun HPC-netwerk (High Power Charging) met een laadvermogen tot 350 kW is het mogelijk om een groot bereik te halen met een elektrische wagen. De laadhaltes worden automatisch ingepland in de e-tron routeplanner. 30 minuten volstaan om de hoogvoltagebatterij van de Audi e-tron voor lange afstanden op te laden - de Audi e-tron gebruikt daarvoor een laadvermogen tot 150 kW.

 • Tegen 2020 zouden ongeveer 400 IONITY stations met gemiddeld 6 laadpunten in 25 Europese landen beschikbaar moeten zijn.
 • Comfortabele toegang 24 uur per dag, 7 dagen per week.
 • Eenvoudige afrekening via de e-tron Charging Service.
Meer informatie
1
Toegang en netwerk: De e-tron Charging Service werd in het laatste kwartaal van 2018 uitgerold. Het aantal toegankelijke laadpunten groeit gestaag. Alleen gebruikers van een Audi e-tron kunnen de e-tron Charging Service gebruiken, want er is een voertuigidentificatienummer voor nodig. Europees netwerk: De e-tron Charging Service is momenteel beschikbaar in 16 Europese landen, maar er liggen al plannen op tafel om de dienst naar andere landen uit te breiden. De prijzen van de e-tron Charging Service zijn in elk land anders. Het aantal beschikbare laadpunten is in elk land anders en hangt af van hoezeer de beschikbare infrastructuur is ontwikkeld. We beweren niet dat er overal in een land een laadpunt beschikbaar is. Audi AG geeft geen garanties voor de goede werking en de beschikbaarheid van de laadpunten. De locatiegegevens van de laadinfrastructuur worden regelmatig bijgewerkt, zonder dat we beweren dat de informatie altijd volledig is. De e-tron Charging Service klantenkaart kan pas op het hele netwerk gebruikt worden 24 uur nadat de kaart werd geactiveerd. De eerste 24 uur kan de kaart indien nodig gebruikt worden met lokale beperkingen. Voor authenticatie via de myAudi app (QR-code op het laadpunt) hebt u een actieve radio- en internetverbinding nodig. Deze authenticatiemethode is niet beschikbaar op alle laadpunten.
2
Vereist dat u zich hebt geregistreerd, dat de hoofdgebruiker een contract heeft met myAudi en dat de naam van de hoofdgebruiker is ingevoerd in de MMI van het voertuig. Pas wanneer de hoofdgebruiker is geverifieerd en geregistreerd kunt u gebruikmaken van de functie om uw voertuig op afstand te bedienen (bv. uw auto openen of vergrendelen met de app). De reden waarom de naam van de hoofdgebruiker moet worden ingevoerd in de MMI van het voertuig, is omdat uw myAudi account gelinkt moet worden aan uw Audi om de vertrektijd in te kunnen stellen in de app zodat de app kan communiceren met uw Audi.
3
De laadcapaciteit hangt af van het type voedingskabel (stekker), de netspanning van uw land, het aantal beschikbare fasen op het elektriciteitsnet en de specifieke installatie in uw woning. Met andere woorden, de laadcapaciteit bij u thuis kan verschillen van die van uw buurman. De voedingskabel met een industriële stekker en de bedieningsunit van het laadsysteem zijn op elkaar afgestemd en zorgen voor een bepaalde laadcapaciteit. Het is technisch mogelijk om een andere industriële stekker te monteren op de voedingskabel, maar dat kan een negatieve invloed hebben op de laadprestaties.