Laden > Audi e-tron > e-tron > Audi België

Uw Audi e-tron

 • Slim laden begint hier.
  Met de 100 % elektrische Audi.
  1920x600_A_E-TRON_181015_new.jpg
Slim laden begint hier.
Met de 100 % elektrische Audi.
1920x600_A_E-TRON_181015_new.jpg

Efficiëntie ontmoet prestatie.

Stilvallen door een lege batterij: het is de nachtmerrie van veel bestuurders die elektrisch rijden overwegen. En vandaag is dat onterecht. De 100 procent elektrische SUV van Audi heeft een maximale actieradius van 400 kilometer. Dat in combinatie met zijn pittige prestaties, maakt van dit model een echte pionier.

Laden wordt gewoon routine.

Meer elektrische Audi’s op de weg? Dan hebben we ook meer publieke laadstations én laadoplossingen nodig. De komst van de Audi e-tron betekende dan ook de start van de Audi e-tron Charging Service. Een programma dat toegang geeft tot ruim 72.000 laadpunten in België en Europa.

Daarnaast stelt D’Ieteren Auto u ook EDI voor: Electric D’Ieteren Solutions. Dat zijn slimme laadoplossingen. Met een netwerk van 100.000 publieke laadpunten in 25 Europese landen, laadstations voor thuis en op het werk, en efficiënte installatie- en serviceoplossingen.

De Audi e-tron Charging Service in een notendop:

- Uw Audi verdeler loodst u door de installatie van het programma.
- U betaalt met 1 unieke laadkaart of de myAudi-app.
- 72.000 laadpunten worden geïntegreerd in uw navigatie.
- Het 1e jaar betaalt u géén servicebijdrage, enkel de elektriciteitskost (vast tarief).
- Vanaf het 2e jaar: maandelijkse servicebijdrage van 4,95 euro voor het City-tarief en 17,95 euro voor het Transit-tarief.

Wat is Electric D’Ieteren Solutions of EDI?

- Toegang tot een netwerk van 100.000 laadpunten in 25 Europese landen.
- Een app met realtime info over laadstations.
- Efficiënte laadoplossingen voor thuis en op het werk.
- Installatie en onderhoud van uw elektrische installatie thuis.
- Oplossingen voor ‘gedeelde facturatie’.
- U betaalt géén servicebijdrage (levenslang), enkel de elektriciteitskost (variabel tarief i.f.v. laadstation).

Vragen over Audi e-tron Charging Service of EDI?

Hoe laden?

Bij Audi willen we niet dat u moet stoppen om te laden. We zorgen ervoor dat u kunt laden terwijl u thuis bent, wanneer u werkt of als u onderweg even een korte pauze neemt. Een groot verschil dus met een traditionele wagen, waarmee u pas gaat tanken als het dashboardlampje oplicht. Uw elektrische wagen laadt u best zo vaak mogelijk. Vergelijk het met een smartphone.

Et si vous devez quand même recharger

Remmen voor extra energie

Een rijbereik van 400 kilometer? Dat is een afstand die de meeste mensen zelden in één rit overbruggen. Dat de 100 % elektrische Audi over zo’n actieradius beschikt, dankt hij aan zijn ingenieuze lithium-ionbatterij die in Brussel werd geproduceerd. Maar het geheim zit hem ook in het innovatieve energierecuperatieconcept: bij elke dalende kilometer of bij elk remmanoeuvre wordt energie teruggestuurd naar de batterij. Op die manier recupereert u tijdens het rijden tot 30 % van het rijbereik.

Lees meer over de recuperatietest
Rechargez en dormant

Laden terwijl u slaapt

Thuis laadt u de 100 % elektrische Audi op via een klassiek stopcontact van 220 V: dan duurt een volledige laadbeurt 24 uur. Of u gebruikt een industrieel, driefasig stopcontact met 11 kW, en dan kan u in ongeveer 8 uur laden. Ideaal voor ’s nachts dus.

Rechargez en travaillant

Laden terwijl u werkt

400 kilometer is meer dan het gemiddelde woon-werkverkeer van 1 week in België. Steeds meer bedrijven voorzien laadpalen voor hun werknemers, te bedienen via smartphone, met een klassiek of driefasig stopcontact.

Laden terwijl u onderweg bent

Laden terwijl u onderweg bent

We beschikken in België over meer dan 2.000 openbare laadstations. Dat aantal zal nog exponentieel toenemen. Europese richtlijnen schrijven tegen 2020 21.000 laadpunten voor.

Lees meer over het
Ionity-netwerk
Rechargez en faisant vos courses

Laden terwijl u winkelt

Steeds meer winkelketens leggen laadpalen aan. Een trend die in landen zoals in Nederland al zeer zichtbaar is en volop in België bezig is. Niet alleen internationale ketens als IKEA en Albert Heijn, maar ook lokale kwaliteitswinkels en horeca zien het als een manier om zich te onderscheiden. Stadscentra en shopping malls springen ook op die kar, met vaak heel krachtige laders in de parkeergarages.

1
Daarnaast bestaan er mobiele laadoplossingen zoals de Nexxtender Mobile: een kabel met een kastje dat draadloos communiceert met een beheerplatform.
2
Audi maakt er werk van om samen met andere partners snellaadstations tot 150 kW te bouwen. Het snellaadnetwerk Ionity wil tegen 2020 400 van die stations opzetten in België en Europa. In zo’n laadstation kan u 80 % van de batterij van uw Audi laden in slechts 30 minuten.
3
Snelladen is vandaag mogelijk via de CCS-standaard: een Combined Charging System. Dat is een universele, Europese plug die in heel de Europese Unie de standaard vormt.
 • AUD00018_header_1920x1080_03+.jpg
  Past een elektrische Audi bij uw mobiliteitsbehoefte?

  Onze behoefte aan mobiliteit evolueert. Met de e-xperience applicatie ontdekt u of de elektrische Audi in uw plaatje past.

  Meer weten over de app
 • A_E-TRON_D_181047_F39.jpg
  EDI. E-Mobility. Rijd de toekomst binnen.

  We staan aan het begin van een nieuw mobiliteitstijdperk. De elektrische auto is het antwoord op de mobiliteitsvraag van de toekomst. D’Ieteren Auto, de innoverende speler op de Belgische automotive markt, stelt u graag EDI , Electric D’Ieteren Solutions voor. EDI biedt een compleet ecosysteem van intelligente laadoplossingen.

  Ontdek EDI hier