Laden > Audi e-tron > e-tron > Audi België

Audi e-tron

 • Slim laden begint hier.
  Met de 100 % elektrische Audi.
  1920x600_A_E-TRON_181015_new.jpg
Slim laden begint hier.
Met de 100 % elektrische Audi.
1920x600_A_E-TRON_181015_new.jpg

Efficiëntie ontmoet prestatie.

Stilvallen door een lege batterij: het is de nachtmerrie van veel bestuurders die elektrisch rijden overwegen. En vandaag is dat onterecht. De 100 procent elektrische SUV van Audi heeft een maximale actieradius van 400 kilometer. Dat in combinatie met zijn pittige prestaties, maakt van dit model een echte pionier.

Specificaties

Rijbereik
400 km
Vermogen
300 kW (402 pk)
Acceleratie
Van 0 tot 100 km/u in < 6 sec.
Topsnelheid
200 km/u

Audi introduceert het
programma e-tron Charging Service

Opladen wordt kinderspel met de Audi e-tron. Dankzij het programma e-tron Charging Service hebt u genoeg aan een unieke kaart en een app om uw 100% elektrische SUV op te laden bij ruim 220 uitbaters van laadpunten in België en Europa.

Concreet gaat het om toegang tot 70.000 laadpunten in Europa met een laadcapaciteit tot 50kW en een 2000-tal supersnelle laadpunten met een capaciteit tot 350kW, waaronder het Ionity netwerk (ontwikkeld in samenwerking met Audi), dat tegen 2020 zo’n 400 laadstations zal omvatten.

Geen bijdrage het eerste jaar

Geen bijdrage het eerste jaar

Deze dienst wordt u voor een voordelig forfait aangeboden in alle betrokken landen. En om deze elektrische revolutie in schoonheid af te trappen, schenkt Audi u de bijdrage voor het eerste jaar. U betaalt dus alleen wat u verbruikt, en geen cent meer!

Hoe werkt het?

Het programma e-tron Charging Service is opvallend eenvoudig in gebruik. Om meteen goed te beginnen loodst uw verdeler u door de installatie van het programma wanneer u uw Audi e-tron
komt oppikken.

Met dit programma wordt elektrisch opladen kinderspel:

- Mogelijkheid tot betalen met de unieke oplaadkaart of via de app myAudi.
- Op elk ogenblik toegang tot uw laadgegevens en uw maandelijkse aanrekeningen.
- Laadpunten geïntegreerd in het navigatiesysteem of online toegankelijk op de e-tron-portaalsite.
- Transparante aanrekening: geen roamingkosten in het buitenland.
- Geen bijdrage het eerste jaar. Maandelijkse bijdrage van 17,95 euro vanaf het tweede jaar.

Hoe laden?

Bij Audi willen we niet dat u moet stoppen om te laden. We zorgen ervoor dat u kunt laden terwijl u thuis bent, wanneer u werkt of als u onderweg even een korte pauze neemt. Een groot verschil dus met een traditionele wagen, waarmee u pas gaat tanken als het dashboardlampje oplicht. Uw elektrische wagen laadt u best zo vaak mogelijk. Vergelijk het met een smartphone.

Et si vous devez quand même recharger

Remmen voor extra energie

Een rijbereik van 400 kilometer? Dat is een afstand die de meeste mensen zelden in één rit overbruggen.
Dat de 100 % elektrische Audi over zo’n actieradius beschikt, dankt hij aan zijn ingenieuze lithium-ionbatterij die in Brussel werd geproduceerd. Maar het geheim zit hem ook in het innovatieve energierecuperatieconcept: bij elke dalende kilometer of bij elk remmanoeuvre wordt energie teruggestuurd naar de batterij. Op die manier recupereert u tijdens het rijden tot 30 % van het rijbereik.

Lees meer over de recuperatietest
Rechargez en dormant

Laden terwijl u slaapt

Thuis laadt u de 100 % elektrische Audi op via een klassiek stopcontact van 220 V: dan duurt een volledige laadbeurt 24 uur. Of u gebruikt een industrieel, driefasig stopcontact met 11 kW, en dan kan u in ongeveer 8 uur laden. Ideaal voor ’s nachts dus.

Rechargez en travaillant

Laden terwijl u werkt

400 kilometer is meer dan het gemiddelde woon-werkverkeer van 1 week in België. Steeds meer bedrijven voorzien laadpalen voor hun werknemers, te bedienen via smartphone, met een klassiek of driefasig stopcontact.

Laden terwijl u onderweg bent

Laden terwijl u onderweg bent

We beschikken in België over meer dan 2.000 openbare laadstations. Dat aantal zal nog exponentieel toenemen. Europese richtlijnen schrijven tegen 2020 21.000 laadpunten voor.

Lees meer over het
Ionity-netwerk
Rechargez en faisant vos courses

Laden terwijl u winkelt

Steeds meer winkelketens leggen laadpalen aan. Een trend die in landen zoals in Nederland al zeer zichtbaar is en volop in België bezig is. Niet alleen internationale ketens als IKEA en Albert Heijn, maar ook lokale kwaliteitswinkels en horeca zien het als een manier om zich te onderscheiden. Stadscentra en shopping malls springen ook op die kar, met vaak heel krachtige laders in de parkeergarages.

1
Daarnaast bestaan er mobiele laadoplossingen zoals de Nexxtender Mobile: een kabel met een kastje dat draadloos communiceert met een beheerplatform.
2
Audi maakt er werk van om samen met andere partners snellaadstations tot 150 kW te bouwen. Het snellaadnetwerk Ionity wil tegen 2020 400 van die stations opzetten in België en Europa. In zo’n laadstation kan u 80 % van de batterij van uw Audi laden in slechts 30 minuten.
3
Snelladen is vandaag mogelijk via de CCS-standaard: een Combined Charging System. Dat is een universele, Europese plug die in heel de Europese Unie de standaard vormt.
 • schema_2.jpg
  Grafiek 1:

  3 factoren bepalen de laadsnelheid van een elektrische wagen:

  1. Het vermogen van de batterij
  2. Het vermogen van de elektrische verbinding (de energiebron)
  3. De intensiteit die uw auto aankan (‘intake capacity’)

  Ontdek de Audi e-tron
 • Schema_3.jpg
  Grafiek 2:

  De laadinfrastructuur evolueert snel dankzij veel initiatieven van overheden, energieleveranciers, commerciële spelers (retailers), servicestations, nieuwe spelers op de markt en samenwerking tussen al deze partijen. In de grafiek is het duidelijk dat het aandeel snelladers (in het zwart) bijzonder sterk groeit.

  Ontdek de Audi e-tron
 • AUD00018_header_1920x1080_03+.jpg
  Past een elektrische Audi bij uw mobiliteitsbehoefte?

  Onze behoefte aan mobiliteit evolueert. Met de e-xperience applicatie ontdekt u of de elektrische Audi in uw plaatje past.

  Meer weten over de app
 • app_1920x1080_5.jpg
  Audi werkt aan e-tron oplaadservice

  Eén contract met één factuur geeft bestuurders van een elektrische Audi binnenkort eenvoudig en snel toegang tot de grootste oplaadnetten in Europa met meer dan 45.000 laadpunten, inclusief het Ionity-netwerk. De transactie zal gebeuren via het klantenportaal myAudi.