Alle sportieve prestaties van Audi
Fleet nieuws
Audi België Audi Sport
Latest news

Herbeleef de topprestaties van Audi

Audi laat geen kans onbenut om te schitteren op het circuit. Van pole positions tot overwinningen, het merk met de vier ringen pakt record na record dankzij high-performance racewagens, bestuurd door piloten uit België en de rest van de wereld. Herbeleef elke topprestatie op deze pagina.

Kobe Pauwels, de nieuwe diamant van de Belgische autosport

Kobe Pauwels, de nieuwe diamant van de Belgische autosport

Nadat hij in 2022 aan het stuur van een Audi Europees kampioen rallycross werd, stapte Kobe Pauwels dit seizoen over naar de circuitracerij. Met een RS 3 LMS van het Comtoyou team strijdt Pauwels nu om de titel in TCR Europe en recent toonde de 18-jarige Limburger ook zijn talent aan het stuur van een Audi R8 LMS GT3. Het parcours van een jonge kerel vol talent en ambitie!

Lees het artikel
 • header-21-GT3-PR-2023.jpg
  Maxime Soulet: “Me samen met Audi en Comtoyou herlanceren”

  Gedurende zes jaar was hij fabrieksrijder in de GT-racerij. Maar dan werd nogal plots de pauzeknop van zijn carrière ingedrukt. Nochtans heeft Maxime Soulet op zijn 40ste nog niets van zijn talent of zijn motivatie ingeboet. In 2023 wil hij aan het stuur van een Audi R8 LMS GT3 van Comtoyou Racing zijn carrière opnieuw lanceren.

  Lees het artikel
 • header-bilan-24h-spa.jpg
  24u van Spa: Beker van de Koning voor Audi

  Audi was opnieuw één van de hoofdrolspelers in de 24 Uur van Spa, met een derde plaats voor het Scherer Sport PHX team. Dankzij de gezamenlijke prestaties van zijn teams wist Audi ook de Beker van de Koning te winnen, de trofee voor de constructeur die over alle klassen heen het beste presteerde.

  Lees het artikel
 • HEADER - Boutsen_VDS_Audi_Prologue24H_Spa_SRO_1.jpg
  24 uur van Spa: twee Belgische Audi-teams gaan voor een vijfde zege

  Twaalf Audi’s R8 LMS GT3 proberen Audi aan een vijfde overwinning in de CrowdStrike 24 Hours of Spa te helpen. Daarbij ook vijf bolides die worden ingezet door twee Belgische teams (Comtoyou en Boutsen VDS), met niet minder dan vijf Belgische rijders aan het stuur van een Audi.

  Lees het artikel
 • HEADER_DAKAR_1920x1080.jpg
  Dakar Rally: Afspraak in 2024 voor Audi Sport!

  Sport is geen exacte wetenschap en dat geldt zeker voor de autosport! Dat ondervond het Audi Sport team aan den lijve in de Dakar Rally, de meest befaamde en zwaarste woestijnrally ter wereld. Ondanks puike prestaties, hebben de Audi RS Q e-tron niet de verhoopte resultaten behaald na verschillende wedstrijdincidenten. Afspraak in 2024, met als doel het podium!

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Vier op een rij voor Audi Sport in 2023!

  Voor Audi zijn er in 2023 niet enkel vier ringen, maar ook vier pijlers wat betreft de sportieve programma’s. Enkele daarvan zijn uiterst actueel, terwijl anderen eerder projecten op lange termijn zijn. Houdt u van Audi en van autosport? Woestijnrally, GT, toerismewagens en… Formule 1: alles wat u moet weten om 2023 goed af te trappen!

  Lees het artikel
 • HEADER_A225511_medium.jpg
  Dakar Rally: winnen wordt het doel voor de Audi RS Q e-tron E2

  De eerste autoconstructeur worden die met een elektrisch aangedreven wagen de Dakar Rally weet te winnen, en zo een belangrijke technologische stap weet te zetten. Dat is het ambitieuze doel dat Audi Sport in januari voor ogen heeft.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  FIA WTCR : Audi, Comtoyou en Magnus in de finale

  Aan het einde van zijn vijfde seizoen, schreef het FIA WTCR afgelopen zondag in Saudi-Arabië een nieuwe pagina in zijn geschiedenisboeken. De Audi RS 3 LMS van het Belgische team Comtoyou hebben op een deel van het Formule 1-circuit van Jeddah het seizoen in schoonheid afgerond met zeges van Nathanaël Berthon en Gilles Magnus en podiumplaatsen voor Tom Coronel en Viktor Davidovski. Het merk met de vier ringen eindigde in het eindklassement op het podium bij zowel de rijders als de teams.

  Lees het artikel
 • HEADER-2.jpg
  TCR en GT3 met Audi voor Comtoyou Racing in 2023

  Naast zijn programma in TCR trekt Comtoyou Racing in 2023 ook richting GT3. Het team uit Gembloux en Frameries blijft zo de Audi-kleuren hoog in het vaandel voeren. Niet alleen met de Audi’s RS 3 LMS in TCR World Tour en TCR Europe, maar ook in Fanatec GT World Challenge Europe met de Audi’s R8 LMS GT3 Evo II. Bij de hoogtepunten van het seizoen hoort alvast een eerste deelname aan de 24 Uur van Spa-Francorchamps!

  Lees het artikel
 • HEADER_A225342_medium.jpg
  Audi RS Q e-tron E2: intensieve voorbereiding in Marokko

  Bij Audi Sport telt men af naar 31 december, wanneer de nieuwe Audi RS Q e-tron E2 aan de start zal staan van de Dakar Rally in Saudi-Arabië. Audi Sport bereidt zijn tweede deelname aan de zwaarste woestijnrally ter wereld nauwgezet voor, meer bepaald met een deelname aan de Rally van Marokko.

  Lees het artikel
 • HEADER_PKCarsport-StienesLongin-NicolasSaelens-AudiR8LMSGT2EuropeanChampionsGT2_7.jpg
  PK Carsport en Comtoyou schenken Audi nog twee titels extra

  Het regent titels! De Belgische renstallen PK Carsport en Comtoyou Racing hebben Audi twee nieuwe Europese titels bezorgd, respectievelijk in de Fanatec GT2 European Series en in TCR Europe.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi R8 LMS GT2 Belcar-kampioen

  Negen jaar na de titel van PK Carsport in BRCC wist opnieuw een team met een Audi naar de titel in het Belgische endurancekampioenschap te rijden. Het trio Bert Longin, zijn zoon Stienes en Peter Guelinckx wist met een Audi R8 LMS GT2 uit de ateliers van (opnieuw!) PK Carsport de oppergaai in het Belcar Endurance Championship te veroveren. Ze wonnen onderweg ook vier van de zes wedstrijden, waarbij de 24 Uur van Zolder.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Nicolas Baert, racepiloot en VIP-chauffeur bij Audi Brussels

  Nicolas Baert, die bij de Family Day van de fabriek van Audi Brussels dienst deed als VIP-chauffeur, sprak met ons over zijn nog jonge autosportcarrière. Een gesprek aan boord van de Audi e-tron!

  Lees het artikel
 • HEADER_audi_sprint-cup.jpg
  Audi, Weerts en Vanthoor opnieuw kampioen!

  Charles Weerts en Dries Vanthoor, beide officieel Audi-rijder, hebben voor de derde opeenvolgende keer de Sprint Cup van de Fanatec GT World Challenge Europe gewonnen. Team WRT veroverde met zijn Audi R8 LMS GT3 zijn negende titel in tien jaar tijd in het klassement voor de teams.

  Lees het artikel
 • Header_Audi_RS_Q_E-tron_E2_8.jpg
  Audi RS Q e-tron E2: Efficiënter dan ooit!

  Stilstaan is achteruitgaan. Bij Audi Sport heeft men lessen getrokken uit de eerste wedstrijden van de Audi RS Q e-tron met het oog op de ontwikkeling van een nieuwe versie van het hybrideprototype. Het doel: de zege bij de volgende Dakar Rally!

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Waarom Audi vanaf 2026 in de Formule 1 zit

  De symboliek was aanwezig toen Audi in ons land, op het Circuit van Spa-Francorchamps waar het merk onder andere viermaal de 24 Hours of Spa won, zijn nieuwe sportieve uitdaging aankondigde. Tot grote vreugde van de vele fans volgde er na maanden van geruchten een officiële aankondiging: vanaf 2026 zal Audi aanwezig zijn in de Formule 1!

  Lees het artikel
 • Header-24H-zolder-2022.jpg
  Zolder: Eerste algemene zege voor de Audi R8 LMS GT2 in een race over 24 uur

  Gelukt! Aan het stuur van de Audi R8 LMS GT2 uit de ateliers van PK Carsport wisten Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin, Dries Vanthoor en Nicolas Saelens de 44ste editie van de 24 Uur van Zolder op hun naam te schrijven. Meteen ook goed voor de eerste overwinning van een R8 LMS GT2 in een etmaalrace.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  24H Spa: klassezege voor Audi

  De TotalEnergies 24 Hours of Spa 2022 was voor Audi een wedstrijd met twee gezichten. Ongelukkige race-incidenten voorkwamen een goede eindklassering, maar de zege in de Silver Cup en een tweede plaats in de Gold Cup waren een mooie beloning voor de fighting spirit en het doorzettingsvermogen van de Audi R8 LMS GT3-rijders.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  FIA WTCR: Gilles Magnus en Audi winnen in Vallelungaa

  Dankzij een tweede zege in 2022 en een nieuwe podiumplaats, is Gilles Magnus in zijn Audi RS 3 LMS van Comtoyou Team Audi Sport opnieuw opgerukt naar de vierde plaats in de tussenstand van de wereldbeker voor toerismewagens.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  “Belgische” Audi domineert Fanatec GT World Challenge in Misano

  Dries Vanthoor en Charles Weerts bleken ongenaakbaar in hun Audi R8 LMS GT3 Evo van Team WRT op het circuit van Misano, plaats van afspraak voor de vierde en voorlaatste meeting van de Fanatec GT World Challenge Europe Sprint Cup. Met twee pole posities en twee zeges slaan de tweevoudige regerende een kloofje in de tussenstand voor het kampioenschap.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Bert Longin: “Eigenlijk heb ik twee beroepen”

  Bert Longin (56) combineert al jaren zijn activiteiten van drukbezette ondernemer met een geslaagde racecarrière, niet zelden aan het stuur van een Audi. Door beide bezigheden op een professionele manier aan te pakken blijkt de Leuvenaar in staat om de beide met succes te combineren.

  Lees het artikel
 • HEADER1.jpg
  24u van Spa: Audi mikt op een vijfde zege

  Met twaalf ingeschreven R8 LMS GT3 zal Audi een van de sterkst vertegenwoordigde merken zijn bij de volgende editie van de TotalEnergies 24 Hours of Spa. Twee Belgische teams (Team WRT en Boutsen Racing) en niet minder dan zes van onze landgenoten zijn vastberaden om het merk met de vier ringen te laten schitteren in de Belgische Ardennen. Het doel: Audi aan een vijfde zege helpen in de belangrijkste GT-race ter wereld!

  Lees het artikel
 • HEADER2.jpg
  Elsa Verbist: “Je moet jezelf steeds bewijzen”

  Elsa Verbist legde een atypisch parcours af. Nadat ze werkte in de organisatie van de kampioenschappen van SRO Motorsports Group, is ze vandaag Team Manager van Comtoyou Team Audi Sport in het FIA WTCR, de wereldbeker voor toerismewagens.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi, Vanthoor en Vervisch triomferen in de Groene Hel

  Audi heeft met het kwartet Dries Vanthoor, Frédéric Vervisch, Kelvin van der Linde en Robin Frijns de 50e editie van de 24 uur van de Nürburgring gewonnen. Het is de zesde zege voor het merk met de vier ringen sinds 2012.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  De Audi RS 3 LMS wil schitteren met Comtoyou Racing

  Comtoyou Racing zal opnieuw de officiële vertegenwoordiger zijn van Audi Sport in het FIA WTCR, de wereldbeker voor toerismewagens. Het Belgische team vertrouwt daarvoor op de Antwerpenaar Gilles Magnus, de Marokkaan Mehdi Bennani, de Fransman Nathanaël Berthon en de Nederlander Tom Coronel. Daarnaast zal Comtoyou Racing eveneens drie nieuwe Audi RS 3 LMS inzetten in TCR Europe.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Gilles Magnus: “En dan te bedenken dat ik bijna met alles gestopt was…”

  Hij lijkt altijd een glimlach op zijn gezicht te dragen. Van bij zijn eerste stappen in de karting laat Gilles Magnus zich kenmerken door zijn levensvreugde, zijn sympathiek kantje en… zijn talent. De 22-jarige Antwerpenaar kende enkele moeilijke jaren, maar mag zich vanaf vandaag officieel Audi Sport customer racing-rijder noemen!

  Lees het artikel
 • team-wrt-gt-world-challenge-imola-victoire1.jpg
  GT World Challenge Europe: full house voor Audi en WRT in Imola

  Audi en Team WRT hadden zich geen mooier seizoensbegin kunnen wensen in de GT World Challenge Europe. Met een pole positie en een zege na drie uur wedstrijd zijn de Belgen Dries Vanthoor en Charles Weerts en de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde perfect uit de startblokken geschoten op de Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola!

  Lees het artikel
 • abu-dhabi-desert-challenge-2022-rs-q-e-tron.jpg
  Abu Dhabi Desert Challenge: historische zege voor de Audi RS Q e‑tron

  Amper twee maanden na de Dakar in Saudi-Arabië sloeg het nieuwe wereldkampioenschap FIA Rally Raid zijn tenten op in Abu Dhabi voor de tweede afspraak van het seizoen. Het minste wat we kunnen stellen, is dat Audi geschiedenis schreef! Stéphane Peterhansel en Édouard Boulanger wonnen met hun Audi RS Q e-tron. Een eerste zege voor dit prototype dat beschikt over een elektrische aandrijving, welke gekoppeld is aan een uitermate efficiënte energieomvormer.

  Lees het artikel
 • 24h-dubai-audi-team-wrt
  24U van Dubai: schitterende dubbel voor Audi en Team WRT!

  Het seizoen 2022 kon onmogelijk beter beginnen voor Audi Sport customer racing en Team WRT! Het is ondertussen een traditie dat het kruim van de GT-racerij half januari verzamelen blaast onder de zon in Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten. In de loop der jaren is de 24 Uur van Dubai een vaste waarde geworden op de kalender en er werd dan ook reikhalzend uitgekeken naar deze 17e editie.

  Lees het artikel
 • 4-pilotes-belges-audi-sport-customer-racing.jpg
  Belgisch kwartet bij Audi Sport customer racing

  Audi Sport biedt aan zijn klantenteams uiterst competitieve racebolides aan, maar daarnaast beschikt het departement ook over enkele officiële rijders. Audi-teams kunnen op de ervaring en snelheid van deze professionele rijders beroep doen en daarmee vormen zij een uitgekiend wapen om overwinningen na te jagen! Er is een brede waaier aan officiële rijders dat een team kan versterken om te schitteren in grote internationale races (zoals bijvoorbeeld de 24 Hours of Spa of de 24 uur van de Nürburgring), maar ook bij toerismeraces met TCR-wagens.

  Lees het artikel
 • valentino-rossi-wrt.jpg
  Valentino Rossi: “Ik geniet ervan om te rijden met de Audi R8 LMS GT3”

  Het is waarschijnlijk DE transfer in de wereld van de gemotoriseerde sporten. Valentino Rossi, een ware levende legende uit de motowereld, heeft besloten om zijn carrière een nieuwe wending te geven. Daarbij koos de negenvoudige wereldkampioen voor Team WRT! De “Doctor”, zoals hij wordt genoemd, zal aan het stuur van een Audi R8 LMS GT3 van het Belgische team deelnemen aan de tien wedstrijden van de GT World Challenge Europe, waaronder dus ook de 24 Uur van Spa.

  Lees het artikel
 • intercontinental-gt-challenge-finale-victoire.jpg
  Opnieuw een titel voor Audi in de Intercontinental GT Challenge

  Ietwat bizar misschien, maar het seizoen 2021 eindigde… in 2022! De finale van de Intercontinental GT Challenge werd uitgesteld naar 5 februari, maar bood Audi Sport de kans om een zesde titel te veroveren in dit kampioenschap. Na 2016, 2017 en 2018 pakte Audi bij de 9 uur van Kyalami voor de vierde keer in zes jaar de constructeurstitel, waarbij de twee rijderstitels (Laurens Vanthoor in 2016 en Markus Winkelhock in 2017) de erelijst vervolledigden.

  Lees het artikel
 • audi-saison-sport-2022.jpg
  2022, een zeer sportief jaar voor Audi

  Het zit in onze genen, in het DNA van ons merk. Audi staat garant voor sportiviteit en prestaties. Het is beslist geen toeval dat de autosport, dat fungeert als laboratorium voor het testen van technologiën die nadien overgebracht worden naar productiewagens, altijd al een grote rol gespeeld heeft in de ontwikkeling van ons merk… en zijn imago. Reeds in de jaren 1930 wonnen de bolides met de vier ringen van Auto Union Grand Prix-races, de voorloper van de huidige Formule 1.

  Lees het artikel
 • dakar-rallye-rs-q-e-tron-victoire.jpg
  Audi schrijft geschiedenis in de Dakar

  Audi heeft zich bij zijn eerste deelname aan de Dakar, de meest bekende en moeilijkste Rally-Raid ter wereld, al verzekerd van een plaatsje in de geschiedenisboeken van de mythische wedstrijd. Nochtans wachtte onze ingenieurs een immense uitdaging bij de ontwikkeling van de allereerste Rally-Raid-bolide met een elektrische aandrijving, gekoppeld aan een energietransformator.

  Lees het artikel
 • ken-block-audi-sport-quattro-s1-e2.jpg
  De Audi Sport quattro S1 E2 en Ken Block. Pedal to the metal.

  Als er één Audi model is waar elke rallyfan van droomde in de jaren ’80, dan is het wel de legendarische Audi Sport quattro S1 E2. Een wagen die ook de Amerikaanse rallyrijder - en sinds kort Audi ambassadeur - Ken Block kippenvel bezorgde. Na een ritje met deze droomwagen én enkele andere buitengewone privileges zal hij zich z’n nieuwe partnership vast niet beklagen.

  Lees het artikel
 • coupe-du-monde-fia-wtcr-rs-3-lms.jpg
  Audi, Vervisch en Comtoyou tweede in de wereldbeker FIA WTCR!

  De nieuwe Audi RS 3 LMS heeft zijn entree op de internationale scene allerminst gemist! De tweede generatie van de wagen, die door het “customer racing” departement van Audi Sport werd ontwikkeld volgens het TCR-reglement, debuteerde dit jaar in het FIA WTCR, ofwel de wereldbeker voor toerismewagens. Dankzij het Comtoyou team en rijders Frédéric Vervisch en Gilles Magnus heeft het succes van de nieuwkomer ook een zeer sterk Belgisch kantje.

  Lees het artikel
 • concept-securite-rs-q-e-tron.jpg
  Van het racecircuit naar de woestijn: het veiligheidsconcept van de Audi RS Q e-tron.

  Met een geëlektrificeerd voertuig deelnemen aan de Dakar Rally 2022 is een belangrijke primeur voor Audi. Niet in het minst omdat de Audi RS Q e-tron speciaal hiervoor “from scratch” werd gebouwd, in iets meer dan 12 maanden. Gelukkig kon Audi hierbij putten uit zijn jarenlange ervaring in andere racedisciplines.

  Lees het artikel
 • interview-vincent-vosse-team-wrt.jpg
  Vincent Vosse, gewend om te winnen

  Passie geeft u de kracht om bergen te verplaatsen. Twijfelt u daaraan? Dan heeft u beslist nog nooit Vincent Vosse ontmoet. De man uit Verviers, die weldra 50 kaarsjes mag uitblazen, heeft zijn passie aangewend om van Team WRT een machine te maken die maar blijft winnen.

  Lees het artikel
 • audi-partenaire-securite-spa-francorchamps.jpg
  Audi, veiligheidspartner van het Circuit van Spa-Francorchamps

  Veiligheid heeft in de loop der jaren een steeds belangrijke plaats ingenomen bij de autosport. Het volstaat om louter te kijken naar de onophoudelijke evolutie van de circuits en van de passieve veiligheid van de wagens om te begrijpen welke gigantische vooruitgang er geboekt is. Uiteraard is er, zoals ook bij andere aspecten van auto’s, een deel van deze innovatie overgebracht naar de seriewagens. Schokabsorptie, veiligheidsgordels, versteviging van kwetsbare zones, … Het zijn allemaal punten waar constructeurs voortdurend aan werken.

  Lees het artikel
 • audi-rs-q-e-tron-dakar-rally-2022.jpg
  Stéphane Peterhansel: “De Audi RS Q e-tron biedt veel rijplezier”

  Het aftellen gaat in razend tempo verder, dag na dag, week na week. Op zondag 2 januari start de Dakar Rally 2022 in Haïl, Saudi-Arabië. Op dat ogenblik gaat Audi Sport een van de grootste technologische uitdagingen uit de moderne autosport aan.

  Lees het artikel
 • audi-r8-V10-performance-rwd.jpg
  Nieuwe Audi R8 V10 performance RWD. De overtreffende trap.

  Als een Audi model het etiket “performance” krijgt, dan mag u zich verwachten aan nog meer vermogen en plezier. Bij de nieuwe Audi R8 V10 performance RWD hebben de ingenieurs van Audi Sport GmbH alweer de limieten opgezocht. Zijn duizelingwekkende vermogen, dynamische stuurinrichting, technologische hoogstandjes en achterwielaandrijving zorgen voor een nieuw sportief hoogtepunt.

  Lees het artikel
 • gt-world-challenge-europe-finale-audi-wrt.jpg
  Een uitzonderlijk seizoen voor Audi dankzij WRT, Vanthoor en Weerts

  De spanning was te snijden tot bij het vallen van de zwart-wit geblokte vlag. Drie uur lang leverde het kruim van de rijders een genadeloze strijd in bolides van de meest prestigieuze constructeurs. De autosportliefhebbers werden bij de finale van de GT World Challenge Europe in Barcelona opnieuw op hun wenken bediend!

  Lees het artikel
 • Inegineur-team-WRT.jpg
  Wim Everaerts (ingenieur bij Team WRT): “Ik ben een competitiebeest”

  Het hele seizoen 2021 was hij aanwezig, in de schaduw. Terwijl zijn piloten in hun Audi R8 LMS GT3 de zeges en podiumplaatsen aan elkaar regen, trad hij nooit in de schijnwerpers. Nochtans had hij een belangrijk aandeel in het succes van Dries Vanthoor en Charles Weerts in de GT World Challenge Europe. De 37-jarige Wim Everaerts schopte het tot een van de sleutelfiguren bij Team WRT als “ingenieur van de #32” zoals hij het zelf omschrijft.

  Lees het artikel
 • gt-world-challenge-europe.jpg
  Audi en Belgen domineren in de GT World Challenge Europe!

  Zoals zijn naam doet vermoeden, is de GT World Challenge Europe het belangrijkste kampioenschap voor GT-wagens, en in het bijzonder voor GT3-wagens, op Europese bodem. Audi neemt het – via zijn klantenteams – op tegen de meest prestigieuze constructeurs ter wereld.

  Lees het artikel
 • vanthoor-weerts-audi-wrt.jpg
  Audi, WRT, Vanthoor en Weerts opnieuw kampioen!

  Er wordt wel eens gezegd dat de top bereiken op zich niet het lastigste is, maar aan de top blijven wel. Dries Vanthoor en Charles Weerts, die in 2020 reeds kampioen werden in de Sprint Cup van de GT World Challenge Europe, hebben hun titel verlengd en dat nog voor de laatste afspraak van het seizoen. Het duo van de Audi R8 LMS GT3 #32 was in Brands Hatch, waar de vierde van vijf meetings werd verreden, niet het snelste, maar de twee Belgen reden een doordacht en vooral uitermate regelmatig weekend. Nadat ze in de eerste race de zege pakten na een straf voor de winnaars, die als schuldige werden aangeduid bij een aanrijding, mochten ze opnieuw genieten van het podium dankzij een tweede plaats in race 2.

  Lees het artikel
 • audi-rs-q-e-tron.jpg
  Dakar Rally: de Audi RS Q e-tron wil geschiedenis schrijven!

  Een enorme uitdaging, een beetje als het beklimmen van de Himalaya of… het doorkruisen van een van de meest uitgestrekte woestijnen ter wereld! Audi Sport zal in januari 2022 drie wagens aan de start brengen van de Dakar Rally, de beroemdste en lastigste Rally Raid ter wereld.

  Lees het artikel
 • 100-ans-spa-francorchamps
  Razendsnelle eeuweling. Het circuit van Spa-Francorchamps bestaat 100 jaar.

  La Source, Raidillon, Pouhon, Blanchimont … wie een beetje vertrouwd is met de autosport, krijgt al kippenvel bij het horen van deze namen. Ze maken deel uit van het legendarische circuit van Spa-Francorchamps, volgens velen het mooiste ter wereld. Onze nationale trots viert dit jaar zijn 100ste verjaardag. Hoog tijd dus voor een terugblik op de geschiedenis, waarvan Audi uiteraard ook deel uitmaakt.

  Lees het artikel
 • audi-sport-daytona-et-le-mans.jpg
  De 24 Uur van Daytona en de 24 Uur van Le Mans in het vizier van het nieuwe prototype van Audi

  Audi en de 24 Uur van Le Mans, dat is een succesverhaal. Op 18 edities, tussen 1999 en 2016, won het merk maar liefst 13 keer met respectievelijk de R8, R10 TDI, R15+ TDI, R18 en R18 e-tron quattro prototypes. Deze successen in de belangrijkste uithoudingsrace ter wereld hebben in grote mate bijgedragen aan het wereldwijde imago van Audi.

  Lees het artikel
 • Charles-weerts.jpg
  Charles Weerts: “Ik droom ervan om ooit Spa en Le Mans te winnen”

  Naam: Weerts. Voornaam: Charles. Vader: Yves, een van de oprichters en drijvende krachten achter Team WRT.

  Lees het artikel
 • audi-modeles-r-et-rs.jpg
  Audi R en RS: de race naar elektrische topprestaties

  Audi Sport GmbH kan terugblikken op een schitterend 2020, waarbij niet enkel in België maar ook wereldwijd een recordaantal wagens werd afgeleverd aan hun nieuwe eigenaars. Bovendien telt het huidige gamma meer dan 15 R en RS modellen, het grootste ooit. Maar de constructeur van high performance-modellen blijft innoveren: met de Audi RS e-tron GT treedt Audi Sport GmbH toe tot de markt van de 100% elektrische wagens.

  Lees het artikel
 • dream-team-audi-sport-daka.jpg
  Een Dream Team voor Audi Sport in de Dakar

  Audi Sport is vastberaden om in januari 2022 geschiedenis te schrijven door als eerste constructeur met een elektrische aandrijving deel te nemen aan de Dakar, de meest befaamde en moeilijkste Rally Raid ter wereld die in Saoedi-Arabië plaatsvindt. Volledig in lijn met zijn DNA speelt het merk met de vier ringen opnieuw een voortrekkersrol nadat het in de jaren ’80 met de quattro-aandrijving een revolutie ontketende in de rallywereld. Nadien was Audi tevens de eerste constructeur die de 24 Uur van Le Mans won met een Dieselmotor (in 2006) en vervolgens met een hybrideaandrijving (in 2012).

  Lees het artikel
 • dries-vanthoor.jpg
  Dries Vanthoor, de kleine broer is groot geworden

  In het begin was hij slechts het kleine broertje. In 2016 trad Dries Vanthoor in de schoenen van Laurens en debuteerde hij in de GT-racerij. Dat deed hij, net als zijn oudere broer, bij het WRT team aan het stuur van een Audi R8 LMS GT3 met de vastberadenheid om zich te laten opmerken na een beperkt parcours in de eenzitterij. Ondanks een bemoedigende start in de Formule Renault in de kleuren van het Belgische nationale team (het RACB National Team), opteerde Dries er reeds zeer vroeg voor om zijn Formule 1-dromen op te bergen en zich te richten op andere doelen. En of dat de juiste keuze was! Van bij het begin is de 23-jarige Limburger officieel Audi Sport customer racing-rijder en blijft hij zijn indrukwekkend palmares maar aandikken.

  Lees het artikel
 • frederic-vervisch-le-touche-a-tout.jpg
  Frédéric Vervisch, duizendpoot

  Er zijn maar weinig racepiloten die zonder aarzelen kunnen overstappen van een krachtige GT-bolide naar een toerismewagen. Elk van deze bolides vereist een specifieke rijstijl en het zijn vaak de echte specialisten die de toon zetten in de kampioenschappen waarin deze bolides in actie komen. In dit landschap valt echter één man op: Frédéric Vervisch. De 34-jarige Belg is officiële Audi Sport customer racing-rijder en zal dit jaar het merk met de ringen vertegenwoordigen in het FIA WTCR (de wereldbeker voor toerismewagens), maar ook in de GT World Challenge Europe en in de meest vooraanstaande uithoudingswedstrijden in de GT-racerij. De Kortrijkzaan zal dit jaar met andere woorden voortdurend moeten wisselen tussen het kuipje van een Audi RS 3 LMS TCR en dat van een Audi R8 LMS GT3. Als u weet dat de eerste aangedreven wordt door een 340 pk sterke motor, terwijl de GT3 over een aandrijving beschikt die 570 pk opwekt, begrijpt u dat het allesbehalve evident is om met beide bolides goed uit de verf te komen.

  Lees het artikel
 • interview-bertrand-fermine.jpg
  Bertrand Fermine:
  “De Formule E is uitdagend voor een ingenieur!”

  Hij verliet zijn geboortestreek in de Condroz voor de stad Northampton, in hartje Engeland en op 25 kilometer van Silverstone. In de nabijheid van dit circuit is namelijk Envision Virgin Racing gevestigd, een team dat Audi’s inzet in de Formule E, het FIA-wereldkampioenschap voor 100% elektrisch aangedreven eenzitters. De 39-jarige Bertrand Fermine heeft reeds een lange weg afgelegd, en dan spreken we niet over de tocht over het Kanaal, maar wel over zijn professionele loopbaan die bruist van de passie.

  Lees het artikel
 • record-audi-r8-lms.jpg
  Audi R8 LMS. Gebouwd voor records.

  Midden 2021 bereikte de Audi R8 LMS de kaap van 138 geproduceerde exemplaren, waarmee de tweede generatie het officieel nóg beter doet dan zijn succesvolle voorganger. Van 29 juli tot 1 augustus 2021 zal dit model met extra verbetenheid strijden voor een podiumplaats op de TotalEnergies 24 hours of Spa.

  Lees het artikel
 • vanthoor-weerts-audi-misano.jpg
  Volle puntenbuit in Misano voor Vanthoor, Weerts en Audi

  Dries Vanthoor en Charles Weerts wonnen de twee wedstrijden van de Sprint Cup op het Circuit van Misano en profiteerden van deze afspraak om een grote slag te slaan in de GT World Challenge Europe. Dankzij hun zesde gezamenlijke zege (waarvan 5 op de Italiaanse omloop), hebben de Sprint Cup-kampioenen uit 2020 niet enkel het grootste aantal zeges op hun naam, ze hebben vooral ook een kloofje geslagen in de tussenstand voor het kampioenschap met nog slechts twee wedstrijden te gaan.

  Lees het artikel
 • du-circuit-a-la-ville-le-laboratoire-de-la-formule-e.jpg
  Van het circuit naar de stad:
  het laboratorium van de Formula E

  Al vier seizoenen rijgt de Formula E in de schaduw van zijn grote broer, de Formule 1, de ene spannende race na de andere aan elkaar. En al sinds het begin van het verhaal verschijnt ook Audi steevast aan de start. Niet alleen omwille van de autosport, maar ook voor die unieke meerwaarde: de nieuw uitgewerkte technologieën uittesten om ze later te kunnen integreren in in serie geproduceerde auto’s.

  Lees het artikel
 • allan-mcnish-24h-le-mans.jpg
  Allan McNish:
  “De autosport is mijn bestaansreden”

  Twee succesvolle carrières aan elkaar koppelen, het is niet voor iedereen weggelegd. Maar Allan McNish is erin geslaagd. Na meer dan twintig jaar als racepiloot op circuits overal ter wereld, leidt hij sinds 2017 het team van Audi in de Formule E, het kampioenschap voor 100% elektrische racewagens. Een perfecte uitdaging voor iemand die zich altijd ... 100% geeft.

  Lees het artikel
 • victories-team-wrt.jpg
  WRT-team behaalt eerste overwinning in esports

  Het WRT-team zette nog maar net zijn eerste stappen in de esports, maar lang was het niet wachten op een eerste overwinning. Een magnifieke 1-2-zege in de ESPORTS 12H Monza, met goud én zilver voor Audi, zet de toon.

  Lees het artikel
 • audi-r8-green-hell.jpg
  Duivels rijplezier: de
  Audi R8 green hell limited edition

  Al vijf keer reed de Audi R8 LMS naar de overwinning in de 24 uur van de Nürburgring – ook wel de ‘Groene Hel’. Die uithoudingsrace wordt gezien als een van de zwaarste en populairste ter wereld. Als eerbetoon aan dit legendarische succesverhaal stelde Audi tijdens de race op de Nürburgring van dit jaar de Audi R8 green hell voor. Van deze limited edition – voorzien van een atmosferische V10 motor met maar liefst 620 pk – verschijnen maar 50 exemplaren. Droomt u mee?

  Lees het artikel