Audi R8 LMS GT2 wint 24-uursrace

Zolder: Eerste algemene zege voor de Audi R8 LMS GT2 in een race over 24 uur

Audi Magazine

Door voor PK Carsport de 24 Uur van Zolder te winnen hebben Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin, Dries Vanthoor en Nicolas Saelens voor een belangrijk lijntje op het palmares van de Audi R8 LMS GT2 gezorgd! Voor het nieuwe model van Audi Sport customer racing was het immers de allereerste algemene zege in een 24 uurs-race.

Zolder: Eerste algemene zege voor de Audi R8 LMS GT2 in een race over 24 uur
Gedurende de hele Limburgse enduranceklassieker

Gedurende de hele Limburgse enduranceklassieker wist het team de verschillende factoren perfect onder controle te houden: de warmte, de hitte… en de concurrentie! In de loop van de wedstrijd werd er niet minder dan 25 keer van leider gewisseld, wat het succes alleen maar mooier maakt. “Iedereen heeft hard gewerkt en het vooraf opgestelde plan tot op de letter gevolgd”, stelt Leuvenaar Bert Longin, die met zeven overwinningen nu ook de zegerecordhouder in de 24 Uur van Zolder is. “De combinatie auto-rijders-team werkte perfect, de hele 24 uur lang.”

“Dit was geen makkelijke race om winnen”, voegt Stienes Longin er aan toe. “Zo hadden we in de aanvangsfase de pech dat er twee keer vlak na onze tankbeurt een Full Course Yellow werd uitgeroepen. Daar kon de concurrentie uiteraard gebruik van maken om ons wat op achterstand te rijden. Maar gelukkig hadden we een kerel als Dries Vanthoor in onze rangen. Als er moest gepusht worden, dan is hij de man.”

Dries Vanthoor loste inderdaad de verwachtingen in.

Dries Vanthoor loste inderdaad de verwachtingen in. De Audi Sport fabrieksrijder zette op zondagochtend snelste tijd na snelste tijd neer, om zo een definitieve kloof te slaan. Toch bleef Vanthoor, die op een boogscheut van het circuit woont, na de finish heel bescheiden. “Ieder teamlid heeft zijn opdracht perfect vervuld”, stelde hij. “Ik heb me in ieder geval goed geamuseerd, de sfeer bij PK Carsport zat dan ook helemaal goed. Ik wil ze allemaal bedanken om mij deel te hebben laten uitmaken van dit avontuur.”

Eerste team dat met de GT2

Eerste team dat met de GT2 een race over 24 uur rijdt en meteen zijn klasse wint (24 Uur van Dubai eerder dit jaar), en nu ook het eerste team om een algemene zege met de bolide te halen: PK Carsport bezorgde de Audi R8 LMS GT2 dit seizoen al heel wat lauwerkransen. En het is misschien nog niet afgelopen! Door de zege in Zolder deden de troepen van Anthony Kumpen een uitstekende zaak in de tussenstand van het Belcar Endurance Championship, en zijn ze goed op weg naar de nationale titel.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels