Excellence Award voor Audi Brussels

Audi Brussels blinkt uit in innovatie

Audi Magazine

Feest bij Audi Brussels: op 17 januari reikte de Vlerick Business School zijn eerste Belgian Industrial Excellence Award uit aan Audi Brussels. Een prijs die de uitzonderlijke transformatie beloont die in gang gezet werd door de fabriek in Vorst, die een echte pionier is op het vlak van elektromobiliteit.

Sinds 1995 beoordeelt de Industrial Excellence Award (IEA) de kwaliteit van het Europese concurrentievermogen in de sectoren industrie en diensten. De jury bestaat uit 12 universiteiten en hogescholen, die elk een bedrijf uit hun land belonen. Bij zijn eerste deelname heeft de prestigieuze Vlerick Business School gekozen voor Audi Brussels als winnaar van de Belgian Industrial Excellence Award.

Audi Brussels blinkt uit in innovatie
Een duidelijke toekomstvisie: de winnende strategie van Audi

Een duidelijke toekomstvisie: de winnende strategie van Audi

De echte transformatie die Audi Brussels in 2018 in gang zette, blijft bewondering opwekken. Dat het bedrijf de Belgian Industrial Excellence Award ontving, is te danken aan zijn duidelijke strategie op het vlak van innovatie, digitalisering en elektromobiliteit. Drie domeinen die Audi Brussels perfect karakteriseren sinds de 100% elektrische Audi e-tron er in 2018 wordt gebouwd. De fabriek heeft haar assemblagelijnen volledig opnieuw ontworpen, waarbij geautomatiseerde processen en menselijke expertise hand in hand gaan. Om de duurzame ambities van het merk met de vier ringen waar te maken, is Audi ook als eerste autobedrijf CO2-neutraal gecertificeerd. Tot slot zet Audi Brussels ook na de lancering van de Audi e-tron de elektrische revolutie voort met de productie van de Audi e-tron Sportback. En vanaf 2026 zou een nieuw model er het levenslicht moeten zien. De toekomst is dus volop bezig in Brussel.

Een andere kernwaarde van Audi Brussels die op de balans woog

Een andere kernwaarde van Audi Brussels die op de balans woog: de volledige integratie van medewerkers in innovatieprojecten. Hier kan iedereen meewerken aan de elektrische revolutie, en de analysesoftware BattMAN ReLife is hiervan een goed voorbeeld. Deze technologie, die ontwikkeld werd door de afdeling kwaliteitsbeheer van het bedrijf, kan de status van hoogspanningsbatterijen in slechts enkele minuten controleren. Ideaal om te kijken of sommige gebruikte batterijen een tweede leven kunnen krijgen. Dit soort projecten kunnen bij Audi Brussels ontstaan dankzij de permanente vorming van alle medewerkers.

Hoe werkt de BattMAN-software?
Eens zien wat er achter de schermen gebeurt bij Audi Brussels?

Eens zien wat er achter de schermen gebeurt bij Audi Brussels?

Als u eens wil ontdekken hoe de strategie van Audi Brussels in de praktijk wordt gebracht, kunt u de fabriek ontdekken aan de hand van verschillende video's. Het centrale thema van dit virtuele bezoek: de transformatie van de fabriek, beginnend bij de productie van wagens met verbrandingsmotoren, om te evolueren naar de specialisatie in elektrische aandrijving. In een duizelingwekkende timelapse ziet u het hele moderniseringsproces dat plaatsvond in de fabriek in Vorst voor de productie van de Audi e-tron.

Het bezoek brengt u vervolgens naar de assemblagelijnen van Audi's eerste 100% elektrische SUV, waar u zult begrijpen hoe de assemblage van deze revolutionaire wagen werd bedacht, tot aan de laatste kwaliteitscontrole. De batterijen, het hart van de elektrische revolutie, krijgen ook een bijzondere plaats in dit bezoek. Zo ontdekt u alle eisen waaraan ze moeten voldoen om in een Audi model te kunnen ingezet worden.

Dit virtuele bezoek bevestigt één ding: Audi Brussels is geslaagd in zijn transformatie om een antwoord te bieden op de uitdagingen van mobiliteit. Het toont bovendien aan dat het merk met de vier ringen uitblinkt in innovatie.

Bezoek Audi Brussels online

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels