Audi, Weerts en Vanthoor opnieuw kampioen!

Audi, Weerts en Vanthoor opnieuw kampioen!

Audi Magazine

Audi, Weerts en Vanthoor opnieuw kampioen!
Audi Sport en de Sprint Cup van de Fanatec GT World Challenge Europe

Audi Sport en de Sprint Cup van de Fanatec GT World Challenge Europe, dat is een ongelooflijk succesverhaal. Bij de finale van het seizoen 2022, die half september werd verreden in Valencia, pakte de Audi R8 LMS GT3, die begin dit jaar nog een update kreeg, opnieuw enkele titels. Voor de derde opeenvolgende keer staken de Belgen Dries Vanthoor en Charles Weerts de titel op zak in het klassement voor de rijders en dat reeds op zaterdag, op één race van het einde van het seizoen. De twee officiële Audi Sport-rijders waren er echter op gebrand om Team WRT ook aan de titel in het klassement bij de teams te helpen.

Sprint Cup 2022

De weergoden schudden de kaarten grondig door elkaar bij de slotmanche van de Sprint Cup 2022. Hoewel het circuit van Valencia er nat bijlag bij de start, was het gestopt met regenen. In zijn gekende stijl probeerde het Belgische team een uiterst gewaagde strategie: bij de verplichte rijderswissel monteerde men namelijk droogweerbanden op de Audi R8 LMS GT3 #32. In lastige omstandigheden verloor Charles Weerts – die toen op de tweede plaats vertoefde – meerdere plaatsen en viel hij terug tot op 35 seconden van de leider. Gegokt en verloren? Wacht maar af…

Mercedes van Boguvlaskiy en Marciello

De leidende Mercedes van Boguvlaskiy en Marciello zag in zijn achteruitkijkspiegel Aurélien Panis aan het stuur van de Saintéloc Racing Audi opduiken. De spanning was te snijden, want de inzet van dit duel was niets minder dan de zege. Dat was tenminste waar iedereen vanuit ging, maar dat was buiten ene Charles Weerts gerekend! Hij maakte tot negen seconden per ronde goed, dankzij zijn op dat ogenblik efficiëntere slicks. De Belg dook uit het niets op en passeerde de leiders op drie bochten van het einde om op die manier een van de mooiste zeges te boeken sinds de oprichting van het kampioenschap. Bovendien bezorgden Aurélien Panis en Patric Niederhauser Audi een knappe dubbel.

Dries Vanthoor en Charles Weerts hun derde opeenvolgende titel

Niet alleen pakten Dries Vanthoor en Charles Weerts hun derde opeenvolgende titel (de zesde rijderstitel in tien jaar tijd voor Audi), ook won ons merk dankzij Team WRT en Audi voor de negende keer op tien jaar het klassement bij de teams. Als kers op de taart hadden de Duitser Benjamin Goethe en de Fransman Thomas Neubauer reeds de titel in de Silver Cup, de klasse voor semi-professionele rijders, op zak in de Endurance Cup en de Overall-ranking (dat Sprint en Endurance combineert). Dit alleen al bewijst de suprematie van Audi, zijn rijders en Team WRT.

Aangezien de wegen van Team WRT en Audi scheiden, zal hun laatste wedstrijd samen de finale van de Endurance Cup van de Fanatec GT World Challenge Europe zijn in Barcelona eind september. Het indrukwekkende palmares zal ons er evenwel altijd aan herinneren dat beide partijen sinds 2010 een van de mooiste pagina’s uit de moderne autosportgeschiedenis hebben geschreven!

(Foto’s: Audi Sport)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels