“Belgische” Audi domineert in de GT World Challenge Europe

Audi en Belgen domineren in de GT World Challenge Europe!

Audi Magazine

Zoals zijn naam doet vermoeden, is de GT World Challenge Europe het belangrijkste kampioenschap voor GT-wagens, en in het bijzonder voor GT3-wagens, op Europese bodem. Audi neemt het – via zijn klantenteams – op tegen de meest prestigieuze constructeurs ter wereld.

De GT World Challenge Europe omvat zes afspraken en is opgebouwd rond twee “subkampioenschappen”: de Sprint Cup, met vijf meetings van twee races over één uur, en de Endurance Cup, met vijf lange races (minimum 3 uur) waaronder de mythische 24 Hours of Spa.

Audi en Belgen domineren in de GT World Challenge Europe!
Audi en het Belgische Team WRT hebben steeds een hoofdrol gespeeld in dit kampioenschap

Audi en het Belgische Team WRT hebben steeds een hoofdrol gespeeld in dit kampioenschap, maar we moeten vaststellen dat de resultaten van het seizoen 2021, dat nog steeds niet is afgerond, nu al echt uitzonderlijk zijn. Zeker als we het door een zwart-geel-rode bril bekijken!

Zelden zie je in een kampioenschap van dit niveau een duo of team domineren. Nochtans waren Dries Vanthoor en Charles Weerts met hun Audi R8 LMS GT3 al zeker van de titel in de GT World Challenge Europe en dat na acht van de tien races!

Met nog één weekend te gaan

Op één meeting voor het einde, hadden de Audi Sport-rijders zich reeds verzekerd van de titel in de Sprint Cup. Met dank aan Team WRT, dat liefst 40 keer een wagen op de hoogste podiumtrede zag finishen, pakte Audi in Brands Hatch zijn 44e zege op de 100 Sprint Cup-wedstrijden die tot dusver verreden werden. Indrukwekkend!

Na de finale van de Sprint Cup in Valencia (25 en 26 september), waar Team WRT eveneens de titel bij de teams claimde, staat er op de kalender ook nog de laatste manche van de Endurance Cup. Deze wedstrijd over drie uur, die op 10 oktober in Barcelona wordt verreden, vormt het hoofddoel voor Dries Vanthoor en Charles Weerts.

Nadat we de Sprint Cup en het algemene klassement van de GT World Challenge Europe wonnen

Nadat we de Sprint Cup en het algemene klassement van de GT World Challenge Europe wonnen, zou de Endurance Cup winnen een fameuze kers op de taart zijn”, erkennen de twee heren, die ook eind 2020 de titel pakten in de Sprint Cup. “We weten dat de opdracht niet eenvoudig zal zijn. Het niveau in deze Endurance Cup ligt ongelooflijk hoog en elk tiende van een seconde kan het verschil maken. We tellen 13 punten achterstand op de Ferrari-rijders en moeten eigenlijk niet veel nadenken: we moeten winnen in Barcelona en hopen dat onze tegenstanders daarbij niet in de top 5 finishen, of minstens een podiumplaats pakken als zij geen punten scoren. We zullen, net als altijd, met het hele team het volle pond geven!”

Sinds 2013 is er slechts één team in geslaagd, in 2019, om de drie kampioenschappen te winnen: algemeen, de Sprint Cup en de Endurance Cup. De motivatie van het hele Team WRT en haar twee Belgische rijders is dus bijzonder groot. Vermelden we tot slot nog dat de GT World Challenge Europe integraal en gratis wordt uitgezonden op de YouTube-pagina’s “GT World” en “GT World Français” met commentaar in het Engels en het Frans. Aarzel dus niet om onze rijders en hun Audi R8 LMS GT3 te steunen en hun prestaties te volgen!

Foto’s: SRO/Patricq Hecq, SRO/Dirk Bogaerts

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels