Audi R8 LMS. Geboren winnaar.

Audi R8 LMS. Gebouwd voor records.

Audi Magazine

Midden 2021 bereikte de Audi R8 LMS de kaap van 138 geproduceerde exemplaren, waarmee de tweede generatie het officieel nóg beter doet dan zijn succesvolle voorganger. Van 29 juli tot 1 augustus 2021 zal dit model met extra verbetenheid strijden voor een podiumplaats op de TotalEnergies 24 hours of Spa.

Audi R8 LMS. Gebouwd voor records.
Records verbreken zit in het DNA van de Audi R8 LMS

Records verbreken zit in het DNA van de Audi R8 LMS. Medio 2021 werd het 138e exemplaar gebouwd van de tweede generatie die sinds eind 2015 op de markt is, terwijl zijn succesvolle voorganger afklokte op 137 stuks in de periode 2009-2015. In een wereldwijde GT3-markt van in totaal tien autofabrikanten maakt Audi Sport daarmee een duidelijk statement.

Zoals we zien in onze competitieve omgeving

"Zoals we zien in onze competitieve omgeving, is het zeker niet vanzelfsprekend dat een opvolger op commercieel vlak even succesvol wordt als het vorige model, of dit succes zelfs overtreft", zegt Chris Reinke, hoofd van Audi Sport customer racing. “Voor ons ging het nooit uitsluitend om sportieve successen. Sinds de eerste dag hebben we ons raceprogramma voor klanten gecreëerd om teams op alle continenten te voorzien van een hoogwaardig product, individuele ondersteuning en een onberispelijke service.”

188 racetitels

188 racetitels

Als we de eerste en tweede generatie van de Audi R8 LMS samen tellen, zijn er in totaal 275 GT3-sportwagens gebouwd. Tot op vandaag veroverden deze 188 racetitels in verschillende categorieën in Amerika, Europa, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Tot slot zijn er nog 13 algemene overwinningen in 24-uursraces en acht in 12-uurswedstrijden, alsook verdere successen op lange afstand. Dit zorgt voor een leiderspositie voor Audi Sport, zowel op sportief als commercieel vlak. Naast het GT3-model heeft het merk nog twee racevarianten van de Audi R8 in de GT2- en GT4-modellen.

Klaar voor revanche

Klaar voor revanche

Momenteel wordt reikhalzend uitgekeken naar de prestaties van de Audi R8 LMS op de TotalEnergies 24 hours of Spa 2021. Tijdens de vorige editie veroverde deze wagen - met aan het stuur onze landgenoot Frédéric Vervisch, de Italiaan Mattia Drudi en de Zwitser Patric Niederhauser - de 2de podiumplaats. En dit met slechts 5 seconden verschil van de winnaar, in een intense wedstrijd die geplaagd werd door moeilijke weersomstandigheden en talrijke ongevallen. Maar Audi blijft Audi, dit jaar ligt de ambitie opnieuw bij een vijfde triomf in deze legendarische wedstrijd. Kers op de taart: tijdens de komende TotalEnergies 24 hours of Spa toont Audi Sport voor het eerst de nieuwe Audi R8 LMS GT3 evo2 in de paddock.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels