Audi Sport customer racing > Customer Racing > Audi Sport > Audi België

Audi Sport customer racing

  • gt-racing-banner.jpg
gt-racing-banner.jpg

Audi Sport
customer racing

In 2009 besliste quattro GmbH om een GT3-raceversie te ontwikkelen en te commercialiseren van zijn succesvolle Audi R8. Lang duurde het dan ook niet alvorens van een groot succes te mogen spreken en ondertussen werd in 2013 het 100ste model aan de man gebracht.

Sinds de start van het programma werkte de R8 LMS en zijn opvolger de Audi R8 LMS ultra wedstrijden af in alle uithoeken van de planeet: Abu Dhabi, Australië, België, Brazilië, Canada, China, Dubai, Duitsland,Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Japan, Maleisië, Oostenrijk Portugal, Rusland, Slovakije, Spanje, de Verenigde Staten en Zweden.

Naast het commerciële succes van de Audi R8 LMS, mag Audi Sport ook met trots terugblikken op een hele reeks sportieve successen. Niet alleen werden in een periode van vijf jaar al 18 titels behaald, bovendien maakte de GT indruk op alle niveaus. Naast verschillende nationale successen behaalde het Belgian Audi Club Team WRT bijvoorbeeld al twee maal de titel in de Blancpain Endurance Series, de topcompetitie voor GT3-wagens, met de Total 24 Uren van Spa als hoogtepunt. In 2012 kroonde Audi zich trouwens tot koning van de uithoudingsracerij. Niet alleen won de Audi R18 e-tron-quattro de 24 Uren van Le Mans en de 12 Uren van Sebring, op de koop toe behaalden Phoenix Racing en het Belgian Audi Club Team WRT zeges in de 12 Uren van Bathurst en de 24 Uren van de Nürburgring, Spa en Zolder! Bovenop de vijf (inter)nationale titels, organiseerde Audi in China ook de eerste editie van de R8 LMS Cup.

In 2012 kende de GT3-versie een belangrijke update: de R8 LMS ultra. Naast diverse veiligheidsaspecten ging veel aandacht uit naar de aërodynamica. De R8 LMS ultra kreeg er trouwens met de R8 GRAND-AM in 2013 ook een broertje bij, een R8-versie die werd gebouwd op basis van het technisch reglement van de Noord-Amerikaanse GRAND-AM Series. Naast Europa, Azië en Australië richt Audi zich zo ook op de belangrijke Amerikaanse markt. En dat Audi er ook snel een stempel wil drukken op het racecircuit bewees de R8 reeds in Daytona met een zege in de 24 Uren. Maar ook in Europa bleven het afgelopen jaar de successen volgen. Naast de zege van PK Carsport in het Belgian Racing Car Championship pakte Audi ook eindzeges in Portugal, Zweden en Duitsland. Maar bovenal behaalde ons Belgian Audi Club Team WRT de titel in de FIA GT Series. Zowel bij de teams als bij de piloten (Laurens Vanthoor - Stéphane Ortelli) maakte het team grote indruk.