Audi gaat de duurzame weg op

Audi Magazine

Digitalisering, verstedelijking en duurzame ontwikkeling zijn vandaag de drie belangrijkste trends in de automobielindustrie, wereldwijd. Ze vormen dan ook de speerpunten van de strategie van Audi. De e-tron modellen van Audi maken deel uit van een bredere mobiliteitsfilosofie en streven naar een ambitieus doel: een koolstofneutrale mobiliteit.

Audi gaat de duurzame weg op

Zoveel meer dan alleen een autoconstructeur

Audi draagt bij aan een stedelijke, menselijke en duurzame mobiliteit voor een wereld waarin kunstmatige intelligentie elke dag aan belang wint. En waar de vooruitgang van digitale technologie zorgt voor intelligente communicatie tussen auto's en machines.
Patrick Danau, directeur van de Audi-fabriek in Brussel, waar de Audi e-tron, de eerste 100% elektrische Audi, momenteel wordt ontwikkeld: "De auto van morgen is ondergeschikt aan de stad van morgen." Met andere woorden: de wereld van morgen stelt de vragen en Audi geeft de (duurzame) antwoorden.

Eco op meerdere fronten

Eco op meerdere fronten

Audi kiest resoluut voor milieuvriendelijke aandrijfsystemen. De zogenaamde 'alternatieve' brandstoffen worden te populair om nog als alternatieven te worden gekwalificeerd.
Concreet stelt Audi de volgende doelen:

  • een derde van de voertuigen geproduceerd door Audi in 2025 zal elektrisch zijn;
  • tegen 2025 zal Audi een model lanceren dat wordt aangedreven door waterstoftechnologie, die emissievrij is en een langere levensduur van de batterij met een korte oplaadtijd combineert;
  • Audi breidt zijn aanbod van wagens die op aardgas (CNG) en op Audi e-gas rijden uit, wat een neutrale impact heeft op het klimaat.

Wat met de huidige fossiele brandstoffen?

Audi streeft naar het bereiken van zo laag mogelijke emissies. Maar ook naar het verkleinen van de ecologische voetafdruk door de ontwikkeling van e-benzine en e-diesel. Daarom produceert Audi brandstof met bijvoorbeeld overtollige energie (elektriciteit) afkomstig van een waterkrachtcentrale. Zo kunnen conventionele motoren ook bijdragen aan de koolstofneutraliteit.

Wat betekent « tron » ?

Wat betekent « tron » ?

  • "tron" is de verzamelnaam voor technologieën die het efficiëntst gebruik maken van steeds schaarser wordende energiebronnen. Daarom biedt Audi verschillende alternatieven om een koolstofneutrale mobiliteit te bereiken.
  • e-tron: gebruikt een elektrische motor, al dan niet in combinatie met een verbrandingsmotor.
  • g-tron: vermindert de CO2-voetafdruk dankzij een geavanceerd transmissiesysteem voor CNG (gecomprimeerd aardgas). Bovendien produceert Audi zelf de meest ecologische variant van aardgas: het Audi e-gas.
  • h-tron: illustreert het potentieel van brandstofceltechnologie en waterstof. Net als bij de g-tron-modellen werkt Audi aan de productie van waterstof uit hernieuwbare elektriciteit.

Audi g-tron mobilité longue distance Audi e-gas - Animation

Audi g-tron mobilité longue distance Audi e-gas - Animation