Audi triomfeert op terugkeer van DTM in Zolder

Audi Magazine

Op 18 en 19 mei maakte DTM na zeventien jaar afwezigheid zijn grote terugkeer op het circuit van Zolder. Een geslaagd weerzien voor Audi, met een podiumplaats voor Nico Müller op zaterdag en een overwinning voor René Rast in de race op zondag.

Nochtans liep het niet bepaald van een leien dakje voor René Rast. Op zaterdag vertrok hij als tweede en kon hij lang op de derde plaats rijden, tot de safety car de wedstrijd in de war bracht. De piloten die hun verplichte pitstop al hadden afgewerkt konden daardoor oprukken naar de voorste rangen. Uiteindelijk kon Audi toch een plaats op het podium bemachtigen met Nico Müller. Hij werd derde, voor Audi-piloten Loïc Duval, Mike Rockenfeller en Jamie Green. Zij konden profiteren van hun pitstop voor de neutralisatie om een indrukwekkende comeback te realiseren op het technische Limburgse circuit!

DTM
DTM Zolder

Rast adembenemend op zondag

René Rast moest op zaterdag noodgedwongen opgeven door een beschadigde koeling, maar pakte zondag op schitterende wijze revanche! Hij mocht opnieuw vanop de eerste rij starten en zag in de elfde ronde de kans om door te stoten naar de eerste plaats. Ook in deze race verscheen de safety car op de piste. Rast liet het niet aan zijn hart komen en nam net als bij de openingsmanche in Hockenheim de zege. Het was niet enkel zijn twaalfde DTM-succes, maar ook zijn achtste overwinning in de laatste tien wedstrijden die hij reed. Zijn mekaniekers waren tot de vroege uurtjes in de weer om zijn wagen opnieuw in topvorm te krijgen voor zondag. De derde plaats staat op naam van Jamie Green. Hij bleef nipt de wederom sterke Mike Rockenfeller voor.

De spanning blijft stijgen

Het Belgische Team WRT in de punten

Team WRT finishte de thuiswedstrijd opnieuw in de punten tijdens de race op zondag, dankzij een negende plaats voor Pietro Fittipaldi. Ook hij was op zaterdag slachtoffer van de neutralisatie en eindigde de eerste race als veertiende. Jonathan Aberdein moest zaterdag opgeven en eindigde zondag als twaalfde.

Audi op één bij de constructeurs

Aan het einde van deze tweede ronde behoudt Audi de leiding in het constructeursklassement. René Rast staat tweede op de ranglijst, 5 punten achter leider Phillip Eng (BMW). Mike Rockenfeller en Nico Müller staan op de vierde en vijfde plaats.

De volgende meeting van het DTM-kampioenschap is gepland van 7 tot 9 juni, op het Misano-circuit in Italië.