Formula E: di Grassi en Rast bevestigd bij Audi

Audi Magazine

In 2021 zal de Formule E een officieel wereldkampioenschap worden, erkend door de FIA. Het hoeft niet te verbazen dat, gezien de evolutie in onze mobiliteit en onze maatschappij in het algemeen, dit kampioenschap voor 100% elektrisch aangedreven eenzitters de wind in de rug heeft en op dit ogenblik het grootste aantal constructeurs aantrekt. Het statuut van wereldkampioenschap geeft het seizoen 2021 bijgevolg nog dat extra tikkeltje uitstraling.

Formula E: di Grassi en Rast bevestigd bij Audi
Formula E Audi

Bij het Audi Sport ABT Schaeffler team legt men de laatste hand aan de nieuwe Audi e-tron FE07 in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Dat moet midden januari 2021 van start gaan in Santiago in Chili en telt twaalf afspraken.

Het zal niemand verbazen dat Lucas di Grassi nog steeds de hoofdrol vertolkt in het team. De Braziliaan, die het in 2017 tot kampioen schopte, droeg meer dan zijn steentje bij aan de titel bij de teams in 2018. Met 32 podiums en 10 zeges in 69 verreden wedstrijden is hij een van de sterkhouders in het kampioenschap!

Di Grassi & Rast bij Audi

“Ik heb veel meegemaakt tijdens de voorbije zes seizoenen”, benadrukt de 36-jarige rijder. “Succes, verlies, sterke emoties. Het beste moet echter nog komen. Dit kampioenschap is enorm gegroeid en wordt nu een wereldkampioenschap erkend door de internationale automobielfederatie.”

“Na het wegvallen van Daniel Abt in de loop van het zesde seizoen, kreeg René Rast de kans om het zitje in te vullen bij de superfinale in Berlijn. Bij de zes wedstrijden die gedurende negen dagen werden betwist, bewees de 34-jarige Duitser dat ook hij zonder twijfel alles in huis heeft om dit seizoen mee te dingen naar de wereldtitel!”

Winning team Audi Formula E

De tweevoudig DTM-kampioen (en huidig leider in de tussenstand in de aanloop naar de finale in Hockenheim) die tevens zegevierde in de 24 uur van Spa en de Nürburgring (en bovendien een overwinning in zijn klasse pakte bij de 24 uur van Daytona) wint in feite overal waar hij aan de start verschijnt.

“De wedstrijden in Berlijn hebben me geprikkeld en ik kijk er naar uit om mijn eerste volledige seizoen te betwisten”, verklaart hij. “Het zal een nieuw en zeer uitdagend hoofdstuk zijn in mijn carrière.”

Kunnen we u alvast laten watertanden bij een korte video? Dit is waarom Audi en Lucas di Grassi hun samenwerking verderzetten!

00:00 | 00:00

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels