“Ons fleet-aanbod is opnieuw sterker geworden”

Audi Magazine

Met de herfst volop in aantocht kijkt Sébastien Laebens, Fleet Manager bij Audi Belgium, alvast terug op een boeiend 2019. Tegelijk maakt hij zich klaar voor een nieuwe spurt, met tal van interessante nieuwigheden.

Fleet manager
fleet-aanbod

We treffen Sébastien in het Audi Contact Center in Kortenberg voor een fijne babbel over wat het jaar 2019 reeds gebracht heeft, en over wat Audi nog voor zijn (fleet)klanten in petto heeft. Met opgeladen batterijen heeft hij alvast vertrouwen voor wat komen zal. “Ik hoop dat iedereen heeft kunnen genieten van zijn zomer en/of verlof en net zoals wij klaar is om de laatste maanden van het jaar in te zetten. Audi heeft zich tijdens de zomermaanden verder versterkt met nieuwe modellen en dito technologieën en daar zullen onze klanten als eerste van kunnen profiteren”, aldus Sébastien Laebens.

Aan welke nieuwigheden denkt u dan?

“Eerst en vooral aan onze nieuwe Audi A4 Berline, Audi A4 Avant en Audi A4 allroad quattro die begin juni van een uitgebreide facelift zijn voorzien. Deze modellen kregen enerzijds een nieuwe en gevoelig sportievere uitstraling, en anderzijds bevatten ze ons meest recente navigatie- en infotainmentsysteem MMI. Zo beschikt de Audi A4 voor het eerst ook over een aanraakscherm.”

“Belangrijk voor de fleetmarkt is echter ook de komst van de mild-hybridtechnologie. Die laat ons toe om de efficiëntie van deze modellen verder te verhogen en de CO2-uitstoot nog verder te doen dalen. En dan denk ik uiteraard aan onze gloednieuwe 2.0-liter TDI-motoren (30 TDI met 136 pk en 35 TDI met 163 pk) in Business Edition die standaard gekoppeld zijn aan een efficiënte S tronic automaat. Ze combineren hun kracht met een ongekende zuinigheid en lage CO2-uitstoot.”

Ontdek de Audi A4 Avant
fleet en e-tron

Hoe zit het op het vlak van plug-in hybrides?

“Net voor de zomer hebben we met de Audi Q5 TFSI e, die beschikbaar is in twee vermogensuitvoeringen (50 en 55 TFSI e), ons PHEV-offensief op de Belgische markt nieuw leven ingeblazen. Beide varianten worden door de Belgische fiscale wetgeving aanzien als volwaardige plug-in hybrides (PHEV) en genieten daardoor van een gunstige fiscale aftrekbaarheid. SUV’s blijven ook bij ons onverminderd populair, waardoor dit model voor ons erg belangrijk is.”

“Audi zet fel in op de plug-in hybridetechnologie, onder andere met de Audi A3 Sportback TFSI e, en zal dit jaar ook nog de plug-in hybrides Audi A7 Sportback TFSI e en Audi A6 berline TFSI e lanceren. Net als de Audi Q5 TFSI e zullen ze aanzien worden als volwaardige plug-in hybrides en dus extra interessant zijn voor de Belgische fleetmarkt. In het najaar maken de TFSI e versies van de Audi Q7 en Audi A8L hun opwachting. En in het voorjaar van 2020 komt ook de Audi A6 Avant als PHEV op de markt.”

elektrificatie

En nu we het toch over elektrificatie hebben. 2019 was voor Audi ook de start van een nieuw tijdperk?

“Klopt. Met de lancering van de bij Audi Vorst geassembleerde Audi e-tron, Audi’s eerste puur elektrisch aangedreven SUV, hebben we onze reputatie van technologische innovator verder kracht bijgezet. De e-tron was er tot nu toe enkel als 55 quattro, maar het gamma wordt binnenkort verder uitgebreid met de 50 quattro. Met een lagere instapprijs, maar nog steeds 230 kW aan vermogen, vergroten we daarmee de bereikbaarheid van de e-tron.”

“Zijn prestaties blijven echter voorbeeldig. Zo haalt hij 100 km/u in 7 seconden en heeft hij een rijbereik van iets meer dan 300 km volgens de nieuwe en strengere WLTP-testcyclus. Eind dit jaar komt daar ook nog de Audi e-tron Sportback bij. Het sportievere zustermodel van de e-tron, met dezelfde techniek, maar met een dynamischere coupé-look. Om dan eind 2020 de ultra sportieve e-tron GT en begin 2021 de veelzijdige Audi Q4 e-tron SUV te lanceren. Daarmee zal de familie van puur elektrische Audi’s stelselmatig worden uitgebreid.”

Ontdek de Audi e-tron
conventionele aandrijvingen

Hoe zit het op het vlak van de meer conventionele aandrijvingen?

“Audi heeft van meet af aan ingezet op een zo breed mogelijk palet van motoren en aandrijvingen en zal dat ook blijven doen. Enerzijds door verder te investeren in onze efficiënte benzine- en dieselmotoren – al dan niet met de ondersteuning van milde- en/of plug-in hybridetechnologie. Anderzijds door ons fiscaal- en milieuvriendelijk aanbod van motoren op aardgas (CNG) onder de noemer g-tron. Deze zijn beschikbaar op de modellen Audi A3 Sportback, Audi A4 Avant en Audi A5 Sportback en weten meer en meer klanten te overtuigen vanwege hun vele voordelen.”

“Tot slot wil ik ook nog even de gloednieuwe Audi Q3 Sportback onder de aandacht brengen, Audi’s allereerste compacte crossover. Het model combineert de elegantie en het sportieve karakter van een coupé met de veelzijdigheid en robuustheid van een SUV.”

Ontdek de Audi Q3 Sportback
Fleetmanager

Audi is er dus klaar voor?

“Absoluut. We hadden al een sterk aanbod. Maar dankzij de vele recente innovaties en nieuwigheden, zowel op het vlak van technologie als modellen, hebben we onze positie verder kunnen versterken. Dankzij ons gediversifieerde aanbod inzake conventionele en puur elektrische aandrijvingen, maken we ons sterk dat we voor iedere klant de juiste oplossing kunnen aanbieden.”

“Wat dat betreft hoop ik dat we snel duidelijkheid krijgen over de Belgische fiscale wetgeving. Iedereen heeft immers baat bij een transparante visie op lange termijn. Los daarvan nodigen we onze klanten zeker eens uit om langs te komen, of contact op te nemen met mijn collega’s van Group Fleet Solutions om onze waaier van bestaande en nieuwe mogelijkheden te komen ontdekken.”

Ontdek de Audi fleet services