Viajes a México.
Op roadtrip met de Audi Q5.

Audi Magazine

We reizen bijna 10.000 kilometer ver naar Mexico om de Audi Q5 van heel dichtbij te bewonderen. Meer zelfs: we mogen zelfs testen tijdens een avontuurlijke roadtrip. Van Los Cabos in het zuidelijkste puntje van het schiereiland Baja California Mexico, naar Todos Santos, in het zuidoostelijke deel van de Baja.

Viajes a México.  Op roadtrip met de Audi Q5.
Mexico-Stad

Het is koud en donker 's nachts als we na een 12 uur durende vlucht om halfvijf ’s morgens landen in Mexico-Stad. We hebben een zee van tijd want onze vlucht naar San Jose Del Cabo is er pas om halfelf. Eigenlijk hadden we iets aangenamere temperaturen verwacht. Maar aangezien deze megastad in een vallei ligt op 2300 meter boven de zeespiegel, bevriezen we lichtjes. Ondertussen dromen we van zon, strand en zee en het vervolg van ons avontuur met de nieuwe Audi Q5.

Vertrek van Los Cabos

Vertrek van Los Cabos

Op de luchthaven van San José Del Cabo wacht ons eindelijk de zon en 30 graden. Vanaf hier vertrekken we met de Audi Q5 op weg naar het beginpunt van onze Mexicaanse roadtrip: Los Cabos. Deze badplaats ligt op het zuidelijkste punt van het Mexicaanse schiereiland Baja California aan de westkust van het land.

Baja California

Baja California heeft een oppervlakte van 69.921 km² en ongeveer 3,2 miljoen inwoners in 2010. Ze wonen vooral in het uiterste noorden van de staat aan de grens met de Verenigde Staten, in Mexicali en Tijuana. Het eigenlijke schiereiland is extreem dunbevolkt, dus het perfecte decor voor een roadtrip.

In Baja California werd in 1996 een gebied van 100.000 m² herbouwd tot de grootste filmstudio aan de Amerikaanse westkust. Grote delen van de film ‘Titanic’ van James Cameron werden hier opgenomen.

Baja California

Los Cabos, mekka voor watersport

De hoge bergketens in het binnenland, de steppe-achtige zandwoestijnen, de prachtige stranden en het kristalheldere water maken van Los Cabos een populair vakantieoord en een mekka voor watersportliefhebbers. Het is er ideaal om te zwemmen, duiken, snorkelen, surfen en diepzeevissen. Langs de ‘corridor’ die de twee steden met elkaar verbindt passeren we luxehotels, indrukwekkende wellnesscentra en grote golfbanen die Los Cabos op de kaart hebben gezet.

Langs de ‘corridor’ passeren we luxehotels, indrukwekkende wellnesscentra en grote golfbanen die Los Cabos op de kaart hebben gezet.

Party in Playa Medano

Party in Playa Medano

De snelweg langs de kust is bekleed met brede stranden die erg populair zijn bij watersporters. Playa Medano, het dichtstbijzijnde strand van Cabo San Lucas is de plaats waar je moet zijn om te feesten. Bars, nachtclubs en restaurants geven het een glamoureuze partysfeer. Probeer er zeker eens een Congelada uit Jamaica - waterijs van rozenbottels - of een Margarita met crushed ijs.

Richting Todos Santos

We banen ons een weg naar Todos Santos voorbij morbide wegrestaurants, door indrukwekkende cactuslandschappen en door een decor dat ons doet denken aan de film ‘Once upon a time in Mexico’, van Robert Rodriguez. Ondertussen hebben we tijd genoeg om de nieuwe Audi Q5 helemaal uit te testen …

De Audi Q5 in detail

De Audi Q5 in detail

De SUV van Audi oogt sportief en strak. Een opvallend golvende en goed zichtbare schouderlijn bepaalt het zijaanzicht. De gespierde spatborden wijzen op permanente Quattro vierwielaandrijving. Net zoals aan de voorkant sieren horizontale lijnen ook de achterkant, waardoor de auto er breed uitziet. De achterklep loopt om de C-stijlen heen: een typisch kenmerk van alle Q-modellen van Audi.

De nieuwe Audi Q5 bestaat in 14 lakkleuren en 5 nieuw ontworpen uitrustingsniveaus: ‘Sport’ en ‘Design’, het ’S line-sportpakket’, de Design Selection’ en het ‘S Line-exterieurpakket’. Het interieur biedt voldoende ruimte voor 5 personen. Net als de Audi Q7 en de Audi A4 heeft de Audi Q5 een zelflerende, persoonlijke “trajectassistent”. Als de functie is geactiveerd, leert het navigatiesysteem de regelmatig gereden routes en benaderde bestemmingen vanbuiten en koppelt deze info aan de parkeerlocatie en het tijdstip van de dag.

De nieuwe Audi Q5 is beschikbaar met 5 krachtige en efficiënte motoren, 4 TDI's en 1 TFSI. Vooral de 2.0 TDI-motoren in de nieuwe Audi Q5 met 110 kW (150 pk), 120 kW (163 pk) en 140 kW (190 pk) zijn heel efficiënt. Rupert Stadler, voorzitter van de raad van bestuur van AUDI AG, zegt daarover: “De eerste Audi Q5 is al lang de bestverkopende SUV in zijn klasse. Zijn opvolger bedenken was geen gemakkelijke taak maar wel een uitdaging. Belangrijke innovaties zijn de Quattro-aandrijving met ultra-technologie, de uiterst efficiënte motoren, luchtvering met demperregeling en de uitgebreide reeks infotainment- en assistentiesystemen."

“De eerste Audi Q5 is al lang de bestverkopende SUV in zijn klasse. Zijn opvolger bedenken was geen gemakkelijke taak maar wel een uitdaging.”

Welcome to the Hotel California

Welcome to the Hotel California

De laatste etappe van onze roadtrip is Todos Santos, in het zuidoostelijke deel van de Baja, direct aan de Stille Oceaan en een mekka voor surfers. Het dorp herbergt ook het legendarische Hotel California, dat in 1928 werd herbouwd in koloniale stijl. In 1976 waren de ‘Eagles’ zo geïnspireerd dat ze hier het nummer ‘Hotel California’ componeerden. Ook wij zijn na onze roadtrip vol van inspiratie, dus brengen we nog een paar uur door op het strand voor we terugkeren naar huis.