Geslaagde comeback van de Audi quattro Cup in 2021

Audi Magazine

Fans van golf en Audi hebben opnieuw een brede glimlach op het gezicht, want in 2021 was de Audi quattro Cup helemaal terug. Het prestigieuze golftoernooi maakte meteen al zijn beloften waar: meer dan duizend deelnemers, uitzonderlijke greens, eersteklas partners voor een onvergetelijke ervaring, en een wereldfinale in Kitzbühel. Terugblik op een seizoen dat eindigde op een apotheose.

Geslaagde comeback van de Audi quattro Cup in 2021
Een uitzonderlijk toernooi

Een uitzonderlijk toernooi

Op 10 juni 2021 vierde de Audi quattro Cup zijn terugkeer na een jaar van afwezigheid, waarbij tegelijkertijd de dertigste editie werd afgeslagen! Dit jaar waren amateurgolfspelers en Audi-liefhebbers weer massaal van de partij, met meer dan 1.100 inschrijvingen. De Audi quattro Cup werd dan ook gespeeld op de mooiste greens van het land - de Royal Waterloo Golf Club, de Royal Golf Club des Fagnes in Spa, The National in Sterrebeek, Koksijde Golf Ter Hille en de Royal Limburg Golf in Houthalen - voor in totaal 11 kwalificatierondes.

Een originele formule

Een originele formule

Aangezien alle kandidaten amateurs zijn, wil Audi iedereen de kans geven om een mooi resultaat te behalen. Daarom wordt de Audi quattro Cup gespeeld volgens de Greensome Stableford-methode. Deze competitieformule, waarbij spelers het twee tegen twee opnemen tegen elkaar, is zeer succesvol in de golfwereld omdat ze vriendschappelijke toernooien mogelijk maakt waaraan veel mensen kunnen deelnemen.

En omdat de Audi quattro Cup geen toernooi is zoals alle andere, zorgde Audi ook voor een persoonlijke touch. Zo werden er initiaties voor de rookies georganiseerd, en om de kwalificatieronde in stijl af te sluiten, stond er een bijzondere 19e hole op het programma. Dit jaar moesten de deelnemers de bal raken … op het dak van een Audi e‑tron! Een onvergetelijke ervaring.

Prestigieuze partners

Prestigieuze partners

Wie high-end toernooi zegt, zegt ook gelijkaardige partners. Alle deelnemers van de Audi quattro Cup waren dus goed omringd. Door het champagnehuis Laurent-Perrier bijvoorbeeld, dat met plezier voor een aangename verfrissing zorgde na de sportieve inspanningen.
br> En met Audi als organisator waren de modellen van het merk met de vier ringen uiteraard ook aanwezig, zodat deelnemers er proefritten konden boeken. Een fijne manier om kennis te maken met uw volgende wagen.

Een Belgische finale ... in Nederland

Een Belgische finale ... in Nederland

Maar uiteraard is de Audi quattro Cup vooral een sportief toernooi waarbij iedereen zich bij de besten wilde plaatsen. Tijdens elke kwalificatieronde werden de eerste twee teams in netto, en het eerste team in bruto geselecteerd voor de nationale finale. Deze laatste ronde werd gespeeld op het mooie golfterrein ... van Eindhoven, in Nederland. Thibault Goemans en Alexandre Caufriez waren de winnaars van dit uitzonderlijke weekend. Op naar Oostenrijk voor de wereldfinale!

De apotheose van de Audi quattro Cup: wereldfinale in Kitzbühel

De apotheose van de Audi quattro Cup: wereldfinale in Kitzbühel

Dit jaar waren van 12 tot 16 september een twintigtal landen vertegenwoordigd op de wereldfinale in Kitzbühel.

Onze Belgische finalisten, Thibault Goemans en Alexandre Caufriez, beleefden de ultieme droom van elke golfer. En dat dankzij de buitengewone organisatie die tot in de kleinste details was verzorgd.

De finale werd gespeeld op de prachtige baan van Golfclub Kitzbühel-Schwarzsee. Na dicht bij de koploper te hebben gestaan, met slechts 2 slagen achterstand en met nog 18 holes te gaan, eindigden Thibault en Alexandre hun toernooi met een erg eervolle vierde plaats.

En na de inspanning komt uiteraard ook de welverdiende ontspanning: een trick-shots show, een demonstratie door de wereldkampioen Longest Drive, een ontmoeting op de top van de Streif met de downhill-kampioen Didier Cuche en een talk door de Head of Design van Audi over de toekomstige modellen van het Audi gamma. Kortom, alle finalisten beleefden een droomweekend. En dromen nu al van de nieuwe editie volgend jaar.

00:00 | 00:00

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels