Een Audi TT RS Coupé kopen? | Audi België
  • stage_exterior_front.jpg
Audi TT RS Coupé

Audi TT RS Coupé

Ultieme sportiviteit.
De Audi TT RS Coupé


Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

Maak kennis met de Audi TT RS Coupé², het topmodel van de TT-reeks in de uitvoering van Audi Sport. Hij is ongekend krachtig, heeft een aantrekkelijk design en biedt een fenomenale wegligging en rijdynamiek. De Audi TT RS Coupé² laat u genieten van autorijden op raceniveau met een kenmerkend RS geluid.

Download alle
00:00 | 00:00
1920x1080-audi-tt-rs-coupe-exterior-TTRS_2020_1566.jpg
1920x1080-audi-tt-rs-coupe-exterior-TTRS_2020_1566.jpg
  • De TT RS Coupé² is sinds de tweede generatie van de Audi TT de topversie binnen deze modelreeks.

  • RS-specifieke opties beklemtonen het sportieve karakter van de Audi TT RS Coupé².

  • De motorkap, koplampen, singleframe-radiatorrooster en luchtinlaten vormen een indrukwekkend geheel.

  • Audi TT RS Coupé² is gebouwd voor sportieve uitdagingen.

  • Met zijn unieke design en stijl is hij onmiskenbaar een lid van de TT familie

  • De achterlichten en de vast gemonteerde RS-achterspoiler dragen bij tot de krachtige uitstraling.

  • De remzadels van het standaard RS-remsysteem zijn zwart gelakt, maar zijn optioneel ook verkrijgbaar in het rood.

  • Met behulp van optionele pakketten kunt u de interieurkleuren van de Audi TT RS Coupé² aanpassen aan uw smaak.

  • Typische RS kenmerken: een afgevlakt lederen RS-sportstuur, RS-schakelhendels en edelstalen pedalen.

High-performance in cijfers

Vermogen

294

kW*

(400 pk)

Acceleratie

3,7

s*

0 tot 100 km/u

Topsnelheid (optioneel)

280

km/h*

250 km/u (standaard)

Prestaties op hoog niveau

De Audi TT RS Coupé beschikt over een volledig nieuw ontwikkelde vijfcilindermotor. Deze heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 7,9–8,0 l/100 km en een gemiddelde CO₂-uitstoot van 181 g/km. Dankzij het gebruik van aluminium is deze krachtbron zo’n 26 kg lichter dan de motor uit het vorige model. De 2.5 TFSI levert 294 kW/400 pk en 480 Nm en sprint daarmee in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/h. Ook de standaard 7-traps S tronic en quattro permanente vierwielaandrijving met speciale TT RS-regeling dragen hiertoe bij. De topsnelheid van 250 km/h kan als optie verhoogd worden tot 280 km/h.

Vooraanzicht Audi TT RS Coupé
Meer over de aandrijving en rijdynamiek

Een overtuigende uitstraling

Laat de sportief-agressieve designtaal van de Audi TT RS Coupé² op u inwerken. Aan de voorkant is het singleframe-radiatorrooster het opvallendste kenmerk, met zijn zwarte honingraatstructuur en aluminiumkleurige omlijsting. Onderaan is een groot quattro-logo aangebracht. Van opzij gezien maken de nieuw vormgegeven dorpelverbredingen met zwarte afwerking indruk. Verheug u ook op het zware geluid dat de RS-uitlaten met ovalen uitlaatpijpen produceren. De zwarte diffusorafwerking aan de achterzijde maakt het plaatje compleet.

zijaanzicht Audi TT RS Coupé

Indrukwekkende verlichting

De verlichting is een belangrijk onderdeel van de Audi TT RS Coupé². Zo maken de optionele Audi Matrix oledachterlichten indruk met hun technische raffinement en innovatieve design. Als ze oplichten, vertonen de vier haardunne verlichtingslagen een complete animatie. De koplampen zijn er met led- en Matrix ledtechnologie. Het is niet meer nodig om op donkere buitenwegen zelf tussen dim- en grootlicht te switchen. Een regelunit zorgt ervoor dat afzonderlijke diodes aan- of uitgaan. Op die manier reageert de verlichting op elke verkeerssituatie.

achteraanzicht Audi TT RS Coupé

RS in focus

De basisversie van de Audi TT RS Coupé² omvat tal van RS-specifieke interieurelementen zoals het met leder beklede RS-sportstuur met multifunctie plus, dat onderaan is afgeplat. U selecteert de gewenste versnelling met behulp van de RS-pook in de middenconsole. De drempelbeschermlijsten met aluminium inleg en TT RS-logo, de roestvrijstalen pedalen en het RS-stempel op de rugleuningen van de voorzetels behoren eveneens tot de standaarduitrusting. Daarnaast bieden we ook optionele styling- en designpakketten voor de Audi TT RS Coupé².

Interieur Audi TT RS Coupé
Meer over de uitrusting

Intuïtief te bedienen

De cockpit in de Audi TT RS Coupé² is uw commandopost. Intelligente technologieën leveren alle belangrijke informatie. Bij de optionele MMI navigatie plus met MMI touch hoort een touchpad op de draai-/drukknop in de middenconsole, ook geschikt voor handschriftherkenning.

Audi TT RS Coupé
Meer over het infotainment

Topsporter

Snelle sprints en uithoudingsvermogen op de lange afstand maken van de Audi TT RS Coupé² een gewaardeerde topsporter in diverse disciplines. Met zijn atletische uitstraling en technische voorsprong is hij een echte winnaar.

1
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.
2