Al onze CNG wagens | Audi
Audi g-tron

CNG door Audi

Het Audi g-tron gamma: CNG door Audi

Gecombineerd brandstofverbruik*: WLTP : 6,4 - 6,7 kg/100 km (CNG)
Gecombineerde CO₂-uitstoot*: WLTP : 114-121 g/km (CNG)

Naast elektriciteit bestaan er een aantal alternatieven om minder CO2-en fijne deeltjes uit te stoten tijdens het rijden. Zoals CNG bijvoorbeeld. Dit gecomprimeerde aardgas wordt steeds populairder. Bij Audi heet het CNG gamma Audi g-tron.

audi g-tron

Aardgas (CNG): u kent het al

Aardgas wordt vaak gebruikt om huizen te verwarmen. Maar als brandstof wordt het gas echter gecomprimeerd onder een druk van 200 bar (Compressed Natural Gas). De tank wordt meestal achterin de wagen geplaatst, onder de bagageruimte.

Een CNG motor werkt op exact dezelfde manier als een benzinemotor, alleen veel stiller. Tanken is even simpel als bij andere brandstoffen. De tank beantwoordt aan erg strenge veiligheidsvoorschriften, waardoor CNG-voertuigen, zoals de Audi g-tron, bij ongevallen even veilig zijn als benzine- of dieselvoertuigen. Geen nood, want er is ook een kleine benzinetank die u toelaat om tot het volgende CNG-station te rijden, als dat nodig is.

Ontdek de Audi g-tron (CNG)
audi

Een zeer ecologische brandstof

CNG is een zwaargewicht op het vlak van duurzame mobiliteit. CNG is wel 30 tot 40% goedkoper dan klassieke brandstoffen en stoot tot 90% minder fijn stof uit. Bovendien kan de CO2-uitstoot met 25 tot 30% verminderd worden, naargelang de motoren. Deze ecologische prestaties zijn ook te zien in de productieketen, met 80% minder uitstoot.

audi

De vele voordelen van CNG

In uw dagelijks leven zult u snel de voordelen van CNG ervaren:

 • U stoot minder CO2-en fijn stof uit.
 • U wordt toegelaten in Lage Emissie Zones.
 • U beschikt over een grote autonomie.
 • U bespaart op brandstofkosten.
 • U kan snel en gemakkelijk voltanken.
 • U heeft toegang tot ondergrondse parkings (in tegenstelling tot LPG).
 • Weet u niet welke alternatieve brandstof het meest geschikt is voor u?

  Vertrouw op Audi om de juiste keuze te maken. U vindt meer informatie over alle alternatieven op deze pagina.

  Maak de juiste keuze met Audi
 • Een netwerk van tankstations in volle expansie

  De afgelopen jaren werd het gebruik van CNG alsmaar meer gepromoot in België. Meer dan 130 tankstations zijn vandaag beschikbaar in ons land en dat aantal blijft ook toenemen. Dat stelt u alvast gerust wanneer u moet voltanken.

  Zoek een CNG-station in uw buurt
 • De vele fiscale voordelen

  Een CNG-auto stoot 90% minder fijne deeltjes en 30% minder CO2 uit dan een diesel- of benzinewagen. Dat is bijzonder milieuvriendelijk. Tot eind 2020 betaal je, net zoals bij plug-in hybrides, geen BIV of verkeersbelasting.

  Ontdek hier de voordelen
*
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.